![]() |
non pvp
co to jest to non pvp co jak sie robi charaktera to sa serwery rozne i jest cos takiego jak non pvp (np. Guardia) i slyszalem ze to oznacza ze gosc nie moze zabic goscia nawet na mainie! czy to prawda? wiec po rooku do jakiego miasta najlepiej isc skoro w zadnym nie zginiesz z reki innego goscia? i co to sa te domy bogaczy? radzcie mi plz!
|
non-pvp- masz racje na takim swiecie gracz nie moze zabic gracza :]Dodal tylko ze na takich swiatach jest wiecej zlurowanych potworow czyli podprowadzonych daleko od miejsca ich odrodzenia, ale po upadte ma sie to zmienic :d
pvp- zabija sie ludzi dla expa :P Jakie miasto tak ? hmmm... mysle thais byloby dobre duzo trolli orci blisko fibula potem bedziesz mogl chodzic na cyclopy... ale moze byc tez carlin. Jednak ja osobiscie doradzalbym thais :P A te "domy bogaczy" to pierwszy raz slysze :D sa tylko normalne domki graczy, i w niektorych jest naprawede duzo fajnych dobrych i dorgic rzeczy. Aby miec domek musisz miec PACC (paltne konto) :) @down : thx za poprawki :) |
Cytuj:
Nie można przejąć sumona, nie możesz nim też atakować, nie możliwy jest trening z graczem itp. Cytuj:
Tyko na PVP Enforced dostaniesz doświadczenie za zabicie gracza, który jest wyższy od Ciebie lvlem. Miasto - każde miasto ma w okolicy jakieś słabe potworki. |
@up
Dodam jeszcze, że na pvp-enforced dostajesz expa tylko za gracza wyższego levelem i dostajesz, tyle, ile on traci. |
Hm, może Xeron spojrzał na mapkę Venore i tam znalazł miejsce "dom bogaczy".
Jeśli chodzi Ci o to - tam zamieniasz gc na pc lub cc, przy innym stoisku możesz kupić/sprzedać świecidełka i jesli dobrze pamiętam jest jeszcze stoisko z pierścieniami i naszyjnikami ;) |
dzienx za porady! czyli zeby miec dom trzeba miec pacc tak?
|
Tak zeby miec domek trzeba miec Pacc
|
non-pvp jest the best :) zadnych pk mozna sobie czesto puscic afk ... ups :p itp. naprawde Guardia wymiata !! :) :evul:
|
Mozesz kupic pacc przz tibia.pl kosztuje on 95 zl za 3 miesiace
|
non-pvp ma jedną istotną różnice , nie licząć brak pk, czary szybciej miają, jest to bardzo ważny fakt, bo np. ja na pandori ek w cycopolis podpalałem kawałek drogi żeby tylko 1 cycek mnie atakował, na non-pvp tego typu czary znikają po paru sec
|
Według mnie najlepiej isc do Carlin masz blisko Trole, Bugi, dwarfy, misie, amazonki... Dopiero pozniej sie ewentualnie przeniesc do Thais...
|
Moim zdaniem najlepiej na poczatku gry jest zamieszkanie w Carlin... blisko trolle, pod zimia bugi, troche dalej masa goblinów i amazonki, a gdy bedzie sie ciut silniejszym mozna sie przejsc na zachód do Ghostland... żyć nie umierać! :p
|
w carlin najwiecej n00bow :p
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:24. |