![]() |
#1 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Ostatnio planuję zakup w/w gierki
![]() Czy waszym zdaniem się opłaca? Jak wrażenia z gry, czy fabuła jest ciekawa? (bez spoilingu proszę) I pytanie tan od razu ![]() Czy ruszy (i jak) na AMD Sempron 3000+ (socket AM2) 512x2mb DDR2 (dual channel) Asus GeForce 7600gs 512vRAM
|
![]() |
#2 |
Użytkownik Forum
|
![]() Człowieku, na twoim sprzęciu OblIVion będzie mógł najprawdopodobniej śmigac na maksymanlych detalach
![]() A co do gry to: Gra jest ciekawa, ma całkiem niezłą fabułę. Questy są fajny, ale najlepsze i tak są poboczne (nie powiem jakie, nie chciałeś spoilingu ![]() Btw: Temat o OblIVionie już jest.
![]() |
#3 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 02 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Inferna
Poziom: 5x
Skille: nvm/nvm
Poziom mag.: 4x
|
![]() A korzystając z okazji się spytam, czy na radeonie 8500 athlonie XP 1700+ i 512 ramu pójdzie? Ale tak, żeby się grać dało, nie na najniższych detalach...
![]() |
![]() |
#4 | |
CS Tibia.pl Team
|
![]() @up:
Raczej nie będzie działać na najniższych detalach. Co do moich wrażeń do gry - ja tam nie narzekam. Robie wsyztskie możlwie questy poboczne + sam zamykam wsyztskie bramy które napotkam + zwiedzanie grobowców i jest git i jakoś cały czas wszystko trwa. Sam główny wątek jest podobno krótki, ale ilosć questów pobocznych to nadrabia
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 20 02 2006
Lokacja: Kraks
Imię: Rangger
Profesja: Sorcerer
Gildia: \.../(^.^)\.../
Świat: Aldora - rulez
Poziom: 34
Poziom mag.: 34
![]() |
![]() Spoko gra xD
chociaz troche wysokie wymagania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Manga & Anime
Data dołączenia: 25 01 2005
![]() |
![]() Cytuj:
Ta juz to widze... ja IP 4 3000 mh , geforce 6600 , 512 ram i na srednich jade ;/ powiem wam ze kkolega na radeonie mnal problemy z grafika. Powiem tyle gralem przez 2 tygodnie i odechcialo mi sie, niektore misje przeszedlem na kodach poniewaz byly tak trudne ze nie wiem kto by je wykonal (te pod koniec).
![]() |
![]() |
#7 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 01 2005
Lokacja: Poznań
Imię: Sir Kaczor pierwszy
Profesja: Elder Druid
Gildia: Allance of justice
Świat: Danubia
Poziom: 30
Poziom mag.: 36
|
![]() Wiesz, nie obraź się ale 512mb to trochę mało jak na dzisiejsze czasy
![]() Karta też powinna być co najmniej 6600GT Za to procek masz w porządku ;] I fakt, radeony robią czasami problemy z grafiką (dlatego ich nie lubię, miałem tylko jednego i od samego początku miałem go dosyć) Moja rada: Dokup sobie drugie 512mb i lepszą karte graficzną, np. GeFOrce 7600gs lub 6600gt (lepiej 7600, szybszy i cena ta sama, ale nie ma wersji na AGP)
![]() |
#8 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
A co do trudności misji - nie przesadzaj, wcale nie jest takie trudne.
![]() |
![]() |
#10 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
W gruncie rzeczy mam dosc podobny sprzet i dziala ozywczo na wiekszosci ustawien. A co do gry, to po raz pierwszy poczulem klimat grobowca, jak wszedlem i musialem walczyc z czyms sporo silniejszym ode mnie, atakujacym ciagle, a wszystko rozgrywalo sie w polmroku/cieniu/mgle. Ah, cudo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
pokrzywa
Data dołączenia: 24 06 2004
Lokacja: malopolska
Stan: Niegrający
Imię: Lobo Destrojer
Profesja: Knight
Gildia: Messangers of Chaos
Świat: Solera
Poziom: 111
Skille: 94/92
Poziom mag.: 7
![]() ![]() |
![]() Jeżeli zachwylił was ogrom swobody Morrowinda i dlatego chcecie kupić Oblv, odpuście sobie.
Jeśli chcecie kupić Oblv dla jego grafiki to ok. Ogólnie ta gra jest taka konsolowata ze swoim interfejsem, swobodą[a raczej niewolą], motoryką gry że nie warto nad nią spędzić więcej niż 2 godzin. Sterowanie jest robione pod joypada więc mega denerwujące. Dodatkowo jak wjedziesz konno do lasu to framate potrafił mi spaść do <15 na konfigu a64 2,25 ghz, 2x512ram, gf6600gt, 1024*768, detale średnio-wysoko z przewagą wysoko, a grafika WCALE nie jest taka piękna ani potrzebna w tego typu produkcji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 03 05 2006
Stan: Na emeryturze
Imię: GM Sidinia On Refugia
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Moonblades
Świat: Reugia
Poziom: 189
Skille: 109/102
Poziom mag.: 94
|
![]() Grałem w demo i sie opłaca kupic.Nazwa gry kojarzy mi sie z Eternalem Oblivionem ;/\
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Szymon Xlilosient
Profesja: Knight
Świat: Rubera
Poziom: 50
Skille: 76\75
Poziom mag.: 5
|
![]() A czy pójdzie mi oblivion na takim kompie?:
Amd athlon 2000+ 768 ramu geforce4 mx440 *niedługo chyba kupie nowy komp bo sie wstydze tego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2005
Stan: Usunięty
|
![]() Cytuj:
Hmm, ciekawe czemu, jakież to interesujące...? @up Najwięcej zależy od karty, a tą masz dosyć słabą... Widziałem gdzieś dodatek OLDblivion, poszukaj, zainstaluj, może wtedy pójdzie. (Ten dodatek pozwala grać właśnie na słabszych kartach) Tak btw. 2800+ Sempron 1GB Ram NVidia GeForce 6200 256 MB I gra mi się tnie na niskich detalach i z 2x anitaliasing. ( Przy zerowym anitaliasingu jest wszystko ok, ale gra wygląda tragicznie trochę.) Wszystko przez tą kartę... @topic Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Hieyan - 12-06-2006 o 20:38. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 02 2005
![]() |
![]() ej mam pytanie czy pojdzie oblivion na sprzecie itel pentium iV 3200gHz 512 ram
GeForce 4? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
![]() gdyby nie karta to by sie uruchomił
![]() Ja gram na: AMD Atholn 64 bit 3200+ GeForce 6600 GT (560/1120) PCIe x16 [chcialbym 7950 GX2 w SLi) ![]() DDR 2x512MB [przydaloby sie nastepne 2x512) Asus AN8 SLi nForce4 Deluxe Chieftec 350W [ no przydalby sie 420W] I smialo mowie GRA NIE IDZIE NA PELNYCH |
![]() |
![]() |
#17 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 13 02 2006
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Mi chodzi sprawnie mam 3400 porcesor i 1700 RAM tylko tyle wiem ;d
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Mam:
P IV - 1,9 GHz 512mb ram Radeon 9600 128mb I gra chodzi wręcz zajebiście. Główne wodotryski mam powłączane. Nie narzekam na żadne zwolnienia, lokacje ładują się ok. 15-20sek. Te wymagania są chyba jednak trochę przesadzone. Ach, i co do samej gry, to wywarła na mnie pozytywne wrażenie, jej poprzednie części były po prostu nudne. Chyba jestem po prostu głupi i dałem się wciągnąć Oblivionomanii =/ |
![]() |
![]() |