Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Z czym na cyklopy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=82279)

Fylap 25-06-2006 10:13

Z czym na cyklopy?

Gdy nabiłem sorcererem 19 lvl pomyślałem z czym teraz chodzić na cyklopy.
Wand of dragonbraeth ma daleki zasięg ale jest słabsza niż wand of plague z którą jednak musze być bliżej cyklopa.
Z którą różdżką będzie mi się bezpieczniej expiło?:mag:

pawepek 25-06-2006 10:32

@UP
Zes namieszal...

Bierzesz plague i expiesz, spokojnie uciekniesz, ten 1 SQM to praktycznie zadna roznica...

Impalable 25-06-2006 10:37

Bezpiecznie sie expi na mana shieldzie exp z czym ci sie chce. Mozesz np. zrobic pare lmm i pomagac sobie walczac Dragonbreathem. Zreszta zalezy to tez od spawnu.
2xdown Moja wypowiedz tez byla sarkastyczna, manafluidy blz.

dreggi 25-06-2006 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fylap
Wand of dragonbraeth ma daleki zasięg ale jest słabsza niż wand of plague z którą jednak musze być bliżej cyklopa.:

MAsz racje, to wszytsko prawda, ale z wand of plague tez mozna tak biegać żeby cyklop nie zadawał ci hitów.

Cytuj:

Z wand of Dragonbraeth - ma dalszy zasięg, wiec trudniej cyklopowi do ciebie dojśc i ci przywalić.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pawepek
@UP
Zes namieszal...
Bierzesz plague i expiesz, spokojnie uciekniesz, ten 1 SQM to praktycznie zadna roznica...

On pyta o bezpieczeństwo nie o szybkośc expienie. Ale potwierdzam twoje zdanie, że lepiej expic z wand of plague.

PharadoX 25-06-2006 10:41

@2Up

Tia na mana shieldzie ( sarkazm ) , jak on ledwo będzie nadąrzał z regenerowaniem many na strzał z wand of plague.

pawepek 25-06-2006 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PharadoX
@2Up

Tia na mana shieldzie ( sarkazm ) , jak on ledwo będzie nadąrzał z regenerowaniem many na strzał z wand of plague.

Sprostowanie, On nie ebdzie nadązal... juz sposób wypróbowany, bo 100K expa swoim sorkiem wbijalem... ciagle trzeba sie manasowac... ja to robilem tak, ze biore 2 bp manasow i siedze dopuki mi sie nie skoncza, potem wracam odkladam kase i sprzedaje loota i za to co wyciągnalem z cyców kupuje kolejne 2 bp manasów... i tak w kolo, raczej sie zwraca, moze ja mailem farta bo mi na kazde 2 bp manasów ~6 halaberd elcialo (czy jak to sie pisze) ;):) pozdro

Baartoss 25-06-2006 11:04

Ja na 19 lvl balem sie bic Wand of Plague bo ma maly zasieg. Ale jednak jak raz sprobowalem i bylo spoko to bilem dalej. Polecam Wand of Plague. Pzdr ^^

Sir Radzio Angelus 25-06-2006 11:15

Cytuj:

Wand of dragonbraeth ma daleki zasięg ale jest słabsza niż wand of plague z którą jednak musze być bliżej cyklopa.

Cyce nie są znowu tak niebezpieczne, ja bez problemów używalem plague, szybko sie expiło, jak cyc mi mocniej przywalil to wystarczyla tylko exurka, fakt-plague ma mniejszy zasięg niż dragonbreath ale można sie wytrenować w utrzymywaniu odpowiedniej odleglosci od cyca, później zapuszczalem sie w sam środek mount sternum i bilem cyce po 1-2.

Można expić z wand of dragonbreath ale ja polecam plague bo szybciej zabijesz cyca i szybciej sie expi:p

poisoner 25-06-2006 11:53

bij z wand of plague, dragonbreath jest bez sensu bo jak bedziesz lawirowal po korytarzach uciekajac przed cycem i bijac z dragonbreatha cyca przez 5 minut to w tym czasie wyskocza ci 3 kolejne cyce i w efekcie szybciej zaliczysz zgon niz jakbys w zwarciu bil jednego cyca nie uciekajac

Foster of Astera 25-06-2006 19:42

Hmm. Ja moim sorkiem zaczynalem właśnie tam expic od 19 lvl'a. Zabrałem ofc ze soba wand of plague oraz wand of dragonbreath(na ghule, szkielety, dwarfy soldiery, poison spidery itd.). To czy chcesz expic z wand of plague zalezy rowniez od twojego eq. Ja na v shield, b robe, c helmet , p legs spokojnie chodzilem od 19 lvl'a z wand of plague.

Cyce biją różniej czasem nic nie odbiorą a czasem
jadą nawet do 60 hitpoints. Wez ze soba ofc bp manasow (na dluzszy hunt wiecej), oraz pare run gfb (czasem gdy nie ma ludzi albo po save server jest hardkor w niektorych miejscach). Jesli umiesz uciekac i bic z rozdzki zeby cie cyc nie dorwal to bierz wand of plague i smigaj na mount sternum (polecam dolny poziom). Ja swoim sorkiem wyciagalem tam jakies 10tys/h expa gdy expilem od 19 lvl'a do 25.

Orshabaall 25-06-2006 19:55

Bicie cycow z dragonbreatha jest bez sensu bo zanim zabijesz jednego cyca to wyskocza ci 2 kolejne a przy okazji podejdzie jeszcze 2 noobkow ktorzy cie zablokuja i zamiast 10k/h bedziesz mial -30k/10 minut. Jak ktos kiedykolwiek expil na cycach w mount sternum to powinien wiedziec juz o tym ze naprawde nie ma tam gdzie uciekac i bicie z dragon~ prowadzi do zgonu bo uciekajac natrafiamy albo na gracza ktory nas blokuja w korytarzu o szerokosci 1 sqm albo kolejne cyce otocza gracza i nie ma drogi.

Mateusz Diggory 26-06-2006 21:27

.

Bij z Wand of Plague, bo szybciej zabijesz cyklopa niz bys z dragonbrehta walił. Ja na cyklopy chodze sorcem/druidem od razu na 9 levelu jak sobie kupie czar exura i zadnych run mana fluidow i manashieldów nie używam i na jednego cyklopa trace od 0-40 hp.Najlepiej je zabijać pojedyńczo i lurować po drabince(Jeżeli expisz np. kolo Thais).
Tak możesz bezpiecznie expic chyba że przyjdzie jakis noobek który Ci zablokuje droge.

Hokage 27-06-2006 17:53

Gdzie w thais da sie lurowac cyklopy?
A najszybciej i najbezpieczniej to z sd.

Aslan as Druid 28-06-2006 16:51

Cytuj:

Sorcem? 19 lvl? Kolo - ja od 8 lvl na cyklopach expiłem :) Cyklop jest wolny jak żółw więc wystarczy być ze 2 kratki przed nim a nawet rany nie zada.(Jeśli grałbym na świecie non-pvp to wyższy miał bym lvl... Jednak z pełnego pk Thais przeniosłem się do nieco spokojniejszego Ab.)
Polecam expienie na "cycach"...

Sir Radzio Angelus 28-06-2006 19:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aslan as Druid
Sorcem? 19 lvl? Kolo - ja od 8 lvl na cyklopach expiłem :) Cyklop jest wolny jak żółw więc wystarczy być ze 2 kratki przed nim a nawet rany nie zada.(Jeśli grałbym na świecie non-pvp to wyższy miał bym lvl... Jednak z pełnego pk Thais przeniosłem się do nieco spokojniejszego Ab.)
Polecam expienie na "cycach"...

Na cyce w wand of vortex rotfl:baby:

seth14 28-06-2006 19:26

na cyce ze swoimi starymi najlepiej, bezpieczniej przynajmniej

Leo 28-06-2006 19:51

Proponuje na cyce z grmoadką hałaśliwych noobów. Wiesz jak bezpiecznie? I jakie looty można zebrać? (Np. bp of lmm, wand of vortex ). Albo zawołaj pana dzielnicowego jak się boisz. A tak na serio: full defence i byle jaka różdżka. :evul:

Meziolix 28-06-2006 21:58

Hmm wegdłuk mnie bezpiecznie bedzie z Wand of Dragonbreath aczkolwiek można takżę wziąść na wszelki wypadek 2 mana fluidy i isc z Wand of Plague;)

Iliadan 29-06-2006 15:56

Bierzesz wand of dragonbreath i jazda.Ja sam kiedyś expiłem na cyklopach w ten sposób B)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:01.