![]() |
Dragon Lance + Scaraby.
Witam.
Dziś zakupiłem Dragon Lance, posiadam skile 75/74 oraz eq Crus Helm, Crown Armor, Knight Legi, i mam zamiar poexpić na scarabach. (w jaskini) No więc, chciałbym się dowiedzieć, ile +/- będę tracił uhów na godzine, oraz ile będę wyciągał kasy na godzine. P.S Uhy mam zamiar skupywać od NPC, więc chciałbym się rownież dowiedzieć, czy będzie się za nie zwracać. |
z mojego doswiadczenia wiem ze przy skillach 85+ idzie jakies 5-6 uh na godzine co sie zwraca 4-5x w ametystach i emeraladach + zrzucaja duzo kasy. przy twoich skillach bedzie szlo ci wiecej uh(bo set mam identyczny ;]) ale powinines wychodzic na 0 lepiej potren do 80 ;] aha i zalezy tez od lvl bo scaraby wiecej tna z poisona i im wiecej masz hp tym mniej ci uh idzie(w moim wypadku 60-70lvl) ;]
|
ja expilem na scarabach ze skillami 71/70 z dragon lance i szlo calkiem niezle.Ty masz lepsze skille i dobry eq takze szybko je bedziesz killowal.Niestety jesli chodzi o zuzycie uhow to za bardzo nie pamietam bo to bylo jakis czas temu a kasy wyciagalem za godzine okolo 1-1.2k w goldzie + scarab coiny + kamyki.Ogolnie Scaraby nie sa jakies super oplacalne(guardy lepsze)ale napewno warto na nich expic.
|
Dzięki chłopaki za odpowiedź, ale i tak nie otrzymałem jeszcze satysfakcjonujących mnie odpowiedzi ;) (tzn. na prae pytań odpowiedzieliście ^^) więc poczekam jeszcze na odpowiedzi innych użytkowników.
Mój lvl to 40. |
Masz zamiar stac w depocie dopoki ktos ci nie odpowie ?
Idz sprawdz. IMHO powinno sie zwracac, i bedziesz uzywac 5,45673456456 uha na godzine, zakladajac ze podatek VAT wynosi 22% i ze jajka w koszalinie kosztuja 20 groszy za sztuke O_O. |
Ja swoją postacią (odwróć wzrok w lewo, aby zobaczyć jej statystyki) expiłem na scarabach z giant swordem, golden armorem, knight legsami, platinum ammy, crusader helmetem i boszkami (czyli eq niewiele lepszy od Twojego). Wyciągałem 30~k na godzinę przy stracie 10~ uh. Zwraca się przy tym, przynajmniej mi, 3 krotnie (nie licząc kamyków). Cały pic polega na tym, aby starać się by bił Cię tylko 1 scarab ( >TUTAJ< poradnik jak to robić) i uważać, aby nie wleźć w kapuchę (poison field), a jak już wejdziesz to użyć czaru Antidote (exana pox).
Taki bonus odemnie (wady i zalety):
Swoją drogą, całkiem nieźle wyjaśnij to pierwszy w tym temacie Wiatrak. Edit: Nie kupuj uh w sklepie. Lepiej trochę poczekać i kupić od ludzi za 500gp mniej. Pomyśl, że jak kupisz 6 bp uh w sklepie, to wydasz tyle kasy co kupiłbyś 7bp uh u ludzi. A na Twoim levelu właśnie tyle się nosi. Przynajmniej ja nosiłem. Pozdrawiam, LK~ |
Cytuj:
|
A czy ja lvl 54 skille 86/86 eq royal helmet g-armor c-legs steel bootsy mastermind+f-axe albo d-lance moglabym spokojnie expic na scarabach?tzn czy tracilam bym duzo uhów?
|
Cytuj:
|
Nie, nie kupila :) Kupilam jedynie pacca :P I nie wiedzialam jakie sa scaraby czy daja duzo expa itp :P:P
|
@topic uhów powinieneś zużywać 1-2 na godzinę bo przeciesz exura też masz B) expa bedziesz mieć około 15-20k na godzinę :] kasy to 2-3k na godzinę ;) ale też popatrz na to z innej perspektywy np.chcesz dorobić sie dużego expa i dobrego lootu to możesz iść na Of(Orc Fortess) :)
@edit tu masz LINK do poradnika o Orc Fortess :) |
Cytuj:
|
To moze ja sie zapytam. Na jakich skillach i z jakim eq mozna isc na nowym serwie do cyclopolis?
|
Cytuj:
Na scaraby chcę pochodzić raczej dla expa, ale ważne, żeby się za uhy zwracało. Zresztą teraz po update, będzie ekstra, mana rośnie 4x szybciej, więc częściej exure będzie można walić ^^ |
To co osobiście najbardziej lubiłem w scarabach to to,że żadnych lootbagów nie trzeba z nich targać. Cały loot to kasa (całkiem sporo-do 60gp z jednego) i kamyki,ktore knight bez problemu pomieści. Zainteresuj się od razu 3cim piętrem,tam są respy po 3-4 i więcej naraz. Na 4 poziomie są już Ancienty.
PS weź bp pochodni,zeby cala mana na exury szla ;) Powinieneś wtedy wyciągać jakieś 500gp na 1 UH (nie licząc kamyków) |
@2up no ale przecież można na leadarach i zerkach ekspić :) na warlordach niemusisz :]
|
Cytuj:
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. |
To wycofuj sie tak,zeby bic jednego naraz ;) Po updacie mysle ze nie powinienes miec najmniejszych problemow z biciem scarabow z minimalnym,jesli nie zadnym zuzyciem uh (exura powah).
|
Zgadzam sie z stwierdzeniem że na scaraby teras po update dużo bardziej sie opłaca chodzić , ja zresztą zawsze jak nie miałem ochoty isc na powarzny exp (nigdy niewiesz czy takie dobre expowisko wolne , pieprzenie sie z listami i kolejnością) wbijałem sobie na scarabki i lootwałem coiny :D.
|
bez temacie
Co do skarabów mam podobne zdanie ALE skończył mi sie pacc i nie wiem za co się brać mam podobne (czytaj takie same)eq skile jak po lewej.
Czy znacie jakieś dobre expowisko oprócz guardów w Kazz??? :berserk: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:59. |