Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   co w tibii lubicie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4519)

Acid Drink 09-04-2004 04:55

co w tibii lubicie

skoro temat "czy tibia uzaleznia" (lub jakos tak) przerodzil sie w atak na tibie to tu proponuje zeby wszyscy pisali o tym co w tibii lubia
mi sie w tibii podoba klimat oraz napiecie zwiazane z niekturymi akcjami (swiadomosc ze cos zdobyles po przez poswiecenie wielkiej ilosci czasu i mozliwosc utracenia tego w ciagu jednej chwili powoduje lek poprzez ktury tibia ma to "cos" :P )
niechce sie zbytio rozwijac poniewaz mam nadzieje ze ten temat przerodzi sie w cos glebszego niz wiekszosc tematow :P

powodzenia

Resthin 09-04-2004 10:34

mi sie wydaje ze tak zwani PK wprowadzaj w gre dobry klimat zawsze w podswiadomosci wiemy ze mozemy zostac zpekowani a gdyby nie to kazdy by byl arogancki i zlodzieji bylo by od hhhhh .zawsze sie na nich skarzymy ze to i tamto ale gra bez nich byla by troche nudnawa taki sprincik do depo a z tylu jakis high lv krzyczy "i kill u " "give me your money or i kill u" hehehhe

Matheous 09-04-2004 12:18

Aaaach jak ja KOCHAM PK... To znaczy nienawidze ich...Ale tylko dzieki nim Tibia jeszcze mnie trzyma-czy znacie ten dreszczyk, gdy idziecie np z Carlin do Ab(bo wyrocznia was nie mogla prezeniesc) i kolo was przechodzi redskull?
Albo gdy KTOKOLWIEK kolo was przechodzi?
Albo gdy biegniecie przez miasto nagle -BUM!- i ta panika, gdzie isc, co robic...
Jeszcze mozliwosc poznania nowych ludzi-jak ja wchodze na tibie, to pierwsze mysli 'Bedzie xxx czy nie bedzie? Jak nie bedzie to mzoe yyy bedzie...OBY... Bo pogadac se chce...'
No i of kors wyprawy na stworki a co:)

Beny 09-04-2004 13:48

Co ja lubie w tibi??

osobiście uwielbiam Tibijski klimat. Ja zawsze porównuje Tibie do GG z tym , że w tibi "widzisz" co druga osoba robi. Możesz bronić swoich przyjaciół przed innymi, rozmawiać godzinami ..a temat zawsze się z najdzie jak nie z reala to jakiś tibijski. Te dreszcze emocji ..mimo że zginąłem już wiele razy...to i tak mam te dreszcze ..a 35 + zgonów na 1 postaci to jakieś osiągnięcie jest :P. Możliwość zrobienia imprezki .. np z okazji czyichś urodzin/imienin (w realu)
I ogólnie.. możliwości docenienia swoich osiągnięć w grze. Nie można tu sejwować gry ..nie można cofnąć biegu wydarzeń (no chyba że coś z serwerem się stanie) więc nie powtórzymy 2 razy tego samego. Gra dużo ludzi .. i zawsze można kogoś spotkać i pogadać, kiedy się nudzimy. Wspaniała gra na zajęcie wolnego czasu... Lecz trzeba pamiętać więcej niż 20 godzin to przesada :P (żart :P )
To chyba wszytko co mi do głowy przychodzi. jakby coś mi sie przypomniało to dopisze ;)

Resthin 09-04-2004 14:50

najwazniejsze jest ze jak sie wyloguje gra sie automatycznie save to zadna glopia siostra przez pomylke tego nie usunie :) ( albo brat :P Lol)

Zajac Poziomka 09-04-2004 15:01

W Tibii mi się podoba:
- ta "cukierkowata" grafika :P
- ta zmiana szybkości (czasami wszystko jest takie wolne jak expujemy na dwarfach, czasami się dzieje tak szybko ja uciekamy przed brygadą 8 dwarfów soliderów)
- ta możliwość doksztaucania się w języku angielskim (załozę się, że każdy Tibijczyk korzystał ze słownika języka angielskiego z ciekawości Co to słowo oznacza?)
- ta prostota gry (wszystko jest takie proste, że nie trzeba być geniuszem aby opanować grę)
- ta, a raczej ten system naliczania skilli (trenujesz coś to awansujesz w tym, a nie tak jak w niektórych grach że co level dostajesz ileś tam punktów i możesz je rozdysponować)
- ta, a raczej te lagi (w czasie których mogę trenować mlvl lub odpocząć od Tibii)
- ta, a raczej ten napis You are dead. (Czyż to nie miło zginąć przez zlurowanego GSa stracić cały eq i do tego lvl, skille, mlvl? czasami to motywuje do dalszej gry, a czasami nie...)

I wszeszcie:
- ta rzecz (tak zwane "to coś") co sprawia, że Tibia to taka fajna gra :)

Pozdrawiam.

Hinol 09-04-2004 15:13

Dla mnie Tibia to jedna wielka rozrywka, ale bardzo sie denerwuję gdy zginę. Deneruję mnie to, że trace wszystko na co sobie zapracowałem.
@Dejvo
Zapomniałeś jeszcze o przyjaźni z ludźmi z całego świata. ;p

Dejvo 09-04-2004 15:26

W tibii jedyną rzeczą którą lubie jest opcja on-line... co za tym idzie... kontakty międyzludzkie... zabijanie innych, wyprawy wycieczki... sprzedaż... no chyba wszystko co sie wiąże z opcją on-line :)

Rincewind 09-04-2004 15:31

hmm... ciezko powiedziec.Wydaje mi sie ze wszystko 8)

Lig@ 09-04-2004 16:43

Tibia ma w sobie taki magnes, który przyciaga jak cholera. Nie wiem co to jest - ani grafika (chociaż mi się podoba - klimt heroes I) ani muzyka (bo jej nie ma :))). Ale poprostu coś mnie zmusza do tego, że siedze (może nawet dzisiaj) całą noc i trenuję mojego knight'a..... Moze jest to nieliniowość, ta gra jest nieprzywidywalna. Np. nigdy nie wiesz czy kiedy bedziesz wracał do venore nie bedzie sie tam czaił krwiożerczy gs..... :)

Gangrel 09-04-2004 17:13

Cytuj:

co w tibii lubicie
Łatwiej jest powiedzieć czego nie lubie a reszta to już odpowiedx. Jedyną wadą Tibi jest ogromna liczba noobów. Po za tym wszystko jest wypas.

Real Finuko 09-04-2004 21:08

Ja w tibii lubie chyba wszystko(z wyjatkiem tego logowania sie godzine:P)

TheNatoorat 09-04-2004 21:13

Najbardziej w Tibii podoba mi się ten fajoski klimat. Strzeżemy się ukrytych dziur - pułapek, unikamy silnych potworów, trzeba mieć zawsze oczy otwarte... 8o

she_devil 09-04-2004 21:27

Ja sie uwielbiam w tibi...bawic.
Raczej juz uwielbialam, bo poklocilam sie z kumplem, z ktorym sie zawsze bawilam.
Jak kupilismy sobie zegarki to se udwalaismy ze ja jestem corka (nieznosna) krolowej Eloise.
A on jakims normalnym synem Tibianusa.
Wtedy to bylo!
No ale tera sie poklocilismy, prawda Deltoidek?

Acid Drink 10-04-2004 05:07

apropo grafiki to tibia jest w tym wzgledzie dosc rozwinieta, poniewaz najbardziej banalna grafa i najbardziej prosta jest najbardziej wciagajaca, przyklad - "WARLORDS" (oczywiscie czesc pierwsza)
fajnym efektem jest tez ze zeby przetrwac czasem nieliczy sie jednostka lecz tak zwane "plecy" :P
no coz, w dalszym ciagu zostawiam wam szerokie pole wypowiedzi :P

palek 10-04-2004 10:21

a mi sie w tibi podoba wszystko ta gra jest cool i w dodatku grasz z ludzmi z calego swiata :]

zenonov 12-04-2004 14:15

W Tibii najważniejszy jest klimat i tyle :)
Cytuj:

"W życiu liczą się tylko chwile"

L..i..S..e..K 12-04-2004 14:30

Mi się ta gra bardzo podoba lubią ją za klimacik , żadna gra nie sprawiła mi tyle radości co Tibia.

Bofedojo 12-04-2004 17:34

Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.

Bofedojo 12-04-2004 17:34

Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:23.