Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Problemy z tibią (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=40452)

Tompior 01-07-2005 20:25

Problemy z tibią

A więc kupilem sobie nowy komputer i mam maly problem. Slabsze gry czyli tibia i helbreath strasznie mi sie laguja. Nie wiem jaka jest tego przyczyna gdyz n starym komputerze nie mialem w tych grach zadnych lagow a na tym laguje. Karte sieciowa mam zintegrowana 1 giga. Net 1mb/s. Komputerek pentium 4 z zegarem 3ghz. Grafika radeon x600 pro 128 bitowa. I plyta glowna tez niezla ;P Inne gry dzialaja mi bez zarzutu. Nie mam odpalonych zadnych programow co spowalniaja system. Mam windowsa xp z service packiem 2 wiec sterowniki itp tez mam. Moze mi ktos jakos pomoc? :|

Rooss 01-07-2005 20:40

Jesli masz w sieci to ci beda zawsze jakies lagi.Albo masz wirusa

Tompior 01-07-2005 21:36

Nie mam w sieci. Wirusa tez nie mam bo chyba jak odpalilem jako pierwsza rzecz tibie to odrazu sie wirus nie sciagnal :P (wiem ze mogl ale watpie zeby taki wirus co laguje caly komp sie sciagnal)

Oxygane 01-07-2005 22:59

Tibia nie lubi Windowsa Xp z SP 2 i czesto tak sie dzieje, mozesz sprobowac pokombinowac ze sterownikami.

Badek1910 30-08-2005 12:23

Pomocy Prosze !!!

Gram już w tibie około półtora roku i mam takie jedno pytanie ... mianowicie o co chodzi z tym '' IP adress blocked for 30 minutes . Please wait '' czym to moze być spowodowane ?? i dlaczego nie trwa to 30 minut tylko czasem godzine ponad . To jest jeden mój problem , teraz czas na drugi ... Ostatnio mialem dziwna sytuacje , odpalam tibie , wpisuje passy , pojawia mi sie okienko z postaciami wybieram jedna az tu nagle ... '' Your IP adress is Banished '' . O dziwo nie używalem żadnych macro , nie zabijałem , starałem sie pomagać poczatkującym graczą . Na stronie nie było nic napisane ze dostałem '' bana '' tylko przez 3 dni nie mogłem na account wejsc . Prosze pomóżcie za co mógł być ten ban , nie obrażałem nigdy GM'ów ani nikogo , więc czym to mogło być spowodowane :( ... z gory dzieki za odpowiedz .

Suverase 30-08-2005 13:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Badek1910
Gram już w tibie około półtora roku i mam takie jedno pytanie ... mianowicie o co chodzi z tym '' IP adress blocked for 30 minutes . Please wait '' czym to moze być spowodowane ?? i dlaczego nie trwa to 30 minut tylko czasem godzine ponad . To jest jeden mój problem , teraz czas na drugi ... Ostatnio mialem dziwna sytuacje , odpalam tibie , wpisuje passy , pojawia mi sie okienko z postaciami wybieram jedna az tu nagle ... '' Your IP adress is Banished '' . O dziwo nie używalem żadnych macro , nie zabijałem , starałem sie pomagać poczatkującym graczą . Na stronie nie było nic napisane ze dostałem '' bana '' tylko przez 3 dni nie mogłem na account wejsc . Prosze pomóżcie za co mógł być ten ban , nie obrażałem nigdy GM'ów ani nikogo , więc czym to mogło być spowodowane :( ... z gory dzieki za odpowiedz .

problem nr 1
prawdopodobnie wpisales 3 razy zly acc lub password. wtedy blokuje ci sie konto na 30 min. kazda proba, ktora podejmiesz w tym czasie by sie zalogowac spowoduje wyzerowanie czasu.

problem nr 2
nie wiem co sie stalo

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:02.