![]() |
TibiaWiki - encyklopedia tibijska
Ostatnimi czasy tibia.pl nie próżnuje.
Sporo zmian i nowych funkcji pojawiło się na naszej stronie, ale my nie próżnujemy i dajemy wam do dyspozycji wikipedię. Tych, co nie wiedzą, czym jest wikipedia informujemy, że jest to rodzaj encyklopedi, którą każdy z użytkowników może modyfikować. Mimo, że zdajemy sobie sprawę ze specyfiki tibii, postanowiliśmy dać możliwość edycji artykułów wszystkim zarejestrowanym użytkownikom. Oczywiście na razie nie ma tam wielu materiałów, ale z waszą pomocą z pewnością będzie ich szybko przybywać. Wszystkich, którzy chcą się zapoznać tą stroną zapraszamy na adres wiki.hunted.pl |
Założyłem tam już jeden temat. Może nie przypaść do gustu, ale w razie czego przeżyję ;').
|
No, no tibia.pl coś docisnęła pedał gazu, jak tak dalej pójdziej to codziennie będzie jakiś uptade ;)
|
Na forum jest również nowa opcja, w edytorze wystarczy wpisać haslo oraz kod aby podlinkować do http://wiki.hunted.pl. Wystarczy kliknac na przycisk w edytorze "W". Kod to:
Kod HTML:
[wiki]haslo[/wiki] oraz PHP Kod:
oraz PHP Kod:
|
Super.
SMS tibia.pl Blacklist Nowe forum Tibian Earth Wikipedia I co jeszcze wymyślicie?:p GRATZ |
Wspaniały pomysł :). Fakt że już jest jedna wikipedia tibijska, ale dla tych dla których angielski jest jakimś nowym rodzajem zupy będzie to doskonałe narzędzie :)
|
No, no, no, wielki RESPECT dla tibia.pl :) Tibia schodzi na psy, a wy na odwrót, rozwijacie się :) Ale ostatnio to już wogóle przesadzacie ;) tyle rzeczy praktycznie na raz...
|
No i dobrze :) Na erig jest ale po angielsku, a nie każdy umie. Ja już pare zrobiłem haseł :D No mam nadzieję, że komuś pomogę.
|
Szczena mi opadla...
Niezly update, trzeba przyznac. Ktos ma jeszcze jakies waty ktora strona jest najlepsza;)? |
Po co robic cos co juz istnieje?
A co do tego ze to jest po polsku to wlasnie moim zdaniem zle ... Poniewaz zaduzo ludzi gra w tibie bez znajomosci jezyka angielskiego co psuje cala atmosfere gry.Jak ja np. pytam sie kogos kiedy zejdze z expowiska a on mi napisze pl? to juz taki kolo niepowinien grac w tibie moim zdaniem ... |
Teraz już chyba jest jasne, że tibia.pl jest najlepszą stroną o Tibii ;>
|
Cytuj:
@asustua Nie trzeba znać biegle angielskiego żeby zrozumieć proste pytanie, a co do anglo-języcznej wikipedi... oh well, tam nie znajdzie informacji masa ludzi. |
1 temat
zrobilem juz 1 badziewny temat ale to dopiero poczatek...
B) B) B) B) |
Mam pytanie: jeżeli chcę edytować np. "bag" na tibiawiki to mogę skopiować to co jest na tibia.pl???:confused:
(jakby coś to tego na razie nie zrobiłem 19:39) |
Ale moim zdaniem z tą wikipedią to nie jest dobry pomysł. Już się rzuciło tam stado noobów, które piszą dla podniety, kopiując całe teksty, nawet nic nie poprawią jak się źle skopiuje. Oczywiście są normalni, ale artykuły takie jak [wiki]Amazon[/wiki] czy [wiki]Dwarf Guard[/wiki] Już trzeba było poprawiać, bo wszystko było napisane ciurkiem i z okropnymi babolami
Cytuj:
[char]Morbid Vost[/char] - na forum.tibia.com już dawno to było, dobrze że i wreszcie tutaj jest. [guild]Jakaśtam gildia[/guild] - ten link na pewno nie prowadzi do opisu gildii, bo takiej nie ma. Dlaczego? Bo są polskie znaki! Ale fajna funkcja. Pogratulować. |
Skoro tak reklamujecie to tibia wiki to czemu tam jest quest spoiling :)
|
Cytuj:
A tak ogólnie dobrze, że nareszcie TibiaWiki ujrzała światło dziennie :) (choć nie jestem do końca przekonany co do pozwolenia każdemu dowolnie edytować materiały - trzeba będzie co jakiś przywracać starszą wersję danego artykułu, bo jakiemuś noobowi będzie się nudziło). @Down Założyłeś kiedyś o tym topic, a ja Cię ostrzegłem, że czeka Cię mocna konkurencja :P. |
TibiaWiki już istnieje
Jasna cho***a. To może ktoś mi teraz powie po jaką cho***ę istnieje od 28 czerwca 2006 polska TibiaWiki http://pl.tibia.wikia.com ??? I po co ja tam jestem adminem, skoro ktoś już na ten pomysł wpadł???
Teraz trzeba by jakąś fuzję, czy coś. |
ciekawe, kiedy znajdzie sie jakas pizda, ktorej bedzie przeszkadzal porzadek na tibiawiki... moze wprowadzic by kogos na wzor moderatorow, ktorzy sprawdzaliby nowe zmiany przed ich opublikowaniem i gdyby byly ok to by akceptowali je?
@edit up: o.O lol? |
Cytuj:
Po za tym dwarf guard (amazonki nie sprawdzałem) też jest nienajlepiej zrobiony technicznie. Chociażby dla tego, żen ie korzysta z szablonu. Jak to robić? Spójrz chociażby na [wiki]Deer[/wiki] Cytuj:
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45. |