Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   gdy pierwszy raz w zyciu uslyszeliscie wyraz Tibia... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=81384)

Fax 17-06-2006 21:56

gdy pierwszy raz w zyciu uslyszeliscie wyraz Tibia...

co odrazu nasunelo wam sie na mysl?
mi (prawdziwie), gdy qmple w budzie mowili cos o Tibi spytalem, oO nowa dziewczyna? ;P

@edit
qrna mialo byc w nazwie tematu "uslyszeliscie"...

pawepek 17-06-2006 22:24

Odrazu wiedziałem, ze to gra, bo gadalismy z kolegami o grach, a on z tibia wyskoczył!

Axwell R. 17-06-2006 22:28

Ja nie musiałem słyszeć o tibi. Kuzyn przyszedł do mnie, stworzył postać, i zmusił mnie do grania. Po kilku minutach tak mnie "wciągnęła" że, grałem w tibię przez najbliższe 6 godzin.

Dwarf 17-06-2006 22:29

Hmm... było to dawno temu, ale wiedziałem ze to gra bo gadałem o tym z kolegą. To co nasunelo mi sie na mysl to : fajna nazwa, pozatym nic wyjatkowego :P

Łuk4sz 17-06-2006 23:15

Kumple (w szkole) bardzo żywo rozprawiali na temat minotaurów na rooku, więc się spytałem o czym oni gadają i powiedzieli, że o Tibii.Z początku nazwa ta nie przypadła mi do gustu(z resztą do teraz uważam, ze mogłaby byc lepsza).Jak pierwszy raz zalogowałem się do Tibii i zobaczyłem tą grafike to pomyślałem "co to za gówno", ale poźniej z nudów zalogowałem się jeszcze raz i skapowałem o co w tym wszystim chodzi i mnie wciągnęło :D

Kamchal 18-06-2006 09:54

pierwszy raz słowo 'Tibia' usłyszałem w 2003r. i nawet zacząłem wtedy grać :D nabiłem 2 lvl... jednak moja przygoda z tą grą w tamtych czasach własnie sie skonczyła na 2lvl'u bo utknąłem w piwnicy a nie umiałem sie posługiwać drabiną :)
A myśląc o Tibii hmm.... nie wiem co myslalem :D moge ci powiedziec co teraz mysle hehe...:)

Matekneo 18-06-2006 10:28

Ja gdy uslyszalem Tibia od kuzyna, pomyslalem, ze to bedzie jakas super fajna gra.... Mowi, ze znalazl ja w necie i jest super extra. No to zalozyl mi postac, ja wchodze, super zaciekawiony.... Loguje mnie... Nie zorientowalem sie w sytuacji, zrobilem 5 krokow, poweidzialem "Ale gowno" i wylaczylem ta gre :D Potem po jakims miesiacu zaczelem powoli lapac o co biega :P:P
Btw. Nigdy bym sobie Tibi z nową dziewczyną nie skojazyl xDD

Spalony 18-06-2006 10:30

Ja usłyszałem, wtedy gdy siedzieliśmy u kolegi przy piwku i chipsach, zaczęlismy gadać o jakiś grach, jeden przyjaciel powiedział Tibia, ja sie spytałem co to , a ten choć pokażę Ci, zobaczyłem, potem dał mi linka i tak zacząłem grać.

Pirko 18-06-2006 10:30

Tibie?Jakie Tibie?
Co za Tibie?O co chodzi 8o

sir Tifejo 18-06-2006 11:51

Ja z Tibia po raz pierwszy zetknalem sie w 5 szkole podstawowki...na lekcji informatyki, moja Pani w ta gra grala/gra nadal ;) (70~lvl:P)
Nie widzialem ze to tak wciaga, w sumie popatrzalem Pani przez ramie i przeszedlem obojetnie. Pare m-cy pozniej zaczalem grac :P

Shokei 18-06-2006 12:18

tibia ? a co to za gówno? pograłem pierwszy raz może 2h i nagle przestałem nie minął tydzien i tak o to powstał mój pierwszy 20 knight :P

Tahrus 18-06-2006 18:06

Hmm zaczeło się jakieś 2-3lata temu. Gadałem z kumplem na gg w co tu grać. Gadaliśmy przez jakąś godzine i on walną Tibia. Se pomyślałem co on pier.... . Wszedłem na wp.pl i sprawdziłem w katalogu gier Tibi niebyło.:D Następnego dnia poszłem do niego zapytać się coto ta tibia. On akurat grał. Powiedział że to jest tibia. Ja se myśle ku... coto za gó..... Grafika hmm 2,5d?? Ale cuż skusiłem się. Dał mi pograć swoją postacią i przez pierwsze 30 min gadałem w Default jak wziąć jakiś item. Kumpel mi wytłumaczył no dobra. Pochodziłem ,poczodziłem i wpadłem w dziure. Pomyślałem że gra się "zacieła" i wyłączyłem. Potem on przychodzi i drze sie : CO ty k.... zrobiłeś. A ja na to Gra sie zacieła i wyłączyłem. On na nowo to włączył i pokazał jak się wychodzi. Potem przez jakąś godzine nauczył mnie się obsługiwać i zrobił mi postać i tak się zaczeła moja przygoda z Tibią.

Aynahanir 18-06-2006 18:21

normalnie. kolega mnie namówił, sam wszystko rozgryzłem, potem miałem dość i niedawno znów wróciłem ale z nowym kontem bo starego zapomniałem

Fiszbin 18-06-2006 18:32

2 lata temu grałem w MU Online. Pewnego razu opowiadałem koledze o tej grze, na co on odpowiedział:
-Słyszałem o czymś podobnym, Tibia czy jakoś tak.

Piotrek Marycha 19-06-2006 00:23

ja oczywiscie ze wiedzialem ze to gra bo mnie kumpel namawial wlasnie :P pamietam ze przypadla mi od razu do gustu nazwa, tak latwo wpadala w ucho :P

King Mati 19-06-2006 04:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shokei
tibia ? a co to za gówno? pograłem pierwszy raz może 2h i nagle przestałem nie minął tydzien i tak o to powstał mój pierwszy 20 knight :P

To dziwne bo ja pierwsze 2 tygodnie siedzialem na roku sam nie wiem kiedy zaczolem juz normalnie grac.

I napewno kazdy kto pierwszy raz gral tak samo mial jak ja

matiiii 19-06-2006 15:26

ja se gralem w jakies badziewa na roznych serwisach i nagle pisze do mnie kolega z oferta tibi. wlaczylem (on zrobil mi postac) patrz go.... i wylaczylem. po pewnym czasie poszedlem do niego do domu patrze siedi a gra w to. powiedzial mi zey zaczaol to mi da najlepsze rzeczy. ja zaczelam grac. nauczyl mnie wychodzic z rook (bylem pallkiem ale walilem z cluba bo nie wiedzialem co to ten pallek) i on mi dal jakiegos chain armora. ja sie pytam czy sa jakies strony o tibi i mi powiedzial ze www.tibia.pl wchodze i patrze pancerze i tak mu w szkole zlomotalem ze dal mi "najlepszego arm" - chain armora i to na mainie dobielem 12 lvl i dotego momentu mialem ok. 10 postaci

Nyksus 20-06-2006 00:00

Re:

Był rok 2001 z tego co pamiętam. Łaziłem po googlach w poszukiwaniu gry w którą mógłbym pograć. Znalazłem w jakiejś topliście stronke "www.tibia.com" z opisem że jakas fajna etc. Wlazłem z ciekawości, patrzę instalka niewiele zajmuje no to ściągam. Ściągnąłem zainstalowałem i tu miałem kłopot, bo jak grać? Czytałem jakieś poradniki na jakiś stronach fanowskich i se zrobiłem konto i zacząłem grać. Początki były trudne ale wtedy było najciekawiej gdy wraz z kumplami przemierzaliśmy dziure z ratami podając sobie serek;)

Avager 20-06-2006 00:43

Rok 2001 czy jakos tak.
Gralem w Red dragona, ciagle pojawiala sie reklama "You will never forget Your first dragon" .
No i wlazlem na to..bo ciagle sie pojawiala ... no i ... poprostu tak to sie zaczelo i na szczescie sie skonczylo .

Hieyan 20-06-2006 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Axwell R.
Ja nie musiałem słyszeć o tibi. Kuzyn przyszedł do mnie, stworzył postać, i zmusił mnie do grania. Po kilku minutach tak mnie "wciągnęła" że, grałem w tibię przez najbliższe xx godzin.

Identycznie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:53.