|
Notki |
Potwory Wszystko o potworach. Jak się zachowują, jakie taktyki, jakie mają słabe punkty. To wszystko znajdziesz tutaj. |
![]() |
|
Opcje tematu
![]() |
![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 10 2005
Lokacja: P-ń
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Witam.
Dziś zakupiłem Dragon Lance, posiadam skile 75/74 oraz eq Crus Helm, Crown Armor, Knight Legi, i mam zamiar poexpić na scarabach. (w jaskini) No więc, chciałbym się dowiedzieć, ile +/- będę tracił uhów na godzine, oraz ile będę wyciągał kasy na godzine. P.S Uhy mam zamiar skupywać od NPC, więc chciałbym się rownież dowiedzieć, czy będzie się za nie zwracać.
Ostatnio edytowany przez Lukis - 11-12-2005 o 21:36. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 05 2004
Stan: Początkujący
Imię: Wiatrak De'Omerta
Profesja: Elite Knight
Świat: Arcania
Poziom: 150
Skille: 94/91
Poziom mag.: 8
![]() |
![]() z mojego doswiadczenia wiem ze przy skillach 85+ idzie jakies 5-6 uh na godzine co sie zwraca 4-5x w ametystach i emeraladach + zrzucaja duzo kasy. przy twoich skillach bedzie szlo ci wiecej uh(bo set mam identyczny ;]) ale powinines wychodzic na 0 lepiej potren do 80 ;] aha i zalezy tez od lvl bo scaraby wiecej tna z poisona i im wiecej masz hp tym mniej ci uh idzie(w moim wypadku 60-70lvl) ;]
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 03 2005
Profesja: Royal Paladin
Gildia: exclusive
Świat: Magera
Poziom: 129
Skille: 95/72
Poziom mag.: 21
|
![]() ja expilem na scarabach ze skillami 71/70 z dragon lance i szlo calkiem niezle.Ty masz lepsze skille i dobry eq takze szybko je bedziesz killowal.Niestety jesli chodzi o zuzycie uhow to za bardzo nie pamietam bo to bylo jakis czas temu a kasy wyciagalem za godzine okolo 1-1.2k w goldzie + scarab coiny + kamyki.Ogolnie Scaraby nie sa jakies super oplacalne(guardy lepsze)ale napewno warto na nich expic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Dzięki chłopaki za odpowiedź, ale i tak nie otrzymałem jeszcze satysfakcjonujących mnie odpowiedzi
![]() Mój lvl to 40.
Ostatnio edytowany przez Lukis - 11-12-2005 o 21:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
Stan: Na Emeryturze
![]() |
![]() Masz zamiar stac w depocie dopoki ktos ci nie odpowie ?
Idz sprawdz. IMHO powinno sie zwracac, i bedziesz uzywac 5,45673456456 uha na godzine, zakladajac ze podatek VAT wynosi 22% i ze jajka w koszalinie kosztuja 20 groszy za sztuke O_O. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 01 2005
Lokacja: Zgorzelec
Stan: Początkujący
Imię: Lord Karrak
Świat: Isara
Skille: 88/87
Poziom mag.: 6
|
![]() Ja swoją postacią (odwróć wzrok w lewo, aby zobaczyć jej statystyki) expiłem na scarabach z giant swordem, golden armorem, knight legsami, platinum ammy, crusader helmetem i boszkami (czyli eq niewiele lepszy od Twojego). Wyciągałem 30~k na godzinę przy stracie 10~ uh. Zwraca się przy tym, przynajmniej mi, 3 krotnie (nie licząc kamyków). Cały pic polega na tym, aby starać się by bił Cię tylko 1 scarab ( >TUTAJ< poradnik jak to robić) i uważać, aby nie wleźć w kapuchę (poison field), a jak już wejdziesz to użyć czaru Antidote (exana pox).
Taki bonus odemnie (wady i zalety):
Swoją drogą, całkiem nieźle wyjaśnij to pierwszy w tym temacie Wiatrak. Edit: Nie kupuj uh w sklepie. Lepiej trochę poczekać i kupić od ludzi za 500gp mniej. Pomyśl, że jak kupisz 6 bp uh w sklepie, to wydasz tyle kasy co kupiłbyś 7bp uh u ludzi. A na Twoim levelu właśnie tyle się nosi. Przynajmniej ja nosiłem. Pozdrawiam, LK~
Ostatnio edytowany przez Lord Karrak - 11-12-2005 o 21:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#8 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2005
|
![]() A czy ja lvl 54 skille 86/86 eq royal helmet g-armor c-legs steel bootsy mastermind+f-axe albo d-lance moglabym spokojnie expic na scarabach?tzn czy tracilam bym duzo uhów?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 10 2004
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 11 12 2005
|
![]() Nie, nie kupila
![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Frytunia - 11-12-2005 o 23:28. Powód: Drobnostka :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Lokacja: Wrocław
Stan: Aktywny gracz
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Guardia
|
![]() @topic uhów powinieneś zużywać 1-2 na godzinę bo przeciesz exura też masz
![]() ![]() ![]() ![]() @edit tu masz LINK do poradnika o Orc Fortess ![]() Ostatnio edytowany przez Avatar Magiczny - 12-12-2005 o 06:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 10 04 2005
Lokacja: Kraków
![]() |
![]() To moze ja sie zapytam. Na jakich skillach i z jakim eq mozna isc na nowym serwie do cyclopolis?
![]() |
![]() |
#14 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
Na scaraby chcę pochodzić raczej dla expa, ale ważne, żeby się za uhy zwracało. Zresztą teraz po update, będzie ekstra, mana rośnie 4x szybciej, więc częściej exure będzie można walić ^^
Ostatnio edytowany przez Lukis - 12-12-2005 o 12:38. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
|
![]() To co osobiście najbardziej lubiłem w scarabach to to,że żadnych lootbagów nie trzeba z nich targać. Cały loot to kasa (całkiem sporo-do 60gp z jednego) i kamyki,ktore knight bez problemu pomieści. Zainteresuj się od razu 3cim piętrem,tam są respy po 3-4 i więcej naraz. Na 4 poziomie są już Ancienty.
PS weź bp pochodni,zeby cala mana na exury szla ![]()
![]() |
#16 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Lokacja: Wrocław
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Guardia
|
![]() @2up no ale przecież można na leadarach i zerkach ekspić
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 28 09 2005
|
![]() To wycofuj sie tak,zeby bic jednego naraz
![]()
![]() |
#19 |
Guest
|
![]() Zgadzam sie z stwierdzeniem że na scaraby teras po update dużo bardziej sie opłaca chodzić , ja zresztą zawsze jak nie miałem ochoty isc na powarzny exp (nigdy niewiesz czy takie dobre expowisko wolne , pieprzenie sie z listami i kolejnością) wbijałem sobie na scarabki i lootwałem coiny
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 08 2005
Lokacja: N.W.N.W.M.P/ANKH
Imię: Araxiz De'rio
Gildia: Angels of Revenge
Świat: PA"ndoria
Poziom: 53
Skille: 74/72
Poziom mag.: 5
![]() |
![]() Co do skarabów mam podobne zdanie ALE skończył mi sie pacc i nie wiem za co się brać mam podobne (czytaj takie same)eq skile jak po lewej.
Czy znacie jakieś dobre expowisko oprócz guardów w Kazz??? ![]() |
![]() |
![]() |