Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mihash
Co do śmierci Polaków - fakt, źle zrozumiałem post, napisałem głupoty.
Ale powiedz mi, dlaczego ktoś nie podzielający twoich poglądów jest od razu parchem? Napisałeś w pierwszym poście, że jeżeli po przeczytaniu co to syjonizm, nie zrozumię dlaczego tak nienawidzisz Żydów, sam jestem parchem.
Przeczytałem i jakoś mnie to nie przekonało. Jeżeli na podstawie tego usprawiedliwiasz uśmiercanie całego narodu to jesteś po prostu idiotą.
Dlaczego nie mamy zgładzic całego narodu Niemieckiego, dzięki któremu życie straciły miliony ludzi w Europie, nawet nie licząc Żydów. Dlaczego nie zgładzimy całego narodu Angielskiego za kolonializm. Dlaczego nie zgładzimy narodu Chińskiego za aneksję Tybetu. Nawet jeśli nienawidzisz Żydów za to co robią teraz na terytorium Palestyny, wiele narodów, według tego co powiedziałeś, zasługiwałoby na to co spotkało Żydów.
|
napisales glupoty, ktore mogly wynikac z braku rozsadku albo ze sposobu myslenia typowego dla chaimow. zalozylem, ze brak rozsadku ciebie nie dotyczy, wiec zostala druga opcja. skoro zrozumiales swoj blad, to i pod parcha juz nie podchodzi. a na temat syjonizmu czytales w zlym miejscu albo niedokladnie. dla przykladu, syjonizm przyjmuje jako jedno z wielu zalozen wywyzszanie sie nad innymi narodami, juz o tym wspominalem rzucajac haslo "narod wybrany". jesli nadal nie bedziesz rozumiec, dlaczego nienawidze ich pogladow i zachowania, to nic juz chyba nie poradze. nie powiedzialem, ze kocham komunistyczne chiny, a co do anglii i niemiec - jest istotna roznica, taka ze zydzi nadal przyjmuja postawy rodem z czasow barbarzyncow, a anglia i niemcy od takowych odstapily.
nie tylko palestyna, oj nie - iran, irak i inne panstwa arabskie nie mialy nigdy lekko z pejsatymi.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rege-N-tuS
Gleba. Jezus nie jest przez Żydów uznawany jako żyd, ponieważ nie stosował się do wszystkich nakazów ich prawa.
Wiesz co to w ogóle antysyjonizm?
Jak już piszesz nazwę organizacji to może z wielkiej litery, jako że to nazwa własna?
|
bardzo trafna bedzie w tym miejscu parafraza slow kafesa: twoja stara gleba.
ty nawet nie wiesz, co to zyd. oswiece cie, slowo to ma dwa znaczenia:
1. osoba tej a nie innej narodowosci
2. wyznawca religii judaistycznej
jezus moze co najwyzej nie byc uznawany za zyda w znaczeniu 2, bo skoro jego matka byla zydowka, to sila rzeczy byl zydem w znaczeniu 1.
wiem co to antysyjonizm, nie kaz mi tego wiecej roztrzasac, ja o to nie prosze, tylko ciagle dostaje merytorycznie bardzo slabe komentarze.
jakbys do tej pory nie zauwazyl, pisze bez uzycia polskich znakow i duzych liter, dla jednej nazwy wlasnej nie musze robic wyjatku. ale skoro juz jestesmy przy tym temacie, to napisales duza litera slowo "zyd" w znaczeniu, w ktorym uzywa sie malej litery (wyznawca judaizmu).
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knox
Ja pier****, na ch** wogole takie tematy poruszacie ...
A ty Kommar jak masz jakis problem to napisz do BRAVO, a nie zasmiecaj nam tu forum. Sa ludzie ktorych nie obchodza tutaj twoje poglady i nie maja zamiaru sluchac takich txtow. To co piszesz swiadczy tylko o Tobie...
PS: Zamknij drzwi z drugiej strony, bo te posty po oczach juz jebi*
Jak juz mowilem w Tibii sa inne powody do rozpoczynania wojen. Jest swiat wirtualny ktory mam nadzieje jest ponad podzialami (bialy - czarny ; Katolik - Żyd). Jednym z podzialow moze byc na pewno (Głupi - Mądry) ale Ty Kommar zaliczasz sie do tych pierwszych... Zyj tam i plz nie pisz juz nic...
|
moje posty przynajmniej wprowadzaja jakies fakty, twoja krytyka niewiele ma z nimi wspolnego. to chyba oczywiste, dlaczego ktos poruszyl ten temat, po prostu uwaza obrazanie zydow za cos niestosownego. a ja sie z tym nie zgadzam, bo wiem, ze zydzi nie uwazaja polakow (i nie tylko polakow) za rownych sobie, wiec nie widze powodu, aby ich uwazac za rownych z innymi ludzmi. nie mam wiekszego problemu niz ten, kto ten temat rozpoczal. czy musze tobie tlumaczyc takie podstawy, jak to, ze na forum kazdy ma prawo piszac posty wyrazac swoje poglady i niczego nie zmienia to, ze niektorzy nie chca ich znac? masz nadzieje, ze tibia jest ponad podzialami. nic bardziej mylnego. przykladowo na elysii wiekszosc graczy majacych wysokie lvle (a nie pochadzacych z polski czy brazylii), rzuca tekstami typu "fucking retarded polak", gdy pierwszy raz zobaczy kogos i stwierdzi, ze to polak. to tez ma proste wytlumaczenie - dzieci z krajow rozwinietych grajace w tibie sa raczej wiekszymi ksenofobami, niz pozostala czesc spoleczenstwa, w ktorym zyja. nie mam zlego zdania o finach czy holendrach przez te gromadki faszyzujacych dzieci, bo wiem ze wiekszosc ludzi z tych krajow taka nie jest.
reasumujac, nie zgadzam sie z tym, ze trzeba lubic narod, ktory polakow wcale nie lubi i uznaje za gorszych. a slowa takie jak parch, moch, chaim, pejsacz, uwazam ze maja neutralne zabarwienie lub odnosza sie bezposrednio do stanu faktycznego. wiem, ze to niektorych boli, nie wiem dlaczego, ale moze sobie na tym etapie odpuscimy ten temat?