Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 16-03-2007, 19:11   #461
PiXik
Zbanowany

PiXik's Avatar

Data dołączenia: 08 03 2004
Lokacja: Rybnik

Imię: Sir Pix
Profesja: Royal Paladin
Domyślny

nie rozumiem waszego wstrętu do cięższych narkotyków. Ciekawe czy miał je każdy kto zaczynał od marihuany i haszu
PiXik jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 16-03-2007, 21:26   #462
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu
Caer: ty chyba nie masz pojęcia o czym piszesz
Błagam, oświeć mnie mistrzu, podziel się ze mną swoją wiedzą.
stary 16-03-2007, 22:33   #463
d4rqu
Zbanowany

Data dołączenia: 28 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Błagam, oświeć mnie mistrzu, podziel się ze mną swoją wiedzą.
1. "Co do innych narkotyków - to one na pewno nie mają właściwości leczniczych." A morfina?
2. "Tyle, że to samo jest z alkoholem - o ile taka lampka wina na krążenie, szklanka piwa na nerki ci pomogą" Taki sam mit jak ten, że po piwie brzuch rośnie
3. "Po maryśce (...) nie masz "dziur w mózgu" " To właśnie po maryście masz dziury w mózgu
4. "Marihuana nie wpływa negatywnie na zdrowie" Bezpośrednio to nie ma jednoznacznych dowodów czy wpływa czy nie wpływa, ale marihuane się głównie pali i dym się troszkę dłużej trzyma w płucach niż wtedy jak palisz papierosy A to raczej troszkę negatywnie na zdrowie wpływa
d4rqu jest offline  
stary 16-03-2007, 22:38   #464
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez d4rqu Pokaż post
1. "Co do innych narkotyków - to one na pewno nie mają właściwości leczniczych." A morfina?
morfina nie leczy, morfina uśmierza ból, i uzależnia przy tym(chyba, że się rozważnie dawkuje)
stary 16-03-2007, 22:45   #465
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

>darqu
1. Nie wszystko co uzależnia można nazwać narkotykiem.
2. Nie pij piwa przez miesiąc, odżywiając się normalnie a przez nast. miesiąc przy takim samym odżywianiu pij codziennie 1 piwo. Zobaczysz, czy jest różnica.
3. Źle zinterpretowałeś "dziury w mózgu" w Jego poście. (isn't it?)
4. Tyaa i w ten sam sposób tabaka niszczy zdrowie, nie? ;\
Bastash jest offline  
stary 17-03-2007, 00:06   #466
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi Pokaż post
morfina nie leczy, morfina uśmierza ból, i uzależnia przy tym(chyba, że się rozważnie dawkuje)
Tym zdaniem właśnie sobie zaprzeczyłeś. Czyli polopiryna nie leczy? Czy nie jest lekarstwem na ból? Wszystko uzależnia, nawet komputer o czym niektórzy z tego forum wiedzą
d4rqu jest offline  
stary 17-03-2007, 00:30   #467
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

Taaa... od wszystkiego mozna sie uzaleznic ;p nawed od;

*slodyczy
*komorki
*mp3
*lekow psychotropowych

(ja cos o tym wiem ;x)

No i jak ktos wczesniej napisal od kompa.
W ogole narkotyki to wielki szit moim zdaniem. Najgorzej jak sie wpadnie i nie mozna juz sie odzwyczaic. Sama tego naszczescie nie przeszlam i mam nadzieje, ze nie przejde...

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline  
stary 17-03-2007, 01:02   #468
skunks
Użytkownik forum

Data dołączenia: 17 03 2007

Domyślny

hmmm.. powiem cos z wlasnego doswiadczenia.. z narkomanii da sie wyjsc, nie potrzebujesz do tego zadnych kuracji etc etc.. wystarczy silna motywacja..

cpalem fete ponad rok.. we wszystkich mozliwych postaciach.. zaczelo sie od imprez, drobnych bojek itp. skonczylo sie na kresce dziennie.. poznalem kobiete. wyszedlem z tego, niemalze z dnia na dzien.. slady zawsze zostaja [chociazby ostra niedowaga], ale wreszcie czerpie radosc z zycia, z zycia z ukochana mi osoba, i nie martwie sie o to skad wziasc hajs na kolejnego dzisa..
co mi zostalo po narkotykach ? jointy mi zostaly.. od czasu do czasu pale sobie skuna dla chilloutu, to wszystko co mi pozostalo z feciarza..

Nie mowcie ze narkotyki sa be, etc.. podejrzewam ze gdyby stary mi wytlumaczyl jak sie taka fete produkuje, to nawet bym nie spojrzal [podejrzewam, bo mozliwe jest ze ciekawosc wzielaby gore..], jednakze moi rodzice zawsze powtarzali "narkotyki sa zle, nie bierz narkotykow".. to tak jak z rajskim jabluszkiem.. wiesz ze nie wolno, ale nie wiesz czemu - zrywasz..
skunks jest offline  
stary 17-03-2007, 01:36   #469
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Nie dość, że od morfiny można się uzależnić, to nie ma ona żadnych właściwości leczniczych. Ona jedynie uśmierza ból, o czym już morwi napisał.

Cytuj:
2. "Tyle, że to samo jest z alkoholem - o ile taka lampka wina na krążenie, szklanka piwa na nerki ci pomogą" Taki sam mit jak ten, że po piwie brzuch rośnie
Widzisz, tak się składa, że trochę grzanego piwa doskonale wpływa na nerki.

Cytuj:
3. "Po maryśce (...) nie masz "dziur w mózgu" " To właśnie po maryście masz dziury w mózgu
Nie chodziło mi o problemy z pamięcią, ale o trwałe uszkodzenia mózgu.
stary 17-03-2007, 10:41   #470
morwi
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 31 08 2004
Lokacja: [HACKED]

morwi ma numer GG 4695891
Domyślny

Cytuj:
Tym zdaniem właśnie sobie zaprzeczyłeś. Czyli polopiryna nie leczy? Czy nie jest lekarstwem na ból? Wszystko uzależnia, nawet komputer o czym niektórzy z tego forum wiedzą
co ty gadasz ? polopiryna także uśmierza ból. chyba mi nie powiesz, że ludziom chorującym na raka podaje się morfine z nadzieją, że komórki nowotworowe znikną ? -.-
stary 17-03-2007, 10:54   #471
d4rqu
Zbanowany

Domyślny

Oj dzieci nie będę się przekomarzał Morfina jest używana w medycynie do leczenia bólu, macie inne zdanie to już nie moja sprawa A uzależnia? W waszym przypadku bardziej uzależniający jest komputer niż morfina (od morfiny wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali) Grzane piwo dobre na nerki? A wódeczka dobra na serduszko? Ci lekarze którzy tak twierdzą nie mają pojęcia na medycynie, a jestem zdania, że więcej jak 50% lekarzy jest niekompetentnych o czym już się przekonałem w rl
d4rqu jest offline  
stary 17-03-2007, 11:34   #472
Shanhaevel
Użytkownik Forum

Shanhaevel's Avatar

Data dołączenia: 27 08 2004
Lokacja: Uwiędły Las

Shanhaevel ma numer GG dam na pw.
Domyślny

Cytuj:
Oj dzieci nie będę się przekomarzał Morfina jest używana w medycynie do leczenia bólu, macie inne zdanie to już nie moja sprawa A uzależnia? W waszym przypadku bardziej uzależniający jest komputer niż morfina (od morfiny wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali) Grzane piwo dobre na nerki? A wódeczka dobra na serduszko? Ci lekarze którzy tak twierdzą nie mają pojęcia na medycynie, a jestem zdania, że więcej jak 50% lekarzy jest niekompetentnych o czym już się przekonałem w rl
Człowiek nie uzależnia się od morfiny, ale od stanu, jaki ona wywołuje. Zresztą, skąd to wiesz? Masz w rodzinie lekarza, który jest w tej drugiej 50%?

@EDIT
Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów). Nadmierne dawki mogą prowadzić do śpiączki z depresją ośrodka oddechowego (niewydolość oddechowa). Kilkunastokrotne użycie morfiny prowadzi do uzależnienia fizjologicznego, uzaleznienie psychiczne występuje znacznie szybciej. Powtarzanie dawek morfiny, podobnie jak innych leków opioidowych powoduje powstawanie tolerancji na lek.

Wikipedia.

Ostatnio edytowany przez Shanhaevel - 17-03-2007 o 11:36.
Shanhaevel jest offline  
stary 17-03-2007, 11:55   #473
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Cytuj:
Czyli w gruncie rzeczy na chuj dorobek ludzkości, studiowanie etc. etc., skoro wystarczy być takim ziomem jak d4rqu i wiedzieć wszystko?

Niestety, czas przerwać dzień dziecka. To, że takie jest twoje zdanie, to wcale nie znaczy, że tak naprawdę jest. Smutne, co nie? Bo widzisz, tak się składa, że większość osób woli się opierać na słowach encyklopedii ew. lekarzy, niż kolejnego trolla z działu "Profesje" który uważa, że pozjadał wszystkie rozumy.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie."
P0nury jest offline  
stary 17-03-2007, 11:56   #474
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

@Up
I po co było lekarzom kończyć wieloletnie studia : P, skoro i tak dzieciaki z tibia.pl wiedzą lepiej od nich.

To może ja postaram się sprostować moją wypowiedź.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez eerion Pokaż post
Też źle przeczytałeś.
Mójwiłęm biologicznie czyli na poziomie komórkowym.
Uzalzęnienie psychiczne jeżeli się u kogoś tak głęboko zakorzeni - zostanie do końca.
Powiedzenie "Alkoholikiem jest się całe życie" odnosi się do uzależnienia psychicznego (wszakże uzależnienia fizycznego nie wywołuje). To oczywiste, że powiedzenie nie sprawdza się na podłożu biologicznym.

Ostatnio edytowany przez Thero - 17-03-2007 o 12:00.
Thero jest offline  
stary 17-03-2007, 12:13   #475
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Nie dość, że od morfiny można się uzależnić, to nie ma ona żadnych właściwości leczniczych. Ona jedynie uśmierza ból, o czym już morwi napisał.
z http://pl.wikipedia.org/wiki/Morfina

Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe

Wiec nie tylko usmierza bol.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline  
stary 17-03-2007, 13:22   #476
Khalak
Użytkownik Forum

Khalak's Avatar

Data dołączenia: 25 06 2006

Domyślny

Co do narkotyków w medycynie - jest jeszcze DXM - lek przeciwkaszlowy, występujący w syropkach (m.in. dla dzieci ) - np.: Acodin W większych dawkach wywołuje haluny przy zamkniętych oczach, a w jeszcze większych przy otwartych A w jeszcze większych może wywołać OOBE...
Cytuj:
Powiedzenie "Alkoholikiem jest się całe życie" odnosi się do uzależnienia psychicznego (wszakże uzależnienia fizycznego nie wywołuje). To oczywiste, że powiedzenie nie sprawdza się na podłożu biologicznym.
Albo źle to rozumiem, albo się mylisz. Alkohol wywołuje uzależnienie fizyczne, jednak można się z niego wyleczyć, a na całe życie zostaje psychiczne.
stary 17-03-2007, 13:46   #477
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

No cóż, nie słyszałem o przeciwbiegunkowych zastosowaniach morfiny. Człowiek codziennie uczy się czegoś nowego : P

Swoją drogą, jaka to musi być biegunka, żeby sięgać po morfinę? Z reguły wystarcza najzwyklejsza mąka ziemniaczana : P
stary 17-03-2007, 14:07   #478
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Oj dzieci nie będę się przekomarzał
Powiedział władca 17-latków.

Cytuj:
Morfina jest używana w medycynie do leczenia bólu, macie inne zdanie to już nie moja
Za dużo reklam Ibupromu się naoglądałeś.

Cytuj:
W waszym przypadku bardziej uzależniający jest komputer niż morfina (od morfiny wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali)
Gdzieś czytałem, że wyróżnia się 6 typów uzależnieńca komputerowego. Jednym jest koleś typu "a on wali z axa", inny to był ten co nie wierzy, że za firewallem jest inny świat, jeszcze inny to taki, którego podstawową potrzebą jest wywyższanie się, poniżanie innych na tle seksualnym, rodzinnym, wiekowym i "zamożnościowym" (nowe słowo). Innych nie pamiętam.

Cytuj:
wy dzieci którzy macie takie zdanie na temat narkotyków - psychicznie nie uzależnicie się nigdy, nawet jakby wam końskie dawki morfiny podawali
Twardziele z nas, nie?

Cytuj:
Grzane piwo dobre na nerki? A wódeczka dobra na serduszko?
Mydło dobre na brud? Błoto dobre na rozum? Odpowiedz sobie sam.

Cytuj:
Ci lekarze którzy tak twierdzą nie mają pojęcia na medycynie, a jestem zdania, że więcej jak 50% lekarzy jest niekompetentnych o czym już się przekonałem w rl
Zgadzam się. Oni w siusiaka nas robią! Największym mędrcem jest tu darqu i to jemu powinniśmy lizać dupę.
Bastash jest offline  
stary 17-03-2007, 15:03   #479
kamosblue
pr0-poster

kamosblue's Avatar

Data dołączenia: 16 04 2005
Lokacja: Knurów

Imię: Stavan
Profesja: Royal Paladin
Świat: Candia
kamosblue ma numer GG 4139914
Domyślny

Ja wstrzykuje sobie morfinę w odbyt, jest przyjemnie.
stary 17-03-2007, 15:15   #480
Dolor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 07 2005

Domyślny

Coraz więcej ludzi sięga po to gówno którym są narkotyki nie mówie tu już o maryśce. W większości jest to młodzież.
Dla mnie narkotyki są kompletnym gównem na które szkoda mi pieniędzy i zdrowia. Nie miałem jakiś specjalnych doświadczeń odnośnie narkotyków ale wystarczy mi to że w moim mieście (Katowice) widzę czasem ćpunów i ten sam widok mi uświadamia że trzeba być idiotą aby rujnować sobie życie przez dragi.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania