Temat: Narkotyki
Zobacz pojedynczy post
stary 17-03-2007, 11:34   #472
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
Oj dzieci nie będę się przekomarzał Morfina jest używana w medycynie do leczenia bólu, macie inne zdanie to już nie moja sprawa A uzależnia? W waszym przypadku bardziej uzależniający jest komputer niż morfina (od morfiny wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali) Grzane piwo dobre na nerki? A wódeczka dobra na serduszko? Ci lekarze którzy tak twierdzą nie mają pojęcia na medycynie, a jestem zdania, że więcej jak 50% lekarzy jest niekompetentnych o czym już się przekonałem w rl
Człowiek nie uzależnia się od morfiny, ale od stanu, jaki ona wywołuje. Zresztą, skąd to wiesz? Masz w rodzinie lekarza, który jest w tej drugiej 50%?

@EDIT
Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów). Nadmierne dawki mogą prowadzić do śpiączki z depresją ośrodka oddechowego (niewydolość oddechowa). Kilkunastokrotne użycie morfiny prowadzi do uzależnienia fizjologicznego, uzaleznienie psychiczne występuje znacznie szybciej. Powtarzanie dawek morfiny, podobnie jak innych leków opioidowych powoduje powstawanie tolerancji na lek.

Wikipedia.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 17-03-2007 o 11:36.
Shanhaevel jest offline