Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Aldora

Notki

Aldora Wydarzenia ze świata Aldora

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-01-2007, 16:49   #321
Knox
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 12 12 2005
Lokacja: Rzeszów

Stan: Niegrający
Imię: unnamed
Świat: Aldora
Domyślny

Ja pier****, na ch** wogole takie tematy poruszacie ...

A ty Kommar jak masz jakis problem to napisz do BRAVO, a nie zasmiecaj nam tu forum. Sa ludzie ktorych nie obchodza tutaj twoje poglady i nie maja zamiaru sluchac takich txtow. To co piszesz swiadczy tylko o Tobie...

PS: Zamknij drzwi z drugiej strony, bo te posty po oczach juz jebi*

Jak juz mowilem w Tibii sa inne powody do rozpoczynania wojen. Jest swiat wirtualny ktory mam nadzieje jest ponad podzialami (bialy - czarny ; Katolik - Żyd). Jednym z podzialow moze byc na pewno (Głupi - Mądry) ale Ty Kommar zaliczasz sie do tych pierwszych... Zyj tam i plz nie pisz juz nic...
Knox jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-01-2007, 18:36   #322
Modus
Użytkownik Forum

Modus's Avatar

Data dołączenia: 24 08 2005

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Modus
Profesja: Elite Knight
Gildia: Unity
Poziom: 105
Skille: 88/86
Poziom mag.: 7
Wyślij wiadomość przez ICQ do Modus Modus ma numer GG 7365489 Modus ma login Tlenu modus@tlen.pl Adres Jabbera do Modus
Domyślny

ku*wa to jest temat o wojnie a nie o tym kto jaka wyznaje religie czy tam co sie dzialo z zydami itp. Kto jest choc troche tolerancyjny niech sie z nikim nie kluci i nie zniza sie do nizszego poziomu niz sam reprezentuje.

Wiec cos nowego z wojny ??

ELO !!
stary 16-01-2007, 21:42   #323
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mihash Pokaż post
Pewnie fakt, że wówczas zginęły również tysiące Polaków jest dla ciebie nieistotny.
Dla Żydów ten fakt jest nieistotny , osobiście nie jestem antysemitą , ale troszke się naczytałem o tym i owym , i chodż wiele informacji na jakie się natknęłem było ponoc "nieprawdzwie" to mam wyrobiony pogląd co do Żydów (popatrzcie na "wojne" Izraelsko - Palestyńską , to jest przecież śmieszne co Żydzi tam robią).
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 16-01-2007, 22:16   #324
Kommar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Poznań

Imię: Ghatdyn
Profesja: Druid
Świat: Nerana
Poziom: 120
Skille: 25/33
Poziom mag.: 68
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mihash Pokaż post
Co do śmierci Polaków - fakt, źle zrozumiałem post, napisałem głupoty.
Ale powiedz mi, dlaczego ktoś nie podzielający twoich poglądów jest od razu parchem? Napisałeś w pierwszym poście, że jeżeli po przeczytaniu co to syjonizm, nie zrozumię dlaczego tak nienawidzisz Żydów, sam jestem parchem.
Przeczytałem i jakoś mnie to nie przekonało. Jeżeli na podstawie tego usprawiedliwiasz uśmiercanie całego narodu to jesteś po prostu idiotą.
Dlaczego nie mamy zgładzic całego narodu Niemieckiego, dzięki któremu życie straciły miliony ludzi w Europie, nawet nie licząc Żydów. Dlaczego nie zgładzimy całego narodu Angielskiego za kolonializm. Dlaczego nie zgładzimy narodu Chińskiego za aneksję Tybetu. Nawet jeśli nienawidzisz Żydów za to co robią teraz na terytorium Palestyny, wiele narodów, według tego co powiedziałeś, zasługiwałoby na to co spotkało Żydów.
napisales glupoty, ktore mogly wynikac z braku rozsadku albo ze sposobu myslenia typowego dla chaimow. zalozylem, ze brak rozsadku ciebie nie dotyczy, wiec zostala druga opcja. skoro zrozumiales swoj blad, to i pod parcha juz nie podchodzi. a na temat syjonizmu czytales w zlym miejscu albo niedokladnie. dla przykladu, syjonizm przyjmuje jako jedno z wielu zalozen wywyzszanie sie nad innymi narodami, juz o tym wspominalem rzucajac haslo "narod wybrany". jesli nadal nie bedziesz rozumiec, dlaczego nienawidze ich pogladow i zachowania, to nic juz chyba nie poradze. nie powiedzialem, ze kocham komunistyczne chiny, a co do anglii i niemiec - jest istotna roznica, taka ze zydzi nadal przyjmuja postawy rodem z czasow barbarzyncow, a anglia i niemcy od takowych odstapily.
nie tylko palestyna, oj nie - iran, irak i inne panstwa arabskie nie mialy nigdy lekko z pejsatymi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rege-N-tuS Pokaż post
Gleba. Jezus nie jest przez Żydów uznawany jako żyd, ponieważ nie stosował się do wszystkich nakazów ich prawa.
Wiesz co to w ogóle antysyjonizm?
Jak już piszesz nazwę organizacji to może z wielkiej litery, jako że to nazwa własna?
bardzo trafna bedzie w tym miejscu parafraza slow kafesa: twoja stara gleba.
ty nawet nie wiesz, co to zyd. oswiece cie, slowo to ma dwa znaczenia:
1. osoba tej a nie innej narodowosci
2. wyznawca religii judaistycznej
jezus moze co najwyzej nie byc uznawany za zyda w znaczeniu 2, bo skoro jego matka byla zydowka, to sila rzeczy byl zydem w znaczeniu 1.
wiem co to antysyjonizm, nie kaz mi tego wiecej roztrzasac, ja o to nie prosze, tylko ciagle dostaje merytorycznie bardzo slabe komentarze.
jakbys do tej pory nie zauwazyl, pisze bez uzycia polskich znakow i duzych liter, dla jednej nazwy wlasnej nie musze robic wyjatku. ale skoro juz jestesmy przy tym temacie, to napisales duza litera slowo "zyd" w znaczeniu, w ktorym uzywa sie malej litery (wyznawca judaizmu).

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knox Pokaż post
Ja pier****, na ch** wogole takie tematy poruszacie ...

A ty Kommar jak masz jakis problem to napisz do BRAVO, a nie zasmiecaj nam tu forum. Sa ludzie ktorych nie obchodza tutaj twoje poglady i nie maja zamiaru sluchac takich txtow. To co piszesz swiadczy tylko o Tobie...

PS: Zamknij drzwi z drugiej strony, bo te posty po oczach juz jebi*

Jak juz mowilem w Tibii sa inne powody do rozpoczynania wojen. Jest swiat wirtualny ktory mam nadzieje jest ponad podzialami (bialy - czarny ; Katolik - Żyd). Jednym z podzialow moze byc na pewno (Głupi - Mądry) ale Ty Kommar zaliczasz sie do tych pierwszych... Zyj tam i plz nie pisz juz nic...
moje posty przynajmniej wprowadzaja jakies fakty, twoja krytyka niewiele ma z nimi wspolnego. to chyba oczywiste, dlaczego ktos poruszyl ten temat, po prostu uwaza obrazanie zydow za cos niestosownego. a ja sie z tym nie zgadzam, bo wiem, ze zydzi nie uwazaja polakow (i nie tylko polakow) za rownych sobie, wiec nie widze powodu, aby ich uwazac za rownych z innymi ludzmi. nie mam wiekszego problemu niz ten, kto ten temat rozpoczal. czy musze tobie tlumaczyc takie podstawy, jak to, ze na forum kazdy ma prawo piszac posty wyrazac swoje poglady i niczego nie zmienia to, ze niektorzy nie chca ich znac? masz nadzieje, ze tibia jest ponad podzialami. nic bardziej mylnego. przykladowo na elysii wiekszosc graczy majacych wysokie lvle (a nie pochadzacych z polski czy brazylii), rzuca tekstami typu "fucking retarded polak", gdy pierwszy raz zobaczy kogos i stwierdzi, ze to polak. to tez ma proste wytlumaczenie - dzieci z krajow rozwinietych grajace w tibie sa raczej wiekszymi ksenofobami, niz pozostala czesc spoleczenstwa, w ktorym zyja. nie mam zlego zdania o finach czy holendrach przez te gromadki faszyzujacych dzieci, bo wiem ze wiekszosc ludzi z tych krajow taka nie jest.

reasumujac, nie zgadzam sie z tym, ze trzeba lubic narod, ktory polakow wcale nie lubi i uznaje za gorszych. a slowa takie jak parch, moch, chaim, pejsacz, uwazam ze maja neutralne zabarwienie lub odnosza sie bezposrednio do stanu faktycznego. wiem, ze to niektorych boli, nie wiem dlaczego, ale moze sobie na tym etapie odpuscimy ten temat?

Ostatnio edytowany przez Kommar - 16-01-2007 o 22:36.
Kommar jest offline  
stary 16-01-2007, 22:41   #325
Knox
Użytkownik Forum

Domyślny

@Kommar

No to poleciales nas wszystkich ostro i do tego bez mydla ...

Lecz i tak pozostane przy swoim, popatrz na to z tej strony:

Ostatnio dosyc glosno bylo o reklamie sieci Media Markt w niemickiej telewizji, gdzie grupa polakow okrada niemcow z zegarkow czy tez spodni ( nie pamietam ).
Oczywiscie tlumy Polakow byly oburzone... I jest to przyklad na uogolnienienie danej grupy spolecznej lub narodu. Na zachodzie Polacy uwazani sa przez nie ktorych za zlodzieji i ludzi z kraju 3 swiata bez pradu i wody... Lecz ilu jest Polakow ktorzy w zyciu nic nie ukradli i ktorzy zyja w dostatku ? Jest tez w tym "cos" prawdy (niestety).

Czesc ludzi jak mysli o Niemcach to jednoczesnie mysli o Hitlerze i nazistach... A ilu bylo Niemcow ktorzy nie popierali Hitlera ? I na tym polega uogolnienie ...

Chcialbys zeby inni ludzie nas tak postrzegali ? Prawdopodobnie nie...
Wiec tez nie mozesz mowic ze w tym wypadku Eli jest taki jak stereotypowi Żydzi ... Wiec Cie pytam: Zrobil Ci cos kiedys co moglo by tak o nim swiadczyc ? Czy poprostu sam fakt iz jest wyznawca takiej a nie innej religi odrazu go szufladkuje z innymi ??
Knox jest offline  
stary 16-01-2007, 22:54   #326
rOx_kOx
Użytkownik forum

rOx_kOx's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Zabrze

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Looney Tunes
rOx_kOx ma numer GG 9321706
Domyślny

smenty walicie ze szok, najelpiej gdybac ... co by bylo dgyby a oni siedza w pz a ich jest 2x wiecej .... gowno wszystko prawda, woja jest wojna i nie wiem jak na wojnie mozna expic ;D a potem sie dziwic ze ktos kogos trapnal (to nie jest aluzja do nikogo tak tylko mowie), dziwi mnie zachowanie POLAKOW, jak kurwa mozna powiedziec cos w stylu "ELI DO PIECA ZYDZIE" or smth else ... ludzie myslcie i prosze Was nie mowcie mi tekstami w stylu "spytaj sie dziadkow co oni robili przed II wojna" - szczerze ? sra mi to co robili i co beda robic liczy sie szacunek dla kazdej osoby obojetnie jakiej jest rasy wyznania i czego kolwiek innego, jak tego nie pojmiecie to nie zajdziecie daleko. zal. (szkoda koncowki dopisywac nadaje sie chyba tylko "~")

EM dostawało w dupe od BW, a mimo to wygrało (i sie powiniscie cieszyc bo teraz aldora by byla szwedzkim serverem ...), mieli woje z anima juz i ja wygrali, a poki co zapowiada sie wygrana EM.

Jestem osoba bez stronna (mam kilku friendsow z co ipt.) ale nie trzymam zadnej ze stron - niech wygra lepszy.
rOx_kOx jest offline  
stary 16-01-2007, 23:35   #327
Jiibav
Użytkownik Forum

Jiibav's Avatar

Data dołączenia: 11 01 2007
Lokacja: Chicago IL. USA

Imię: Jibav
Poziom: 117
Domyślny

Jan 16 2007, 20:45:53 CET Killed at Level 103 by Redd Xedriand
and by Leison

hail em_/ kurwa znow moje sd nie weszlo

esy, floresy, fantasmagorie.
Jiibav jest offline  
stary 16-01-2007, 23:45   #328
Cair
Użytkownik forum

Data dołączenia: 24 01 2006

Imię: xx
Profesja: Sorcerer
Poziom: 43
Cair ma numer GG 9140804 Cair ma login Tlenu kamael-rick@o2.pl
Domyślny

Hmmm,nawet jeśli by wygrał CO to chcę abyście się zastanowili otuż nad jedną rzeczą:

Czy jest fair Walczyc 2 na jednego?

Wg. mojego skromnego zdania wychodzi tu tchórzostwo (wszystkich urażonych serdecznie przepraszam )bo z pomoca innej gildii latwo kogos pokonac
Cair jest offline  
stary 17-01-2007, 00:57   #329
MagField
Zbanowany

Data dołączenia: 11 11 2006

Profesja: Knight
Świat: Calmera
MagField ma numer GG 723242
Domyślny

@up
Takie życie ;]
MagField jest offline  
stary 17-01-2007, 01:12   #330
Ajron 88
Użytkownik Forum

Ajron 88's Avatar

Data dołączenia: 13 08 2004
Lokacja: Kluczbork

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Knox Pokaż post
@Kommar

No to poleciales nas wszystkich ostro i do tego bez mydla ...

Lecz i tak pozostane przy swoim, popatrz na to z tej strony:

Ostatnio dosyc glosno bylo o reklamie sieci Media Markt w niemickiej telewizji, gdzie grupa polakow okrada niemcow z zegarkow czy tez spodni ( nie pamietam ).
Oczywiscie tlumy Polakow byly oburzone... I jest to przyklad na uogolnienienie danej grupy spolecznej lub narodu. Na zachodzie Polacy uwazani sa przez nie ktorych za zlodzieji i ludzi z kraju 3 swiata bez pradu i wody... Lecz ilu jest Polakow ktorzy w zyciu nic nie ukradli i ktorzy zyja w dostatku ? Jest tez w tym "cos" prawdy (niestety).

Czesc ludzi jak mysli o Niemcach to jednoczesnie mysli o Hitlerze i nazistach... A ilu bylo Niemcow ktorzy nie popierali Hitlera ? I na tym polega uogolnienie ...

Chcialbys zeby inni ludzie nas tak postrzegali ? Prawdopodobnie nie...
Wiec tez nie mozesz mowic ze w tym wypadku Eli jest taki jak stereotypowi Żydzi ... Wiec Cie pytam: Zrobil Ci cos kiedys co moglo by tak o nim swiadczyc ? Czy poprostu sam fakt iz jest wyznawca takiej a nie innej religi odrazu go szufladkuje z innymi ??
No tak , Polacy podnieśli bunt bo nie każdy jest złodziejem i nie każdemu sprawie przyjemnośc bycia podpinanym pod ten stereotyp , ale porównując to do tego co napisal Kommar, każdy (lub prawie każdy "etniczny żyd") żyd jest wyznawcą judaizmu , czutaj uwarza sie za członka narodou wybranego , istotę lepszą/wyższą (niewiem jak to dokładnie jest, judaizmem nigdy sie nie itneresowałem) , czujesz lekką rożnicę ?
19:12 Seemes: does that mean your br?
19:12 Wabasi: -aims shotgun- whos BR?
Ajron 88 jest offline  
stary 17-01-2007, 01:50   #331
Vuxiu
Zbanowany

Data dołączenia: 19 01 2006
Lokacja: NS

Imię: Vu'Xiu
Poziom: 666
Skille: 666
Poziom mag.: 66
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez rOx_kOx Pokaż post
EM dostawało w dupe od BW, a mimo to wygrało (i sie powiniscie cieszyc bo teraz aldora by byla szwedzkim serverem ...)
em wygralo wojne z bw o0? wojne z bw wygrali masakrowiec z nemtorem. a bw jest teraz w em, z tym ze walcza nie o wolnosc tylko dla zabawy, ale historia pokazala ze na bw najlepszym sposobem jest zet
Vuxiu jest offline  
stary 17-01-2007, 17:01   #332
Knox
Użytkownik Forum

Domyślny

@Kommar

Nawet "jesli" tak mysli, to swiadczy tylko o nim ale przyznasz ze tekst typu

22:06 Last Del'Impro [91]: AHAHHAH ZROBMY Z CIALA NIEGO* MYDLO
BTW gratuluje nienagannej polszczyzny koledze DEL'IMPRO ...
czy "Zydzi do pieca" jest troche nie na miejscu... Wychodzi na to ze osoby mowiace w ten sposob uwazaja sie za lepsze od innych ( w tym wypadku Żydów ).
Chialbym zebys spojrzal na to z innej strony. Wiekszosc ( jak nie wszyscy ) ludzie ( przynajmniej w Polsce ) nie wybiera sobie wyznania... Rodzac sie rodzina automatycznie wybiera nam religie w ktora bedziemy wierzyc. Nie wiem jak jest u Żydów ale prawdopodobnie tak samo ( jak nie to mnie poprawcie ). Wiec co bys zrobil gdyby ktos z Twojej rodziny byl Żydem ? Tez bys spalil ich w piecu a z tluszczu zrobil mydlo ? BTW fakt narzucenia religii jest troche nie dorzeczny bo przeciez mamy prawa obywatelski, wolnosc slowa, demokracje i inne przykrywki prawdziwej wladzy... Lecz nie jest to temat o religiach lecz o wojnie na Aldorze, wiec obiecam ze juz na ten temat sie nie bede wypowiadal wiecej bo nie ma sensu i chcialbym Was prosic o to samo. Z góry dziekuje i pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Knox - 17-01-2007 o 17:03.
Knox jest offline  
stary 17-01-2007, 19:33   #333
rOx_kOx
Użytkownik forum

rOx_kOx's Avatar

Data dołączenia: 04 10 2006
Lokacja: Zabrze

Gildia: Looney Tunes
rOx_kOx ma numer GG 9321706
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vuxiu Pokaż post
em wygralo wojne z bw o0? wojne z bw wygrali masakrowiec z nemtorem. a bw jest teraz w em, z tym ze walcza nie o wolnosc tylko dla zabawy, ale historia pokazala ze na bw najlepszym sposobem jest zet
na pewno masz racje w tym zdaniu chodzlo mi o to, ze nie ma ich na serverze - sformuowalem to jako wygranie wojny
rOx_kOx jest offline  
stary 17-01-2007, 20:23   #334
Mihash
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 08 10 2005
Lokacja: Jasło

Stan: Na Emeryturze
Mihash ma numer GG 666
Domyślny

Kommar:
Nie, wcale nie uważam, że trzeba lubic Żydów, przecież napisałem że sam za nimi nie przepadam, po prostu chciałem powiedziec że ogromna nienawiśc do nich jest bezsensowna. Po drugie wcale nie chodziło mi o obrażanie narodu Żydowskiego, lecz o robienie sobie żartów z ofiar Holocaustu. Każde życie ludzkie ma dla mnie taką samą wartośc, mam nadzieje że to zrozumiesz. Po trzecie - co do państwa Izrael. Wcale nie uważam tego co Żydzi tam robią za słuszne, ale nie powinieneś też popierac działań państw arabskich, które miały kilkanaście lat (1949 do 1967) na utworzenie arabskiego państwa palestyńskiego. Zamiast tego podzieliły między sobą częśc terenów, które dziś należą do Izraela. Warto też dodac ze syjonizm wcale nie musi oznaczac poparcia dla działań politycznych Izraela. Po czwarte uważasz, że Żydzi nie uważają innych narodów za równych sobie. Z pewnością jest w tym trochę prawdy ale chyba nie zauważasz faktu, że przez około 2000 lat do dziś, Żydzi byli i są poniżani przez inne nacje, w większości przypadków nie dlatego że uważają się za naród wybrany, lecz z powodu ich odrębności kulturowej i hermetycznej postawy względem innych, co jest idealnym polem do popisu dla różnego typu plotek i stereotypów. Czy taka postawa wobec nich nie jest "wywyższaniem się nad innymi narodami" ? Po piąte podaj mi jeden argument dla którego Żydzi mieli by lubic Polaków.
Reasumując: Moim skromnym zdaniem, silna nienawiśc do Żydów jako narodu jest spowodowana nieznajomością ich kultury i obyczajów, przez co większośc ludzi wydaje im ocenę na podstawie utwardzonych stereotypów. Co do państwa Izrael wcale nie popieram tego co Żydzi tam robią. Ale rozejrzyjcie się wokół, mało mamy lub mieliśmy na świecie podobnych sytuacji? Przepraszam już za te offtopy, była to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie, nie związanym z wojną na Aldorze.

Topic: No cóż pozostaje chyba tylko pogratulowac EM fraga.

Down:
Czy jesteś w stanie udowodnic że wszyscy z zabitych Żydów, byli tacy jak ich tutaj przedstawiasz? Raczej nie. Fakt państwo Izrael dąży do wielkich wpływów nie tylko na swoim terenie, tak samo zresztą jak chocby Rosja,USA,Chiny, chcą byc przeciw wagą dla państw arabskich. Tak jak już powiedziałem wcale tego nie popieram, ale to nie jest dla mnie powód żeby uważac Żydów za podludzi. Syjonizm to ruch narodowy i towarzysząca mu ideologia stworzenia niezależnego państwa żydowskiego na terytorium Palestyny oraz zahamowanie procesów asymilacyjnych mniejszości żydowskiej w poszczególnych krajach( cytat z Wikipedii). Jakoś nie mogę tu dojrzec wzmianki o poklasku dla działań izraelskich liderów i ich polityki. Nie, Żydzi nie byli poniżani za uważanie się za naród wybrany. Nie byli popularni wśród Rzymian za ich separatyzm oraz chrześcijan którzy za wszelką cenę chcieli się odciąc od swoich żydowskich korzeni (nagminne utożsamianie ich z Żydami). Później przerodziło się to w podżeganie do antyżydowskich zachowań. Sam Hitler powiedział, że eksterminacja Żydów jest zwieńczeniem odwiecznej polityki Kościoła Rzymskiego. Hierarchowie Rzymscy obarczali cały naród za śmierc Jezusa, mając ogromny wpływ na świadomośc mas. Moim zdaniem tu leżą przyczyny nienawiści do Żydów, która ewoluowała przez ponad 2 tysiące lat. Co do twoich argumentów, czy chcesz powiedziec, że Żydzi żyli dostatniej od Polaków z powodu wielkiej miłości naszego narodu do nich? Nie, Żydzi doszli do wszystkiego sami, wynika to z wysokiego poziomu nauczania obecnego w tym narodzie.Ale ty zawsze będziesz dopatrywał się tu czegoś niecnego, zamiast przyjąc prosty fakt, że Żydzi często lepiej nadają się na niektóre stanowiska niż Polacy. Co do drugiego argumentu to oczywiście zgadzam się z tobą, co nie zmienia faktu, że Polacy są częściowo odpowiedzialni za zagładę Żydów (denuncjacje, kolaboracje, pogromy inspirowane przez nazistów).
Faktem jest też to, że wielu Żydów miało swój udział w budowaniu i obronie polskości (Korczak,Brzechwa,Leśmian to tylko niektórzy z nich).
Dobra koniec już tego offtopowania, to było moje ostatnie słowo w tej dyskusji. Obiecuję .
I don't wanna be under your thumb.

Ostatnio edytowany przez Mihash - 18-01-2007 o 00:17.
Mihash jest offline  
stary 17-01-2007, 21:48   #335
Kommar
Użytkownik forum

Data dołączenia: 23 01 2006
Lokacja: Poznań

Imię: Ghatdyn
Profesja: Druid
Świat: Nerana
Poziom: 120
Skille: 25/33
Poziom mag.: 68
Domyślny

@knox
nie wiem czy o tym wiedziales, ale kazdej religii mozna sie zrzec. mogles zasiegnac dokladniejszych informacji, zanim znowu poruszyles ten temat.

@mihash
dla ciebie kazde zycie ma taka sama wartosc i kazdy czlowiek zasluguje na godne traktowanie, wiekszosc tak nie uwaza i nie popiera chocby obrony praw przestepcow. piszesz ostatni post na ten temat, a nie unikasz w nim tak bardzo subiektywnych sformulowan, nie majacych obiektywnego kontekstu.
starania zydow o wplywy polityczne nie ograniczaja sie do terytorium izraela. nie rozumiem, dlaczego piszesz jakbys o tym nie wiedzial, bo juz o tym pisalem, chocby o iranie i iraku. syjonizm moze nie oznaczac poparcia dla dzialan izraela? to jakas subiektywna interpretacja slowa, ktore ma wiadome znaczenie.
owszem, zydzi byli ponizani ze wzgledu na to, ze uwazaja sie za narod wybrany. to, ze czesto przy okazji wysmiewano ich inne przymioty, o niczym nie swiadczy. spojrz chocby na braci milosciwie nam panujacych, czy ludzie czepialiby sie ich wzrostu albo urody pierwszej damy, gdyby bracia nie dazyli do ograniczenia swobod obywatelskich i nie dyskryminowali myslacych inaczej? jasne, ze nie.
argumentem by lubic polakow, a przynajmniej ich szanowac i nie uznawac za gorszych, powinno byc dla zydow to, ze przed wojna najwieksza czesc narodu zydowskiego mieszkala wlasnie u nas i zyla dostatniej, niz wiekszosc polakow. drugim argumentem powinno byc to, ze zaden inny narod nie pomogl tylu zydom przetrwac holokaustu, ile pomagali im polacy. jesli o tym nie wiedziales, powinienes wpierw poszerzyc swoja wiedze, potem zabierac glos.

kiedy wreszcie przestana naplywac nowe posty ewidentnie wymagajace sprostowania?

Ostatnio edytowany przez Kommar - 17-01-2007 o 21:53.
Kommar jest offline  
stary 17-01-2007, 23:19   #336
Knox
Użytkownik Forum

Domyślny

Przepraszam ze nie dotrzymam do konca slowa ale musze tylko 1 rzecz wyprostowac

Wiem ze kazdy moze zrzec sie swojej religii ale mimo to jestesmy wychowywani w danej religi, wiec mowiac prostym jezykiem przyzwyczajamy sie do niej i trudno nam pozniej sie jej zrzec ... Dla nas to w czym zostalismy wychowani jest prawda chocby nawet wmawiano nam jakies nie stworzone rzeczy ...

Jeszcze raz przepraszam...

Jakies nowinki odnosnie wojny ?
Knox jest offline  
stary 19-01-2007, 17:12   #337
Deathbringer
Użytkownik Forum

Deathbringer's Avatar

Data dołączenia: 25 12 2006
Lokacja: Seattle

Stan: Na Emeryturze
Domyślny

Panowie: mam do Was wielka prosbe. Mielismy rozmawiac o wojnie na Aldorze, a temat stal sie rozmowa o Zydach i wymianami zdan miedzy ludzmi obojetnymi co do nich, tymi ktorzy uwazaja Zydow za dobrych i tych, ktorzy uwazaja Zydow za zlych. Oczywiscie kazdy ma prawo do swych pogladaow ale do tego mozna zalozyc osobny temat.
Z powazaniem

David C.

Seattle / USA
stary 19-01-2007, 18:00   #338
Knox
Użytkownik Forum

Domyślny

@UP

Od dluzszego czasu staram sie to powiedziec...
Lecz co chwile na forum wchodzi ktos z kompleksami i musi sie wygadac ...
To nie jest rubryczka w gazecie BRAVO GIRL ( powtarzam po raz kolejny )...

Ostatnio edytowany przez Knox - 19-01-2007 o 19:13.
Knox jest offline  
stary 19-01-2007, 23:33   #339
Straznik Monopolowego
Użytkownik Forum

Straznik Monopolowego's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2005
Lokacja: Chelm

Domyślny

Komar,Mihash-Wara kurwa do forum o zydach
Any new frags?:>

Ostatnio edytowany przez Straznik Monopolowego - 19-01-2007 o 23:34.
Straznik Monopolowego jest offline  
stary 20-01-2007, 10:13   #340
Abnis
Użytkownik forum

Abnis's Avatar

Data dołączenia: 24 11 2006
Lokacja: Opole

Imię: Abnis
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Source
Poziom: 51
Skille: 77/38
Poziom mag.: 15
Abnis ma numer GG 3381329
Domyślny

Jan 20 2007, 08:59:47 CET Killed at Level 127 by Erfelur
and by Royal Robik

Pani Hupefupe już podziękujemy...

HAIL CO
Abnis jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania