Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Dla początkujących > Profesje

Notki

Profesje Rycerz, paladyn, czarodziej czy może druid? Wszelkie wywody na temat profesji znajdziesz w tym dziale.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 11-08-2006, 17:38   #1
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Data dołączenia: 08 08 2006

Domyślny Ktora profesja najszybciej?

Ja mam takie pytanie: ktora profesja wbije najszybciej 100 lvl zakladajac ze bede zaczynal gre od poczatku na danym serwerze? (zakladajac rowniez ze wszystkimi profesjami tak samo dobrze umiem grac). Prosze rowniez o uzasadnienie odpowiedzi zebym wiedzial dlaczego. (bo chce zaczac gre od zera na innym serwerze i nie wiem kim grac)

Ostatnio edytowany przez móc - 11-08-2006 o 17:40.
móc jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 11-08-2006, 17:39   #2
Mega_RobalXXL
Użytkownik Forum

Mega_RobalXXL's Avatar

Data dołączenia: 23 04 2006
Lokacja: Bydgoszcz

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Rookstayer
Świat: Xerena
Poziom: 100
Domyślny

Moim zdaniem Sork.
Przykład Tetro Aurelius
stary 11-08-2006, 17:48   #3
Diego'Odin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2005
Lokacja: Ustka

Gildia: MON
Domyślny

postacie magiczne - sorc/drut bo nie muszą skilowac

ale to zalezy od ciebie
palem starczy 45 dist i mozna expic knightem trwa to troche dluzej
wiec jak chcesz duuuzo grac i znajdziesz czas na kilowanie to moze byc dowolna profesja
Diego'Odin jest offline  
stary 11-08-2006, 18:06   #4
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

@up
Chce jak najszybciej dobic 100 lvl zaczynajac od zera. (nie mam kumpli ani kasy z innego chara itp)
móc jest offline  
stary 11-08-2006, 18:14   #5
Krzysiek_666
Użytkownik Forum

Krzysiek_666's Avatar

Data dołączenia: 07 08 2006
Lokacja: Czerwionka

Stan: Aktywny gracz
Świat: Furora
Krzysiek_666 ma numer GG 8053359
Domyślny

Sork albo druid bo masz na poczotek rozdzke ;p A jak bys robil czary to tez szybciej pall to trening i kniht to dopiero ;p
Krzysiek_666 jest offline  
stary 11-08-2006, 18:28   #6
Susshirs
Użytkownik forum

Susshirs's Avatar

Data dołączenia: 05 08 2006
Lokacja: Thais

Imię: Knight
Profesja: Knight
Świat: Lunara !
Domyślny

kazda postacia tzeba skillowac -_- , przeciez sorc/drut skilluja mlvl , ja polecilbym knighta bo gdy zrobi skile ~70/~70 (najbardziej polecam Sword) i kupi Gianta to wymiata . moze chodzic na lepsze potwory itp . w tym czasie skillowania do 70/~70 . wbije napewno 4 mlvl do uzywania UHow. polecam knighta .
Susshirs jest offline  
stary 11-08-2006, 18:34   #7
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Susshirs
sorc/drut skilluja mlvl
Niby jak?
Cytuj:
najbardziej polecam Sword
Jesli wybiore knighta to tylko w axe. Mialem juz knighta w swordzie i knighta w axe i lepszy byl ten w axe. (nie zauwazylem zebym lepiej bronil bsem niz f-axem, a f-axem zadaje lepszy dmg, podobnie ma sie sytuacja z d-lance i gsem)

PS. Czekam na dalsze porady.

Ostatnio edytowany przez móc - 11-08-2006 o 18:37.
móc jest offline  
stary 11-08-2006, 20:21   #8
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
kazda postacia tzeba skillowac -_- , przeciez sorc/drut skilluja mlvl ,
mlvl nie wplywa na obrazenia zadawane wandem, run sorc raczej uzywac nie bedzie, na sile visa najwiekszy wplyw bedzie miec level.

Cytuj:
ja polecilbym knighta bo gdy zrobi skile ~70/~70 (najbardziej polecam Sword) i kupi Gianta to wymiata . moze chodzic na lepsze potwory itp . w tym czasie skillowania do 70/~70 . wbije napewno 4 mlvl do uzywania UHow. polecam knighta .
Zanim wbijesz 70/70 srednio rozgarniety sorc z paccem bedzie miec >45 level. Nawet z tymi 70/70 bedziesz w stanie expic srednio 20-30% wolniej niz sorc.

@topic:

sorc > druid >>>>>>>>> palek >>>> knight

Ostatnio edytowany przez Vil - 11-08-2006 o 20:25.
Vil jest offline  
stary 11-08-2006, 20:26   #9
Luk~
Zbanowany

Data dołączenia: 08 06 2006
Lokacja: London

Świat: Aurea
Skille: 60+/60+
Poziom mag.: 4+
Domyślny

Ja uwazam ze knight, bo 50/50 na 8 lvl i 4m lvl mialem w 2 dni nie wiem jak twoje mozliwosci, 60/60 to juz w zasadzie byl pierwszy tydzien gry, a potem tp juz tylko z gorki expilo sie fajnie 11lvl 60/60 ;] zawsze bp uh przy sobie i gitara gra, kasy tez bylo, a postaciami magicznymi malo cap,hp mala wada, glupi trap = dead ;/, z palkiem no to zalezy od internetu jaki sie posiada, bo zaluzmy ze expisz na guardach pare lagow, a guardy slabe nie sa i zobaczysz napis ,,You Are Dead".

Ale to jest twoj wybur ja tylko podaje moja sugestie.
Luk~ jest offline  
stary 11-08-2006, 20:37   #10
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Niezbyt rozumiem - mówisz, że każdą profesją umiesz grać, więc chyba powinieneś wiedzieć, którą expi się najszybciej itede.
Sorcerer najlepiej.
ripper jest offline  
stary 11-08-2006, 20:42   #11
móc
Użytkownik Forum

móc's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Niezbyt rozumiem - mówisz, że każdą profesją umiesz grać, więc chyba powinieneś wiedzieć, którą expi się najszybciej itede.
Nie mierzylem ile mi zajelo zrobienie lvla. -.-

Btw mam jeszcze jedno pytanie:
A czy knight na jakimkolwiek lvlu jest w stanie expic szybciej od sorca na tym samym lvlu?

Ostatnio edytowany przez móc - 11-08-2006 o 20:47.
móc jest offline  
stary 11-08-2006, 20:52   #12
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Oczywiście, na 8 lvlu myślę, że będzie expić szybciej, Knightowi lecą skille dość szybko, a sorc do 13 lvla z WoV i tak biega. Później, też może szybciej expić, ale lvla na którym to Ci nie poda.
ripper jest offline  
stary 11-08-2006, 23:11   #13
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez móc
Btw mam jeszcze jedno pytanie:
A czy knight na jakimkolwiek lvlu jest w stanie expic szybciej od sorca na tym samym lvlu?
Jesli ma kase na uhy to okolo 40-50 levelu bedzie na elfach wyprzedzac sorca ( na typowych dla niego expowiskach ) pod warunkiem ze nie bedzie zbierac lootu. W innym przypadku dostaje mocno po dupie. Roznica jest taka, ze sorcowi zrobienie teog 40-50 levelu zajmuje o polowe krocej.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luk~
Ja uwazam ze knight, bo 50/50 na 8 lvl i 4m lvl mialem w 2 dni nie wiem jak twoje mozliwosci, 60/60 to juz w zasadzie byl pierwszy tydzien gry
W 2 godziny po wyjsciu z rooka mialem druida na 100% expiacego szybciej niz twoj knight 50/50. Analogicznie mozna grac sorcem.
stary 12-08-2006, 06:02   #14
Woojt14
Użytkownik Forum

Woojt14's Avatar

Data dołączenia: 05 07 2006
Lokacja: Zielona Góra

Świat: Xerena
Poziom mag.: -
Woojt14 ma numer GG napisz na priv to po
Domyślny

Według mnie każda profesja ma swoje mocne i słabe strony, co daje się też odczuć podczas expienia. Marnowanie czasu na skillowanie traci każda profesja, co oczywiście profituje w przyszłosci Rycek skilluje moc broni i tarczy, pallek dista i tarczę, a drut i sork magię. A najszybciej expi ...oczywiście knight, lecz sork i drut mają lepszy start popiepszając na expowiskach z rózgami, a knight biedny skilluje w kącie, ale gdy sobie nabije dobre skille i lvl to budzi postrach ludzi jak i potworów. Kupi se uszka i exp ładnie leci. CZEMU Knight ? Dlatego, bo na wyższych levelach(chodzi mi o 30~40+ i dobre skille, jeśli nie obijał się na początku) nie musi skillować już, tylko spokojnie biorąc potworki na parę hitów, gdy drut robi runy lecznicze, a sork ofensywne. Pozatym hit wysoko poziomowego druta jest ~65, bo taka moc rózgi, a knight może walić takimi hitami, że pozbawia potowry o kilkaset hp. Nie mówie też, że sork albo drut nie nabiłby szybko lvl wspierając się ofensywnymi runkami typu hmm, dla bogatszych sd. A pallek ? Nie wspomniałem o pallku, z pallkiem jest podobnie jak z knightem, jeśli na początku weźmie się za skille, później już stanowi potęge. Wszystkie profesje mają równe szanse, ale coś mnie jednak trzyma za ryckiem. Tak już Nas urządził CipSoft: każda profesja ma mocne i słabe strony, które jakby zestawić redukują się do zera, pozostawiając tą samą siłe

Btw. Jeśli chodzi o kasę to nie myślcie, że taki knight nie jest bogaczem, bo nie zarabia na robieniu run jak magiczne profesje. Knight może tak samo dobrze zarabiać, a może i lepiej na braniu kasy za blokowanie potworków lub protecta.

Morał:

WSZYSCY SĄ TACY SAMI, JAK MĘŻCZYŹNI WEDŁUG KOBIET
Woojt14 jest offline  
stary 12-08-2006, 09:03   #15
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

No dobra, świetnie... sorc/drut mają różdżki i laski, no ale co? na 33 pz kończą swoją przygode z nimi jesze coś uda im się poexpić a potem? dobra możesz dalej tłuć różdżką guardy (nie mając PACC) lub siedzieć na tombach. Ale istnieje pewien problem... mianowicie jaki? Musisz kupować manaski/runy (knight w większości tylko uh) powiecie że nie? bo moacie swoje "viski"? to bardzo prosze miłej drogi na hydry/dl/wrl/demony z viskami.
Ps. Nie wspomniałęm o tym, że brusty też trzeba kupować.

Cytuj:
Btw. Jeśli chodzi o kasę to nie myślcie, że taki knight nie jest bogaczem, bo nie zarabia na robieniu run jak magiczne profesje. Knight może tak samo dobrze zarabiać, a może i lepiej na braniu kasy za blokowanie potworków lub protecta.
Wyprzedziłeś mnie

Ostatnio edytowany przez Onori - 12-08-2006 o 09:05.
Onori jest offline  
stary 12-08-2006, 09:04   #16
Vacer
Użytkownik forum

Vacer's Avatar

Data dołączenia: 03 08 2006
Lokacja: Wrocław City

Imię: Saranted
Świat: Secura
Poziom: 12
Skille: 39/40
Poziom mag.: 2
Vacer ma numer GG 4040551
Domyślny

Głupi temat jak dla mnie, ale cóż.. Jeśli każdą umiesz grać równie dobrze to weź tą którą się najszybciej expi czyli knight. Bo nie trzeba ładować many czy kupywać boltów. A, że umiesz grać równie dobrze wszystkimi to skille zrobisz lada moment
Vacer jest offline  
stary 12-08-2006, 10:39   #17
Excalibug
Użytkownik Forum

Excalibug's Avatar

Świat: Ziemia
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
Domyślny

Ja polecam druida,sorc ma gorsze wandy, podobne czary(Ale ma exure sio,która dziala podobnie do vity i spala az 100 many mniej).Knightem ci od razu odradzam nawet z dobrymi skilami wolniej expi niz sorc,drut.
@ Dlaczego te forum jest takie zjebane?? Na forum konta majom ludzie 150+ lvle wiedzom gdzie expic znajom miejsca a nie pomogom tylko piszom teksty typu naucz sie poprawnie pisac i dokup instrukcje obslugi na allegro?? Hyba pujde na tibie.org.pl bo tutaj sami debile sie wypowiadajom
Linki:
Moja stronka internetowa informująca o zarabianiu w internecie. Zapraszam!

Zarób kasę na pacca! Szybko i pewnie!

CHCESZ ZMIAZDZYC WROGA ZAROWNO NA PVP JAK I NA NON-PVP????KLIKNIJ TUTAJ!!
Excalibug jest offline  
stary 12-08-2006, 11:37   #18
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Onori
No dobra, świetnie... sorc/drut mają różdżki i laski, no ale co? na 33 pz kończą swoją przygode z nimi jesze coś uda im się poexpić a potem? dobra możesz dalej tłuć różdżką guardy (nie mając PACC) lub siedzieć na tombach. Ale istnieje pewien problem... mianowicie jaki? Musisz kupować manaski/runy (knight w większości tylko uh) powiecie że nie? bo moacie swoje "viski"? to bardzo prosze miłej drogi na hydry/dl/wrl/demony z viskami.
Ps. Nie wspomniałęm o tym, że brusty też trzeba kupować.
- burstow sie praktycznie nie uzywa
- hmm/ sd tez wcale nie potrzeba uzywac
- 33 lev i sorc z paccem expi jak 40-50 knight z dobrymi skillami, do tego mniejszym kosztem.
- sorc na bardzo niskim levelu przekracza 20k/h swobodnie, czego nie mozna powiedziec o knighcie.
- hydry przy dobrym blokerze swobodnie mozna bic z visa wspomagajac sie dsami.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Woojt14
Rycek skilluje moc broni i tarczy, pallek dista i tarczę, a drut i sork magię. A najszybciej expi ...oczywiście knight, lecz sork i drut mają lepszy start popiepszając na expowiskach z rózgami, a knight biedny skilluje w kącie, ale gdy sobie nabije dobre skille i lvl to budzi postrach ludzi jak i potworów. Kupi se uszka i exp ładnie leci. CZEMU Knight ? Dlatego, bo na wyższych levelach(chodzi mi o 30~40+ i dobre skille, jeśli nie obijał się na początku) nie musi skillować już, tylko spokojnie biorąc potworki na parę hitów
tak jak napisalem wczesniej, knight trenuje zeby miec jakakolwiek przydatnosc bojowa, sorc w tym czasie expi, konczy sie na tym ze knight po 300+ godzinach gapienia sie w chmurki expi tak samo szybko jak sorc na poczatku cyklu.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Woojt14
Pozatym hit wysoko poziomowego druta jest ~65, bo taka moc rózgi, a knight może walić takimi hitami, że pozbawia potowry o kilkaset hp.
Sredni hit mojego knighta na guardach ( 74/78 ) z warhammera oscyluje w granicach 80. Srednio trace uha co 2-3 guardy. Sredni hit sorca z WoI w granicach 65 + drugie tyle z visa, za cene polowy manasa, do tego sorc nie musi wcale tracic hp ( nawet jesli uzywa visa ) nie wspominajac o tym, ze leczy sie pare razy taniej i szybciej niz knight. Na bardziej miekkich stworkach hity knighta oczywiscie sa wieksze, ale nadal daleko im do hitow sorca/ druta.
stary 12-08-2006, 11:41   #19
szuszu
Zbanowany

szuszu's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Warszawa-> Mokotów

Profesja: Elite Knight
Świat: Harmonia
Poziom: 107
Skille: 97/97
Poziom mag.: 7
Domyślny Druid

Postacie magiczną najszybciej wybijesz setny lvl.

łatwiej sie gra druidem ponieważ jest samowystarczalny, robisz hmmy, gfb,ih'y, uh'y i nic nie musziś kupować, nie licząć sd na wyszych lvl, ale sd nieurzywa się bardzo często.. pozatym ludzie co mówią że mag jest najlepszy ponieważ może robić sd są śmieszni, już szybciej zdobędziesz robiąć uh i kupująć za nie sd..

Gra druidem jest świetna, np robisz ih'y , hmmy i z rod'em na dragach jest pięknie, ih'ami które zrobiłeś leczysz sumony, hmm'ami/Strike'm na dodatek z Tempest Rod walisz i niezły exp wchodzi w miare wcześnie..
Druid jest samowystarczalny, mag musi czasem kupować jakieś runki, owszem jest lepszy do walk pvp bo ma więcej ofensywnych czarów, ale jeśli tobie chodzi o szybki exp'ing to zdecydowanie druid.

Palkiem też się szybko expi, może nawet szybciej niż druidem ( na niskich poziomach), ale zrobienie skillów z którymi naprawde szybko się expi sporo czasu trwa..
szuszu jest offline  
stary 12-08-2006, 14:01   #20
Pavel Ches
Użytkownik Forum

Pavel Ches's Avatar

Data dołączenia: 30 05 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil
tak jak napisalem wczesniej, knight trenuje zeby miec jakakolwiek przydatnosc bojowa, sorc w tym czasie expi, konczy sie na tym ze knight po 300+ godzinach gapienia sie w chmurki expi tak samo szybko jak sorc na poczatku cyklu.
No to tutaj trochę przesadziłeś, napewno knight który skilluje 300+ godzin to nie expi później w takim tempie jak sorc na początku cyklu (rozumiem przez to 8-15 lvl) tylko szybciej. No ale wiadomo, że sorc po tych 300+ godzinach będzie miał ten conajmniej 20+ lvl. No a z tym która profesja szybciej expi to chyba jednak sorc/druid, gdyż oni już zaczynają od samego początku expić. Co do skillowania mlvl'u, raczej niekonieczne, gdyż nie zwiększy się tym obrażenia zadawane różdżki, a zanim zaczniemy używać runy to ten mlvl w miarę przyzwoity wbiję się sam, expiąc. Takie moje zdanie.

Pozdrawiam

Pavel Ches jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania