Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Radek 666
Taaaak... Gracze PACC tak się wciągnęli, że nie pamiętają jak to jest być FACC... W większości gier w której możesz wykupić tkzw. płatne konto jest dużo lepiej niż w Tibii. Tam jest, ze i bez płatnego i z płatnym możesz grać dobrze (choć z tym drugim lepiej of course). A tutaj? 95% rzeczy dodają dla Premium, 5% dla Free. A jeszcze próbują wcisnąć, że Tibia jest w pełni darmową grą :/. Uzbierać 90 zł to nie dużo? Dla kogo nie dużo dla tego nie dużo. Ba, ja mógłbym mieć i 4 PACCe w tej chwili, ale nie mam zamiaru wydawać na grę która jest darmowa. Za te pieniądze równie dobrze mógłbym sobie kupić coś ciekawszego. Ktoś pisał, że FACCe to nooby. Nooo, bez urazy, ale ogromna ilość graczy PACC także są noobami - tylko jeszcze gorszymi - bogatymi noobami myślącymi, że jeśli mają PACC to im wszystko wolno. I rejestrują się po forach pisząc, żeby FACCe się nie pluli, bo i tak za dużo mają. A i widziałem gdzieś w innym temacie kwestie żeby dla FACCów zostało Thais i okolice. A może dla PACCów urwiemy prawie wszystko i zostawimy ten stary Edron i Darshie? 50% dla PACC, 50% dla FACC rozumiem - choć i to jest przesada. Płatne konto to dodatek, więc powinni mieć więcej od zwykłych graczy, ale nie 10x więcej (bo na to się zapowiada). Po kilku updatach mapa Tibii będzie w 90% zajmowana przez tereny dla PACC. CipSoft od paru(nastu) updatów oszalał na punkcie... swojego portfela. Ktoś pisał, że musi wypłacić kadrze. No i? Płaci on pewnie około 5%-10% tego co zarabia. Gdyby dodawali teraz 50/50 dla FACC/PACC liczba PACCów wcale by się dużo nie zmniejszyła. Ba, zwiększałaby się ciągle, ale nieco wolniej. I wszyscy byliby zadowoleni. Ale nieee, większość PACCów chce wszystko, CipSoft też chce jak najwięcej ciągnąć. I gdzie tu uczciwość? I gdzie tu darmowa gra, która przed laty naprawdę była darmowa i klimatyczna? Gdzie tu równość bez względu na ilość pieniędzy (a niektórych naprawdę na PACCa nie stać)? A gdzie tu inteligencja Cipów, no właśnie... Zrobili darmową grę a za kilkanaście updatów FACCe albo kupią PACC albo się wyniosą.
Koniec mojego wywodu, pewnie 50% ludzi i tak pominie ten post, ale mniejsza z tym :d.
@up
DC? My dostajemy 1 expowisko na 5 updatów, wy 50 na 5. Widzisz jakąś różnicę? I komu się chce chodzić non stop w te same miejsca (jak to napisałeś PoH, guardy, Dragon Lair...). Gra się znudzi zanim zaczniemy grać na poważnie. A i na sporej ilości światów większośc dobrych miejscówek jest bardzo często zajęta.
|
Widzę że mamy takie same poglądy! Szanuję i popieram twoją wypowiedź gdyż jest ona w 90% poprawna ba jak nie w 95% Cip'shoft całkowicie oszalał na punkcie forsy :/ Osobiście właśnie z tego powodu przestałem grać w Tibię... Przerzuciłem się na Ultime Online ( jak jest ktoś zainteresowany to proszę
www.ultimaonline.pl w dziale download możecie bezpłatnie pobrać grę).
Według mnie gry typu tibia i ultima powinny być kierowane przez osoby które nie mają "Fioła" na punkcie kasy! Przykład? Ultima online (

) Serwer - moongate - najlepszy polski shard (server) w Polsce. Tereny w 100% dostępne dla karzdego gracza - PACC nie istnieje - jest tylko donte dla tych którym niechce się skillować ( można w nim zakupić wyjątkowe przedmioty, kase, a przedewszystkim skille) taka krótka reklama moongate

CIP'KI OPAMIĘTAJCIE SIĘ!!!