![]() |
DVD-->FILM-->NAPISY-->FORMAT ???
Mały problem,i 2 pytania :p
Ostatnio kolega poprosił mnie żebył ściągnoł z neta film,i wypalił go na DVD,tak by działał w odtwarzaczu(problem w tym że niewiem jaki to odtwarzacz).Tu się zaczyna mój dylemat,bo niewiem w jakim formacie musi być(czy w jakimś specjalnym?)I czy zwykłe ściągnięte napisy będą odtwarzane(ewentualnie gdzie je zgrać) by działały na odtwarzaczu. Niechciałbym marnować płyty DVD,mam nadzieję że dostane szybką odpowiedż,i modkowie uznają że to właściwe pytanie i dział,do zamieszczenia na forum. |
Wiec tak. Jezeli jego sprzet odtwarza Divx-y, to wystaczy zgrac sam film i plik txt na plytke DVD w trybie ISO (nagrywanie danych). Problem pojawia sie w momencie, jezeli sprzet NIE odtwarza Divx-ow. Mozesz sprobowac nagrac film jako DVD-Video (czy jak to sie tam nazywa), ale napisy txt nie beda same z siebie dzialaly. W ogole dogrywanie dodatkowych napisow do filmu DVD to jest sprawa troche bardziej skomplikowana, musisz poszukac na googlach tutoriali (chociaz jezeli chcesz przeksztalcic na dvd-video zwyklego divx-a, to szczerze mowiac nie mam zielonego pojecia czy dogranie napisow jest w ogole mozliwe).
|
Cytuj:
|
Jeśli dobrze zrozumiałem, a nie wiem czy dobrze to możesz spróbować nagrać nie w DVD tylko w VCD. Ja dla kumpla do odtwarzacza DVD nagrywałem w VCD. Tylko nie wiem czy tak tylko u mnie, ale strasznie długo się nagrywa :P.
|
VCD to najgorsze mozliwe rozwiazanie, zapomnij. Poza tym, juz chyba wiem jak to zrobic, musze sie tylko upewnic i potestowac ;)
/Edit: a nie, jednak nie wiem ;] |
Jak, zę trosdzku się z tym bawie, to polecam programy:
VSO DivxToDVD, oraz Avi2DVD. Proste w obsłudze. Powodzenia, i życzę udanego sylwestra ;) P.S. www.divx.pl http://divx.howto.pl/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21. |