Zobacz pojedynczy post
stary 04-01-2007, 18:42   #901
Vendraal
Użytkownik forum

Vendraal's Avatar

Data dołączenia: 27 07 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wojmil Pokaż post
Może ten fragment mojej rozmowy z Edowirem (na południe od Thais) coś wniesie do naszego dochodzenia w sprawie excalibuga (polecam rozmowe z tym npc - odpowiada niemal na każde słowo i można od niego wiele wyciągnąć, trzeba tylko wiedzieć jak ):

23:30 Wojmil: hi
Edowir: Oh, hello
Wojmil! How nice of you to visit an old man like me.
Wojmil: excalibug
Edowir: The ancient dwarfen kings forged it using magic
metal , which they took from cyclopses who found it in the
heart of a fallenstar.

Wojmil: magic metal
Edowir: There are sevral kinds of magic metals in our world,
the best known are called Mesh Kaha Rogh, Za'Kalortith,
Uth'Byth,Uth'Morc, Uth'Amon, Uth'Maer, Uth'Doon, and
blablabla

Tak sie zastanawiam... przed ostatnim updatem zapowiedziano, ze "przeszlosc powroci" (czy jakos tak) co wg. mnie oznacza, ze znow bedzie mozna podjac sie proby zdobycia Excalibug'a. Pogrubiony text na poczatku zacytowanego posta mowi o Excalibugu, ostatnia, podkreslona czesc mowi o materiale, z ktorego wykuta zostala podroba tego legendarnego miecza, a ktory Cyklopy odnalazly "w sercu upadlej gwiazdy". A teraz pomyslcie o czyms takim jak "Frozen Starlight"... tak, mowa tu o nagrodzie z PoI Quest'a. Mowiac krocej: uwazam, ze te "zamarzniete swiatlo gwiazdy" to material (badz jeden z materialow), z ktorego mozna wykuc falsyfikat Excalibuga. Pytaniem jest : po co to robic i co wazniejsze po co zrobily to niegdys krasnoludy? Zacytowany przezemnie text mowi o antycznych krasnoludzkich krolach, ktorzy wykuli juz jedna podrubke uzywajac poteznej magii, wiec wypada zdobyc te niebieskie cacuszko (Frozen Starlight) i wpasc na pogawedke z Kruzak'iem. Powodzenia !

EDIT: A moze ta podrobka spodoba sie Tibianusowi, ktory da sie nabrac i wynagrodzi nas "beyond our dreams " ? To by calkiem pasowalo !

Ostatnio edytowany przez Vendraal - 04-01-2007 o 19:12. Powód: Ah ta gramatyka... ;p
Vendraal jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.