![]() |
Ktora profesja najszybciej?
Ja mam takie pytanie: ktora profesja wbije najszybciej 100 lvl zakladajac ze bede zaczynal gre od poczatku na danym serwerze? (zakladajac rowniez ze wszystkimi profesjami tak samo dobrze umiem grac). Prosze rowniez o uzasadnienie odpowiedzi zebym wiedzial dlaczego. (bo chce zaczac gre od zera na innym serwerze i nie wiem kim grac)
|
Moim zdaniem Sork.
Przykład Tetro Aurelius |
postacie magiczne - sorc/drut bo nie muszą skilowac
ale to zalezy od ciebie palem starczy 45 dist i mozna expic knightem trwa to troche dluzej wiec jak chcesz duuuzo grac i znajdziesz czas na kilowanie to moze byc dowolna profesja |
@up
Chce jak najszybciej dobic 100 lvl zaczynajac od zera. (nie mam kumpli ani kasy z innego chara itp) |
Sork albo druid bo masz na poczotek rozdzke ;p A jak bys robil czary to tez szybciej pall to trening i kniht to dopiero ;p
|
kazda postacia tzeba skillowac -_- , przeciez sorc/drut skilluja mlvl , ja polecilbym knighta bo gdy zrobi skile ~70/~70 (najbardziej polecam Sword) i kupi Gianta to wymiata . moze chodzic na lepsze potwory itp . w tym czasie skillowania do 70/~70 . wbije napewno 4 mlvl do uzywania UHow. polecam knighta .
|
Cytuj:
Cytuj:
PS. Czekam na dalsze porady. |
Cytuj:
Cytuj:
@topic: sorc > druid >>>>>>>>> palek >>>> knight |
Ja uwazam ze knight, bo 50/50 na 8 lvl i 4m lvl mialem w 2 dni nie wiem jak twoje mozliwosci, 60/60 to juz w zasadzie byl pierwszy tydzien gry, a potem tp juz tylko z gorki expilo sie fajnie 11lvl 60/60 ;] zawsze bp uh przy sobie i gitara gra, kasy tez bylo, a postaciami magicznymi malo cap,hp mala wada, glupi trap = dead ;/, z palkiem no to zalezy od internetu jaki sie posiada, bo zaluzmy ze expisz na guardach pare lagow, a guardy slabe nie sa i zobaczysz napis ,,You Are Dead".
Ale to jest twoj wybur ja tylko podaje moja sugestie. |
Niezbyt rozumiem - mówisz, że każdą profesją umiesz grać, więc chyba powinieneś wiedzieć, którą expi się najszybciej itede.
Sorcerer najlepiej. |
Cytuj:
Btw mam jeszcze jedno pytanie: A czy knight na jakimkolwiek lvlu jest w stanie expic szybciej od sorca na tym samym lvlu? |
Oczywiście, na 8 lvlu myślę, że będzie expić szybciej, Knightowi lecą skille dość szybko, a sorc do 13 lvla z WoV i tak biega. Później, też może szybciej expić, ale lvla na którym to Ci nie poda.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Według mnie każda profesja ma swoje mocne i słabe strony, co daje się też odczuć podczas expienia. Marnowanie czasu na skillowanie traci każda profesja, co oczywiście profituje w przyszłosci :) Rycek skilluje moc broni i tarczy, pallek dista i tarczę, a drut i sork magię. A najszybciej expi ...oczywiście knight, lecz sork i drut mają lepszy start popiepszając na expowiskach z rózgami, a knight biedny skilluje w kącie, ale gdy sobie nabije dobre skille i lvl to budzi postrach ludzi jak i potworów. Kupi se uszka i exp ładnie leci. CZEMU Knight ? Dlatego, bo na wyższych levelach(chodzi mi o 30~40+ i dobre skille, jeśli nie obijał się na początku) nie musi skillować już, tylko spokojnie biorąc potworki na parę hitów, gdy drut robi runy lecznicze, a sork ofensywne. Pozatym hit wysoko poziomowego druta jest ~65, bo taka moc rózgi, a knight może walić takimi hitami, że pozbawia potowry o kilkaset hp. Nie mówie też, że sork albo drut nie nabiłby szybko lvl wspierając się ofensywnymi runkami typu hmm, dla bogatszych sd. A pallek ? Nie wspomniałem o pallku, z pallkiem jest podobnie jak z knightem, jeśli na początku weźmie się za skille, później już stanowi potęge. Wszystkie profesje mają równe szanse, ale coś mnie jednak trzyma za ryckiem. Tak już Nas urządził CipSoft: każda profesja ma mocne i słabe strony, które jakby zestawić redukują się do zera, pozostawiając tą samą siłe :)
Btw. Jeśli chodzi o kasę :P to nie myślcie, że taki knight nie jest bogaczem, bo nie zarabia na robieniu run jak magiczne profesje. Knight może tak samo dobrze zarabiać, a może i lepiej na braniu kasy za blokowanie potworków lub protecta. Morał: WSZYSCY SĄ TACY SAMI, JAK MĘŻCZYŹNI WEDŁUG KOBIET :P |
No dobra, świetnie... sorc/drut mają różdżki i laski, no ale co? na 33 pz kończą swoją przygode z nimi jesze coś uda im się poexpić a potem? dobra możesz dalej tłuć różdżką guardy (nie mając PACC) lub siedzieć na tombach. Ale istnieje pewien problem... mianowicie jaki? Musisz kupować manaski/runy (knight w większości tylko uh) powiecie że nie? bo moacie swoje "viski"? to bardzo prosze miłej drogi na hydry/dl/wrl/demony z viskami.
Ps. Nie wspomniałęm o tym, że brusty też trzeba kupować. Cytuj:
|
Głupi temat jak dla mnie, ale cóż.. Jeśli każdą umiesz grać równie dobrze to weź tą którą się najszybciej expi czyli knight. Bo nie trzeba ładować many czy kupywać boltów. A, że umiesz grać równie dobrze wszystkimi to skille zrobisz lada moment :]
|
Ja polecam druida,sorc ma gorsze wandy, podobne czary(Ale ma exure sio,która dziala podobnie do vity i spala az 100 many mniej).Knightem ci od razu odradzam nawet z dobrymi skilami wolniej expi niz sorc,drut.
|
Cytuj:
- hmm/ sd tez wcale nie potrzeba uzywac - 33 lev i sorc z paccem expi jak 40-50 knight z dobrymi skillami, do tego mniejszym kosztem. - sorc na bardzo niskim levelu przekracza 20k/h swobodnie, czego nie mozna powiedziec o knighcie. - hydry przy dobrym blokerze swobodnie mozna bic z visa wspomagajac sie dsami. Cytuj:
Cytuj:
|
Druid
Postacie magiczną najszybciej wybijesz setny lvl.
łatwiej sie gra druidem ponieważ jest samowystarczalny, robisz hmmy, gfb,ih'y, uh'y i nic nie musziś kupować, nie licząć sd na wyszych lvl, ale sd nieurzywa się bardzo często.. pozatym ludzie co mówią że mag jest najlepszy ponieważ może robić sd są śmieszni, już szybciej zdobędziesz robiąć uh i kupująć za nie sd.. Gra druidem jest świetna, np robisz ih'y , hmmy i z rod'em na dragach jest pięknie, ih'ami które zrobiłeś leczysz sumony, hmm'ami/Strike'm na dodatek z Tempest Rod walisz i niezły exp wchodzi w miare wcześnie.. Druid jest samowystarczalny, mag musi czasem kupować jakieś runki, owszem jest lepszy do walk pvp bo ma więcej ofensywnych czarów, ale jeśli tobie chodzi o szybki exp'ing to zdecydowanie druid. Palkiem też się szybko expi, może nawet szybciej niż druidem ( na niskich poziomach), ale zrobienie skillów z którymi naprawde szybko się expi sporo czasu trwa.. |
Cytuj:
Pozdrawiam |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:29. |