|
|||||||
| Notki |
| Inne To co nie pasuje do któregoś z działów a ma związek z Tibią trafia tutaj. |
![]() |
|
|
Opcje tematu |
|
|
#1 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2004
|
skoro temat "czy tibia uzaleznia" (lub jakos tak) przerodzil sie w atak na tibie to tu proponuje zeby wszyscy pisali o tym co w tibii lubia
mi sie w tibii podoba klimat oraz napiecie zwiazane z niekturymi akcjami (swiadomosc ze cos zdobyles po przez poswiecenie wielkiej ilosci czasu i mozliwosc utracenia tego w ciagu jednej chwili powoduje lek poprzez ktury tibia ma to "cos" )niechce sie zbytio rozwijac poniewaz mam nadzieje ze ten temat przerodzi sie w cos glebszego niz wiekszosc tematow ![]() powodzenia |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Użytkownik Forum
|
mi sie wydaje ze tak zwani PK wprowadzaj w gre dobry klimat zawsze w podswiadomosci wiemy ze mozemy zostac zpekowani a gdyby nie to kazdy by byl arogancki i zlodzieji bylo by od hhhhh .zawsze sie na nich skarzymy ze to i tamto ale gra bez nich byla by troche nudnawa taki sprincik do depo a z tylu jakis high lv krzyczy "i kill u " "give me your money or i kill u" hehehhe
|
|
|
#3 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 01 2004
Lokacja: Tam, gdzie... Cholera. Tam, gdzie... -Dobranoc.-Powiedzial diabel.
|
Aaaach jak ja KOCHAM PK... To znaczy nienawidze ich...Ale tylko dzieki nim Tibia jeszcze mnie trzyma-czy znacie ten dreszczyk, gdy idziecie np z Carlin do Ab(bo wyrocznia was nie mogla prezeniesc) i kolo was przechodzi redskull?
Albo gdy KTOKOLWIEK kolo was przechodzi? Albo gdy biegniecie przez miasto nagle -BUM!- i ta panika, gdzie isc, co robic... Jeszcze mozliwosc poznania nowych ludzi-jak ja wchodze na tibie, to pierwsze mysli 'Bedzie xxx czy nie bedzie? Jak nie bedzie to mzoe yyy bedzie...OBY... Bo pogadac se chce...' No i of kors wyprawy na stworki a co ![]()
|
|
|
#4 |
|
Zbanowany
Data dołączenia: 15 01 2004
Lokacja: Włocławek
|
osobiście uwielbiam Tibijski klimat. Ja zawsze porównuje Tibie do GG z tym , że w tibi "widzisz" co druga osoba robi. Możesz bronić swoich przyjaciół przed innymi, rozmawiać godzinami ..a temat zawsze się z najdzie jak nie z reala to jakiś tibijski. Te dreszcze emocji ..mimo że zginąłem już wiele razy...to i tak mam te dreszcze ..a 35 + zgonów na 1 postaci to jakieś osiągnięcie jest
. Możliwość zrobienia imprezki .. np z okazji czyichś urodzin/imienin (w realu)I ogólnie.. możliwości docenienia swoich osiągnięć w grze. Nie można tu sejwować gry ..nie można cofnąć biegu wydarzeń (no chyba że coś z serwerem się stanie) więc nie powtórzymy 2 razy tego samego. Gra dużo ludzi .. i zawsze można kogoś spotkać i pogadać, kiedy się nudzimy. Wspaniała gra na zajęcie wolnego czasu... Lecz trzeba pamiętać więcej niż 20 godzin to przesada (żart )To chyba wszytko co mi do głowy przychodzi. jakby coś mi sie przypomniało to dopisze ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Użytkownik Forum
|
najwazniejsze jest ze jak sie wyloguje gra sie automatycznie save to zadna glopia siostra przez pomylke tego nie usunie
( albo brat Lol)
|
|
|
#6 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 10 2003
|
W Tibii mi się podoba:
- ta "cukierkowata" grafika ![]() - ta zmiana szybkości (czasami wszystko jest takie wolne jak expujemy na dwarfach, czasami się dzieje tak szybko ja uciekamy przed brygadą 8 dwarfów soliderów) - ta możliwość doksztaucania się w języku angielskim (załozę się, że każdy Tibijczyk korzystał ze słownika języka angielskiego z ciekawości Co to słowo oznacza?) - ta prostota gry (wszystko jest takie proste, że nie trzeba być geniuszem aby opanować grę) - ta, a raczej ten system naliczania skilli (trenujesz coś to awansujesz w tym, a nie tak jak w niektórych grach że co level dostajesz ileś tam punktów i możesz je rozdysponować) - ta, a raczej te lagi (w czasie których mogę trenować mlvl lub odpocząć od Tibii) - ta, a raczej ten napis You are dead. (Czyż to nie miło zginąć przez zlurowanego GSa stracić cały eq i do tego lvl, skille, mlvl? czasami to motywuje do dalszej gry, a czasami nie...) I wszeszcie: - ta rzecz (tak zwane "to coś") co sprawia, że Tibia to taka fajna gra ![]() Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 11 2003
Lokacja: Gdańsk
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Elite Knight
Gildia: Hustler Squad
Świat: Eternia
Poziom: 100
Skille: 91/88
Poziom mag.: 7
|
Dla mnie Tibia to jedna wielka rozrywka, ale bardzo sie denerwuję gdy zginę. Deneruję mnie to, że trace wszystko na co sobie zapracowałem.
@Dejvo Zapomniałeś jeszcze o przyjaźni z ludźmi z całego świata. ;p |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guest
|
W tibii jedyną rzeczą którą lubie jest opcja on-line... co za tym idzie... kontakty międyzludzkie... zabijanie innych, wyprawy wycieczki... sprzedaż... no chyba wszystko co sie wiąże z opcją on-line
![]() |
|
|
|
#9 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 30 01 2004
Lokacja: Lublin
|
hmm... ciezko powiedziec.Wydaje mi sie ze wszystko 8)
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 01 2004
Lokacja: Meduseld
Stan: Aktywny gracz
Imię: Theodon
Profesja: Knight
Gildia: Holy Dragons
Świat: Celesta
Poziom: 60
Skille: 84/83
Poziom mag.: 5
|
Tibia ma w sobie taki magnes, który przyciaga jak cholera. Nie wiem co to jest - ani grafika (chociaż mi się podoba - klimt heroes I) ani muzyka (bo jej nie ma
)). Ale poprostu coś mnie zmusza do tego, że siedze (może nawet dzisiaj) całą noc i trenuję mojego knight'a..... Moze jest to nieliniowość, ta gra jest nieprzywidywalna. Np. nigdy nie wiesz czy kiedy bedziesz wracał do venore nie bedzie sie tam czaił krwiożerczy gs..... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Fallen Angel
|
Cytuj:
|
|
|
|
#12 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 24 03 2004
Lokacja: Radom
|
Ja w tibii lubie chyba wszystko(z wyjatkiem tego logowania sie godzine
) |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 03 2004
Lokacja: Tam gdzie rosną bubki.
|
Ja sie uwielbiam w tibi...bawic.
Raczej juz uwielbialam, bo poklocilam sie z kumplem, z ktorym sie zawsze bawilam. Jak kupilismy sobie zegarki to se udwalaismy ze ja jestem corka (nieznosna) krolowej Eloise. A on jakims normalnym synem Tibianusa. Wtedy to bylo! No ale tera sie poklocilismy, prawda Deltoidek? |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 03 2004
|
apropo grafiki to tibia jest w tym wzgledzie dosc rozwinieta, poniewaz najbardziej banalna grafa i najbardziej prosta jest najbardziej wciagajaca, przyklad - "WARLORDS" (oczywiscie czesc pierwsza)
fajnym efektem jest tez ze zeby przetrwac czasem nieliczy sie jednostka lecz tak zwane "plecy" ![]() no coz, w dalszym ciagu zostawiam wam szerokie pole wypowiedzi ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2004
|
a mi sie w tibi podoba wszystko ta gra jest cool i w dodatku grasz z ludzmi z calego swiata
![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 04 2004
|
W Tibii najważniejszy jest klimat i tyle
Cytuj:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 29 03 2004
Lokacja: SzczecineK
|
Mi się ta gra bardzo podoba lubią ją za klimacik , żadna gra nie sprawiła mi tyle radości co Tibia.
|
|
|
#19 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
|
Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 10 2003
Lokacja: Gdansk
Stan: Niegrający
|
Mi sie w Tibii podoba ten klimat gier RPG, po raz pierwszy sie z tym spotkalem i od razu mi sie to spodobalo. Lubie roznego roznego rodzaju imprezy. To ze mozna sie spotkac z fajnymi ludzmi. Grafika jest spox. I chyba najwazniejsze ten realizm.
|
|
|
|