Zobacz pojedynczy post
stary 09-04-2007, 17:13   #122
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Stan: Niegrający
Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
A mozesz mi powiedziec jak moge cokolwiek zmienic skoro bez tego gownianego wieku (18lat) nie da sie nic w tym kraju zrobic na legalu ? ; |
Zdziwiłabyś się jak wiele możesz zrobić. Choćby wolontariat.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
13:18:42 Artur
ten kraj nic nam nie daje wiec czemu my mamu mu dawac nasza milosc..
Szlag mnie trafia jak takie pierdolenie słyszę. Niech wyjrzy za okno i zastanowi się, gdzie teraz jest. Polska. Rodzina. Wykształcenie. Dla niego to nic?

"Nie pytaj co Ameryka może zrobić dla Ciebie, spytaj co Ty możesz zrobić dla Ameryki!"

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
przedewszystkim ludzi ktorzy nami rzadza (ale niestety sama tego nie zrobie)
Jakby to coś zmieniło. Problem tkwi w naszej polskiej mentalności imo.

Cytuj:
Brat pracowal w Polsce w Tesco. Zarabial moze 700zl gora 800zl na stanowisku dekoratora. Byl wykorzystywany czasami z nocki przychodzil o godzinie 11.00 rano a mial wrocic o 8.00 kokosow nie zarabial, pracowal tam tylko zeby miec prace w Tesco w Anglii- udalo mu sie. Wyjechal. Pierwsze trzy miesiace byly okropne ale kupil sobie : lustrzanke cyfrowa, komuter (z netem), plazme na sciane, wieze. Stac go jescze bylo na wycieczki do Francji, Edenburga i Polski i jeszcze mial kase na koncie w banku. I wyobraz sobie, ze zyl tam i jadl ! i ma pokoj wielkosci jakis 30m kwadratowych ! W sumie maja caly domek on ma jedno pietro z jakims kolesiem i na dole tez mieszkaja 2 osoby. Strasznie zle prawda ?
"Pieniądze to nie wszystko." Zwyczajny materialista. Bywa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark_Sven
Musimy sprowadzać ludzi innych narodowości, bo nie ma komu pracować.
Tadżykistańczyk zatrudnia się u Rosjanina, Rosjanin u Rumuna, Rumun u Polaka, Polak na zachód. Tak to już funkcjonuje.

Cytuj:
No to lepiej jechać do Anglii tudzież innej Irlandii, mieszkać w 10 osób w małym mieszkanku i przez pare lat pracować jako kelnerka/ budowniczy na czarno, za najniższą angielską stawkę.
Pozwolę sobie zauważyć, że w Anglii sprzątaczka zarabia więcej niż u nas nauczyciel.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
Ta ? Dziwne... Bo o niczym takim mi nie wiadomo. Brat dostal 1 lustrzanke, po jednej czesci do komutera... podwojnie nic nie dostal. a szkoda ; /
No patrz, nie dają do każdego towaru gratisa. Złodzieje.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dark_Sven
Życie tam, wbrew pozorom jest bardzo drogie.
Wbrew pozorom droga tam jest tylko żywność. Wszystkie inne rzeczy nie są wcale drogie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kouta Pokaż post
Sory jesli kogos uraze ale czemu mam byc patriota w kraju ktory nic mi nie daje??
Cytuj:
Nie pytaj, co ojczyzna może dla Ciebie zrobić. Spytaj co TY możesz zrobić dla ojczyzny!

Ostatnio edytowany przez Bastash - 10-04-2007 o 14:17.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem