Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   [Szybkie Expienie] - od 35 do lvla 60 :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=9271)

El Cubanito 17-08-2004 22:52

[Szybkie Expienie] - od 35 do lvla 60 :)

Witam...

Moje pytanie dotyczy knighta. Gdzie mogę dość łatwo, w miarę tanio i dość dużo - expodajnie expić knightem od 35 lvla do 60 z minimum 2 lvl - upami na dzien ? Prosze bardzo o odpowiedzi. Poradniki mi dużo nie mówią, dlatego liczę na forumowiczów.

pozdro.

El Cubanito

Klusek07 17-08-2004 23:31

100k expa na dzien ?? uuuu ciezka sprawa, dluugo bys przy kompie musoal siedziec :P :D
a jakie masz skile i eq ?

El Cubanito 17-08-2004 23:32

Skille : 67/65 [sword/shield].

eq : k set, giant sword, crown helmet, scarf ;)

moge siedziec dosc dlugo ale zeby byla taka mozliwosc, wiec ?

pi3ni3k 17-08-2004 23:59

jeszcze jedna mała sprawa.... masz pacca czy nie ?? :) bo to jest dość ważne.... :>

PiXik 18-08-2004 00:01

Jeśli masz uhy b dużo to cyclopolis jeśli będzie wolne:P no i kopalnie guardy itp

El Cubanito 18-08-2004 00:05

@p!3n!3k

Tak, mam.

@ten drugi.

chodzi mi o konkrety plz :P

Pakto 18-08-2004 01:27

guardy

Ja proponuje guardy, moj brat coprawda jest paladynem ale jak mial 25lvl to zaczol chodzic na guardy, i zamowil sobie na noc kopalnie na noc i przez calom noc expil w tej kopalni az do rana, potem mozesz isc sprzedac loota no i w jednom takom noc nabil z 25lvl na 28 wienc guardy som the best bo i bardzo dobry exp i loot tez super !
A jesli dla palladyna w kopalniach sie dobrze na guardach expi to knightowi tez bendzie fajnie !

Niby taki maly + a cieszy ;)

Xserose 18-08-2004 03:48

......

hmmm na gurdy doby pomysl ale jezeli chcesz jeszcze na eq zarabiac na loot bagach nie tylko na uhy to zrub sworda z 75 na tym lvlu :D

nikt nie musi sie ze mna zgadzac ale ja wiem sowje dla mnie szkoda uh wogule expowac z takimi skialmi :]

El Cubanito 18-08-2004 04:22

@Xserose

No wiesz :P

PS : grasz na isarze ? :]

Cainghorn 18-08-2004 08:52

Polecam Elf Fortress, jesli nie masz problemu z pieniedzmi na uhy (duzo uhow) i Mintwallin.

GASIOR 18-08-2004 09:11

100K expa w niecałe 4h wychodzi mi w kopalniach. Ale z 35lvl na guardach troche niebezpiecznie może być:(

Deskelt 18-08-2004 09:12

W Kopalni na Dwarvach , Dwarv Soldierach, Dwarv Guardach Kopalnia jest też dobra do trenowania skili :)

/\/\ienki 18-08-2004 09:57

nie no wy jestescie za***isci, jeden mowi ze w cyclo leci duzo uhow, drugi ze guardy na 35 niebezpiecznie, inny ze kopalania jest dobra tez do trenowania skilli... byscie sie juz nie osmieszali

@el qubanito
na ten lvl masz slabe skile, ja mialem 70/69 :P Wtedy juz biegalem na guardy ale szlo mi duzo uhow (wcale nie bylo niebezpieczne) ale najlepsze bedzie cyclo, bedzie ci szlo malo uhow dosyc (moj rekord backapck na ponad 180k expa w 8 godzin) ale poza tym uwierz ze ci jak dojedziesz do 40 lvla zapal opadnie :P tym bardziej ze jak na lvl potrzeba pozniej 150k exp dziennie to bys musil od rana do poznego wieczora expic zeby 2 lvle dzinnie robic

El Cubanito 18-08-2004 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez /\/\ienki
nie no wy jestescie za***isci, jeden mowi ze w cyclo leci duzo uhow, drugi ze guardy na 35 niebezpiecznie, inny ze kopalania jest dobra tez do trenowania skilli... byscie sie juz nie osmieszali

@el qubanito
na ten lvl masz slabe skile, ja mialem 70/69 :P Wtedy juz biegalem na guardy ale szlo mi duzo uhow (wcale nie bylo niebezpieczne) ale najlepsze bedzie cyclo, bedzie ci szlo malo uhow dosyc (moj rekord backapck na ponad 180k expa w 8 godzin) ale poza tym uwierz ze ci jak dojedziesz do 40 lvla zapal opadnie :P tym bardziej ze jak na lvl potrzeba pozniej 150k exp dziennie to bys musil od rana do poznego wieczora expic zeby 2 lvle dzinnie robic

No wprawdzie tak. Ale skille mam ok. Wielu ma taki na tym lvlu. 67/65. Przeciez to nie sa zle. Ale jesli mowicie, ze Guardy to dla mnie za trudne... to ja juz nie wiem. Zgoda, wystarczy mi jeden lvl up dziennie ;) Kto zna taki sposob ?

pozdro.

EL Cubanito

/\/\ienki 18-08-2004 19:27

@up
wiesz ja zrobilem 70k exp na ghoulach i zajelo mi to 7 godzin ale coz nie mialem uhow :S

tera duzo expowisk odpadlo: bagna, cyce na poh :/

El Cubanito 18-08-2004 21:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez /\/\ienki
@up
wiesz ja zrobilem 70k exp na ghoulach i zajelo mi to 7 godzin ale coz nie mialem uhow :S

tera duzo expowisk odpadlo: bagna, cyce na poh :/

Po pierwsze musisz pamiętać, że chcę robić 1 lvl up dziennie od 35 do 60 lvla. Więc nie zawsze 70 k expa mi wystarczy. Po drugie - z czasem mogę się na coś przerzucić.

PS : Czy na 35 z takimi skillami 67/65 zablokuję Hero posiadając Giant Sworda ? Ile uh mniejwięcej ?

Odpowiadajcie Proszę :P

pozdro. - El CUBANITO :D

kvi 18-08-2004 23:07

Cyclopolis z jednoreczna bronia + tarcza. Guardy z gsem (szybki exp, ale duzo uhow schodzi). Dragi w dragon lair z gsem lub w tym nowym miescie...( to co wyzej i jeszcze wiecej uhow). Nie polecam elf villege po updecie scouty ciskaja niesamowicie, duzo uhow schodzi, exp jest szybki, ale naprawde hardcorowo -.- To na tyle ;)

Perdurabo 19-08-2004 09:44

w edron na prawo od wejscia do jaskini z demon room jest zejscie do podziemi gdzie jest duzo cycow i guardow :)
Powinno wystarczyc na dlugi czas :P

Corey 19-08-2004 11:45

Wiesz... szybkie expienie zalezy od wielu czynnikow. Z jednej strony mozesz lac 12 godzin soldiery i wytyrasz duzo expa, ale z drugiej strony to samo bedziesz mial po kilku godzinach na guardach. Przede wszystki musisz dopasowac miejsce, do swoich predyspozycji czyli -> ile dziennie kasy mozesz poswiecic na uhy, gfb itd. i czy sie Tobie to zwroci. Chodzi tez o to, zeby caly czas cos huntowac i robic przerwy tylko wtedy, kiedy to naprawde konieczne.

Ja ze swojej strony proponuje Ci podbic skille 75/75, a nawet 80/80 (bedziesz mial juz spokoj na dlugi czas) i wziasc kilka bp uhow, gfb i fire fieldow i na mass guard hunt do kopalni. Sukces murowany;).

Pozdrawiam

Wom 19-08-2004 13:33

Na twoim lvlu, do lvla 45 soldiery..przez noc zarobilem 70k gp na 50 knechcie na soldierach..wiec tobie tez sie uda, pozniej potrenuj do 75/75..ew. 80/80...uhy za zarobione pieniadze..2 reczna bron..no i jedziesz na guardach :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:57.