![]() |
The Elder scrolls IV: Oblivion
Ostatnio planuję zakup w/w gierki :)
Czy waszym zdaniem się opłaca? Jak wrażenia z gry, czy fabuła jest ciekawa? (bez spoilingu proszę) I pytanie tan od razu :P Czy ruszy (i jak) na AMD Sempron 3000+ (socket AM2) 512x2mb DDR2 (dual channel) Asus GeForce 7600gs 512vRAM |
Człowieku, na twoim sprzęciu OblIVion będzie mógł najprawdopodobniej śmigac na maksymanlych detalach ;)
A co do gry to: Gra jest ciekawa, ma całkiem niezłą fabułę. Questy są fajny, ale najlepsze i tak są poboczne (nie powiem jakie, nie chciałeś spoilingu :p). Moje wrażenia z gry są jak najbardziej pozytywne, ale IMO gra ma jeden mankament: jest za KRÓTKA... Btw: Temat o OblIVionie już jest. |
A korzystając z okazji się spytam, czy na radeonie 8500 athlonie XP 1700+ i 512 ramu pójdzie? Ale tak, żeby się grać dało, nie na najniższych detalach...
|
@up:
Raczej nie będzie działać na najniższych detalach. Co do moich wrażeń do gry - ja tam nie narzekam. Robie wsyztskie możlwie questy poboczne + sam zamykam wsyztskie bramy które napotkam + zwiedzanie grobowców i jest git i jakoś cały czas wszystko trwa. Sam główny wątek jest podobno krótki, ale ilosć questów pobocznych to nadrabia |
Spoko gra xD
chociaz troche wysokie wymagania :p |
Cytuj:
Ta juz to widze... ja IP 4 3000 mh , geforce 6600 , 512 ram i na srednich jade ;/ powiem wam ze kkolega na radeonie mnal problemy z grafika. Powiem tyle gralem przez 2 tygodnie i odechcialo mi sie, niektore misje przeszedlem na kodach poniewaz byly tak trudne ze nie wiem kto by je wykonal (te pod koniec). |
Wiesz, nie obraź się ale 512mb to trochę mało jak na dzisiejsze czasy ;)
Karta też powinna być co najmniej 6600GT Za to procek masz w porządku ;] I fakt, radeony robią czasami problemy z grafiką (dlatego ich nie lubię, miałem tylko jednego i od samego początku miałem go dosyć) Moja rada: Dokup sobie drugie 512mb i lepszą karte graficzną, np. GeFOrce 7600gs lub 6600gt (lepiej 7600, szybszy i cena ta sama, ale nie ma wersji na AGP) |
Cytuj:
A co do trudności misji - nie przesadzaj, wcale nie jest takie trudne. |
A jak będzie działać na PC: Intel IV 3.4 GHz, 2x512 DDR, GeForce 6800 Ultra?
|
Cytuj:
W gruncie rzeczy mam dosc podobny sprzet i dziala ozywczo na wiekszosci ustawien. A co do gry, to po raz pierwszy poczulem klimat grobowca, jak wszedlem i musialem walczyc z czyms sporo silniejszym ode mnie, atakujacym ciagle, a wszystko rozgrywalo sie w polmroku/cieniu/mgle. Ah, cudo. |
Jeżeli zachwylił was ogrom swobody Morrowinda i dlatego chcecie kupić Oblv, odpuście sobie.
Jeśli chcecie kupić Oblv dla jego grafiki to ok. Ogólnie ta gra jest taka konsolowata ze swoim interfejsem, swobodą[a raczej niewolą], motoryką gry że nie warto nad nią spędzić więcej niż 2 godzin. Sterowanie jest robione pod joypada więc mega denerwujące. Dodatkowo jak wjedziesz konno do lasu to framate potrafił mi spaść do <15 na konfigu a64 2,25 ghz, 2x512ram, gf6600gt, 1024*768, detale średnio-wysoko z przewagą wysoko, a grafika WCALE nie jest taka piękna ani potrzebna w tego typu produkcji. |
Grałem w demo i sie opłaca kupic.Nazwa gry kojarzy mi sie z Eternalem Oblivionem ;/\
|
A czy pójdzie mi oblivion na takim kompie?:
Amd athlon 2000+ 768 ramu geforce4 mx440 *niedługo chyba kupie nowy komp bo sie wstydze tego :P |
Cytuj:
Hmm, ciekawe czemu, jakież to interesujące...? @up Najwięcej zależy od karty, a tą masz dosyć słabą... Widziałem gdzieś dodatek OLDblivion, poszukaj, zainstaluj, może wtedy pójdzie. (Ten dodatek pozwala grać właśnie na słabszych kartach) Tak btw. 2800+ Sempron 1GB Ram NVidia GeForce 6200 256 MB I gra mi się tnie na niskich detalach i z 2x anitaliasing. ( Przy zerowym anitaliasingu jest wszystko ok, ale gra wygląda tragicznie trochę.) Wszystko przez tą kartę... @topic Cytuj:
|
ej mam pytanie czy pojdzie oblivion na sprzecie itel pentium iV 3200gHz 512 ram
GeForce 4? |
gdyby nie karta to by sie uruchomił :P
Ja gram na: AMD Atholn 64 bit 3200+ GeForce 6600 GT (560/1120) PCIe x16 [chcialbym 7950 GX2 w SLi) :P DDR 2x512MB [przydaloby sie nastepne 2x512) Asus AN8 SLi nForce4 Deluxe Chieftec 350W [ no przydalby sie 420W] I smialo mowie GRA NIE IDZIE NA PELNYCH |
Mi chodzi sprawnie mam 3400 porcesor i 1700 RAM tylko tyle wiem ;d
|
Mam:
P IV - 1,9 GHz 512mb ram Radeon 9600 128mb I gra chodzi wręcz zajebiście. Główne wodotryski mam powłączane. Nie narzekam na żadne zwolnienia, lokacje ładują się ok. 15-20sek. Te wymagania są chyba jednak trochę przesadzone. Ach, i co do samej gry, to wywarła na mnie pozytywne wrażenie, jej poprzednie części były po prostu nudne. Chyba jestem po prostu głupi i dałem się wciągnąć Oblivionomanii =/ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:32. |