Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Grafiki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=37)
-   -   Prace piątoklasistki, a wiec takie tam bazgroły - szkice. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=62937)

Czarna_Mamba 27-01-2006 14:07

Prace piątoklasistki, a wiec takie tam bazgroły - szkice.

PRACE SZÓSTOKLASISTKI To tak na marginesie.

No cóż... Jak w temacie napisałam, nie przeżyłam zbyt wielu wiosen, dlatego też nie będą to bardzo ładne szkice. Proszę was o krytykę, ponieważ chcę się rozwijać w tym kierunku. Proszę jeszcze o nieocenianie moich prac tą samą miarą, którą są oceniane prace artystów z MTA ( ukłon ).

( Tak na marginesie, to mam cykora )

Narazie tylko 2 prace. ( Przepraszam za czarne ramki, ale nie mam dostępu narazie do żadnego programu graficznego, bo wysyłam to z komputera ze skanerem )

http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/4.jpg Ołówek H2, 8B

http://i10.photobucket.com/albums/a1...cAAROWNICA.jpg H2, 8B

@Shanhaevel

Trafiłeś w mów słaby punkt. Nie za bardzo umiem rysować inne pozy. Ale spróbowac trzeba.
Nie znam się na umięśnieniu ludzkiego ciała, ale chyba coś pamiętam z tego co pani na dodatkowej plastyce mówila.

http://i10.photobucket.com/albums/a1...n-Korr/akt.jpg - Próba narysowania mięśni brzucha i paru innych ( H2, 4B )

Miłego Dnia.

;D

Jestem po zapaleniu opon mózgowych. Mam parę prac ze szpitala, ale muszę dla własnego dobra zrezygnować na trochę z używania komputera. ( Kurcze, 3 tygodnie wakacji w szpitalu, ja to mam pecha. ) Życzę Wam, aby ta resztka wakacji była przyjemna.

Shanhaevel 27-01-2006 14:19

Hm... Nawet, nawet. Ale popracuj nad proporcjami. Z tego co widzę, to tej czarownicy ręce zwisają gdzieś... do kolan? O_o U banshee też są ciut za długie.
Spróbuj użyć perspektywy dwubieżnej, nie tylko takich póz na baczność. ;)

Ogólnie nieźle.

DRoN 27-01-2006 14:21

Z tych 'takich tam bazgroł - szkicy' podoba mi się ta czarownica (wielki wybór). Ta pierwsza mi się nie podoba , może dlatego że Banshee miała być brzydka. Za to druga jest całkiem ładna. 'Gryzdaj' dalej , zobaczymy co z tego będzie.

edit : Zapomniałem dodać , że nie jestem ekspertem i może się nie znam.
Wyrażam tylko swoje zdanie , którego nie musisz brać pod uwagę.

TehRegent 27-01-2006 14:37

Jak juz tu mowili proporcje :)

Popracuj tez troche nad szczegolowoscia swoich prac i to by bylo na tyle :)

Czarna_Mamba 29-01-2006 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DRoN
Zapomniałem dodać , że nie jestem ekspertem i może się nie znam.
Wyrażam tylko swoje zdanie , którego nie musisz brać pod uwagę.

Oczywiście, że biore twoje zdanie pod uwagę. Każdy komentarz (nawet najostrzejszy) jest u miło widziany. Będę wiedziała co mam poprawiać, a co zostawić.

Miłego Dnia.

bryndii 29-01-2006 13:37

w sumie co tu duzo pisac proporcje sypnięte :), heh...u mnie tez sie czesto sypią nie lubie anatomiii ble ;(

po za tym, masz problem z dłońmi co widac przy czarownicy, ale ta czarownica najbardizej mi wpadla w oko, banshee jakos tak hmm....mogla by byc bardziej dopracowana, a akt to jednak jest najsłabszy, ale tak jak wspomnialem witch jest ciekawa :P.

rysuj, rysuj, postaraj sie tworzyc roznego rodzaju prace i postaci w roznych pozach ;)

-pozdrawiam bryndii

Radek 666 29-01-2006 13:40

U Banshee ręcę trochę za długie. Powinna mieć też całkiem inną twarz i włosy (takie, żeby wyglądała na taką straszną, brzydką itp.). Ja bym jej także "poszarpał" suknię, ale to już szczegół :). Wygląda też trochę jakby światło padało z kilku miejsc, ale co do tego nie jestem pewien.

Teraz Witch. U niej ogólnie jest już lepiej. Ale ręce są jeszcze dłuższe, i tak jakoś na moje oko krzywawe (ale nie wiem czy to mój wzrok nie jest krzywy :P). I tak jak u Banshee, także wydaje mi się, że światło pada z kilku miejsc.

A ta ostatnia poza... Gdybyś rysowała balet mogła by być, ale tak ogólnie nikt się tak nie ustawia. A jeśli chodziło o mięśnie brzucha to, jakieś takieś przy chudawe :P.

To było trochę krytyki odemnie. Sam nie jestem w tym dobry, ale trochę się już szkiców widziało :). Prace raczej dobre, szczególnie jak na taki wiek. (nie żeby młodsi byli słabsi, ale nie widziałem zbyt wielu 11(12?)-latków, którzy by bardzo dobrze rysowali). Trzeba pamiętać, że trening czyni mistrza, więc staraj się sporo rysować, a z czasem te błędy nie będą już takie wielkie ;).

Z uszanowaniem
Radek666

Mafuss 29-01-2006 14:00

Tak jak poprzednicy :
u benshee są za długie ręce. Tak samo u witch. Ale prace są bardzo dobre jak na piątą klasę.

pozdrawiam

Crazy Mage 29-01-2006 14:04

Queen of banshee najlepsza.A nie jakis gołe baby ;P

OnlyM(PL) 29-01-2006 14:14

Czy ty musisz rysowac gole baby i banszi? ;p
A tak serio to super Ci wychodza jak na 5 klase.
Postaraj sie narysowac cos innego niz to plx?

Tana 29-01-2006 14:22

Proponuje stanąć nago przed lustrem i sie sobie poprzyglądać, porownac wielkosc niektorych czesci ciala i wszystko zanotowac.
Taki przedziałek między piersiami można mieć co najwyżej po operacji serca ;)
Troszke też ta pani kanciasta jest. Linie u kobiety, obojetnie jak zbudowanej są delikatnie i okrągłe. Zwracaj też uwagę czy obie ręce i obie nogi mają taką samą długość.

Działaj dalej. Nie jest źle.

Waleczne'Serce 05-02-2006 16:16

W sumie to bazgroły nie sa
Sam chodze do piatej klasy ale takich zeczy jeszcze nie widzialem
(szkoda ze ja tak nie umiem rysowac;( )
wielkie gz:p

Norah 05-02-2006 20:49

Jak dla mnie prace bardzo ładne. Cieniowanie mogłoby być ciut lepsze, ale i tak mi się podoba. :)

Kraon 06-02-2006 10:11

TO SĄ BAZGROŁY ?! To żebyś Ty moje prace z piątej klasy zobaczyła, to wtedy byś zrozumiała co znaczy bazgroły.A tak co do prac, ręce są za długie przede wszystkim , i jest kilka jeszcze błędów ale Radek666 i Artyści już je wymienili.

Tiligus 06-02-2006 12:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tana
Proponuje stanąć nago przed lustrem i sie sobie poprzyglądać, porownac wielkosc niektorych czesci ciala i wszystko zanotowac.

Tana poćwiczysz ze mną ;>?

@Topic
Jeżeli już jesteś na takim stopniu rysowania w 5 klasie, to jest jakaś przed Tobą przyszłość:P

Vrael 06-02-2006 13:12

Ciekawe prace, ale moim zdaniem najlepiejby ci pomogła książka a nie komentarze z uwagami. Co do brzucha, powinnaś zarysować krawędź klatki piersiowej. A to jest 5 klasa podstawówki?

Zdzichu Niszczyciel 11-02-2006 22:20

nawet

jak na 5 klasistke mi sie podoboa,masz talent nawet

Apocalipsus 11-02-2006 22:54

Ja Ci nie dam jakis specialnych porad bo nie jestem w tym najlepszy ale moim zdaniem jesli juz w takim wieku jestes juz na takim poziome to moze byc juz tylko lepiej i lepiej ... wielkie gz ! ;)

Thimburd 11-02-2006 23:03

Wątpię, żebyś jako piątoklasistka nauczyła się przed lustrem jak rysować dorosłe kobiety.
Powinnaś raczej poszperać po stronach xxx :]
Ale ogólnie szkice nie są złe. Popracuj nad proporcjami. Czekam na nowe prace ;)

MKM 12-02-2006 10:19

Ładne, najbardziej mi się podoba witch, reszta też dobra. Ogólnie dobre, rysój dalej, zobaczymy jakie bedą postepy w przyszłości :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:16.