Temat: Obsidia ....
Zobacz pojedynczy post
stary 20-01-2007, 23:53   #2182
Fin'er
Użytkownik Forum

Fin'er's Avatar

Data dołączenia: 24 06 2006
Lokacja: ok. Rybnika

Imię: Fingregher
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dodi Brae Pokaż post
Panowie i panie

Dzisiaj Mentor tez mial haka podobnie jak wczoraj Wiki, znaczy to ze cos nie tak zostalo przez nich zrobione.

Pomijam wchodzenie na free items lub free skills - stronki bo w to nieuwierze.
pytanie pozostaje co spowodowalo ich haka ?

Moze mimowolne klikanie na np

Juroqu !118 rp padl od Minishabaal na combo hahaha http://w11.easy-share.com/804950.html

takie wlasnie linki wstawiane przez podejrzanych osobnikow

- czy mozliwe jest zeby poprzez takie cos uaktywnialo sie jakies ciasteczko sledzace zapamietujace naciskane klawisze ?
- czy mozliwe jest zainstalowanie lub uruchonmienie sie poprzez klikniecie w taki link jakiegos programiku (keylogera ) ?

Jezeli ktos potrafi odpowiedziec to prosze to zrobic.

I jeszcze jedno, uzywajac ad aware i spyware blastera nic nie wykrylem ale zainstalowalem i uruchomilem dodatkowo moze malo znany w polsce PestPatrol ktory wykryl z 5 keylogerow w programikach sciagnietych poprzez bitcomet, nigdy ich nie uruchamialem, mam bo jestem jak chomik ale przeciez stanowia potencjalne zagrozenie. Moze nie dla moich charow ale jednak.

Wniosek - programy antywirusowe tego nie wykrywaja (uzywam NOD 32 a Wiki AVG) firewale tego nie zatrzymuja i nie wykrywaja ( Outpost i Sygate) i programy anty spyware tez sobie z tym nie radza - ZGROZA.

Musze zaglebic sie nieco w temat !

Piotrek
Piotrek miałem miałem u siebie pewnego Anti keyloggera ( Elite bodajże). Nie warto im całkowicie szykać. Mnie wykrył z 5 keyloggerów w tym kilka zupełnie nieszkodliwych plików jak np. Shell32 w System32 ( plik ten jest niezbędny do uruchomienia Windowsa ). Odinstalowałem i się nie przejmuje...