![]() |
#101 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() @ up
A mozesz mi powiedziec jak moge cokolwiek zmienic skoro bez tego gownianego wieku (18lat) nie da sie nic w tym kraju zrobic na legalu ? ; | 13:18:42 Artur ten kraj nic nam nie daje wiec czemu my mamu mu dawac nasza milosc..
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl Ostatnio edytowany przez Chesterkaa - 09-04-2007 o 14:23. |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#102 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ad.1. przedewszystkim ludzi ktorzy nami rzadza (ale niestety sama tego nie zrobie) Ad. 2. Nie dziwie sie, ale nie wszyscy ; |
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() Pff... Wyrażacie się, że w tym kraju nie ma perspektyw. Ale mimo wszystko, brak jest pracowników- elektryków, budowniczych itp. Musimy sprowadzać ludzi innych narodowości, bo nie ma komu pracować. Fakt faktem- niska pensja, brak mieszkania. No to lepiej jechać do Anglii tudzież innej Irlandii, mieszkać w 10 osób w małym mieszkanku i przez pare lat pracować jako kelnerka/ budowniczy na czarno, za najniższą angielską stawkę. Chcę także przypomnieć, że nawet jeśli funt kosztuje x złotych, to gdy jest się w Anglii to się tak tego nie przelicza. Życie tam, wbrew pozorom jest bardzo drogie.To są dopiero perspektywy. W polsce da się zarobić. Trzeba tylko chcieć
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Dark Sven - 09-04-2007 o 14:35. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
Nic Wam nie dał? Edukacja? Chleb? Przyjaciół? Rodzinę? Gówno Wam dał? Dał Wam także miejsce z którym możecie się utożsamiać. Tak to już jest- W Polsce jest dobrze, jesteśmy happy. W Polsce się wali to s*******amy... To Wy gówno widzicie. Mówicie o 13- letnich patriotach. Pomyślcie sobie o iluś tam- letnich kosmopolitanach takich jak Wy.
![]() |
![]() |
#106 |
Guest
|
![]() Gdy bede pelnoletni uciekam z kraju
![]() Polska to zad*pie ;/ |
![]() |
![]() |
#107 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Brat pracowal w Polsce w Tesco. Zarabial moze 700zl gora 800zl na stanowisku dekoratora. Byl wykorzystywany czasami z nocki przychodzil o godzinie 11.00 rano a mial wrocic o 8.00 kokosow nie zarabial, pracowal tam tylko zeby miec prace w Tesco w Anglii- udalo mu sie. Wyjechal. Pierwsze trzy miesiace byly okropne ale kupil sobie : lustrzanke cyfrowa, komuter (z netem), plazme na sciane, wieze. Stac go jescze bylo na wycieczki do Francji, Edenburga i Polski i jeszcze mial kase na koncie w banku. I wyobraz sobie, ze zyl tam i jadl ! i ma pokoj wielkosci jakis 30m kwadratowych ! W sumie maja caly domek on ma jedno pietro z jakims kolesiem i na dole tez mieszkaja 2 osoby. Strasznie zle prawda ?
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() Cytuj:
W przeliczeniu na euro w Anglii najniższa stawka(za pełen etat) wynosi trochę ponad 1000 euro, natomiast w Polsce 200. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() A wiecie jaka jest główna przyczyna tych wszystkich sprzętów w Anglii?
Promocje, np. kupisz mp3 i drugi dostajesz gratis.
![]() |
#110 |
Dobo Srobo
Data dołączenia: 23 07 2003
|
![]() Nie.
10znaków |
![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Ta ? Dziwne... Bo o niczym takim mi nie wiadomo. Brat dostal 1 lustrzanke, po jednej czesci do komutera... podwojnie nic nie dostal. a szkoda ; /
|
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Uwierz. Są promocję, dlatego kupa małżeństw chodzi z tym samym sprzętem, w tych samych kurtkach, etc.
![]() |
#113 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() I to cholernie drogie. Ludzie myślą, tak fajnie, jedziemy zarabiać 1000 ojro, ale nie zauważą, że te zarobki przekładają się na koszty utrzymania. Żeby w Anglii coś odłożyć, trzeba jeść posiłek dziennie i zachrzaniać w 6 strefie na zmywaku.
![]() |
#114 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
Zreszta w Polsce utrzymanie tez jest coraz drozsze wiecie to te standardy UE ... Wszystko coraz drozsze ale zarobki w pracy te same... i jak tu ma byc lepiej ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 08 2005
Lokacja: Śrem
|
![]() No to mu sie udało. Ale ilu polakom tak się udaje? 1 na 50? 1 na 100? I fakt faktem. Sprzęt jest troche tańszy.
Swoją drogą dziwne- ten sam koncern, ten sam sklep ale tu go wykorzystywali, a tam nie... Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 09 04 2007
Lokacja: Gliwice
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Druid
Świat: Inferna
Poziom: 43
|
![]() Sory jesli kogos uraze ale czemu mam byc patriota w kraju ktory nic mi nie daje?? to ze moge w nim mieszkac?? to zadna laska.. nie mam zadnych perspektyw.. rzad ma obywateli.. kazdy wie gdzie ;] a skoro to forum tibii to pragne zauwazyc ze najwieksze chamstwa w tibii wyrzadaja polakom nie szwedzi nie brazylijczycy tylko oni sobie nawzajem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Patriotyzm to nie tylko umieranie za własny kraj. Patriotyzm to nie mieszkanie w Polsce, mimo iż nie ma się pieniędzy na życie. Patriotyzm do szacunek dla ojczyzny, szacunek dla historii, szacunek dla bohaterów narodowych. Ludzie, którzy ginęli za kraj byli patriotami. Jednak "ludzie, którzy wyjeżdżali do Francji i pisali gówniane książeczki" byli tak samo patriotami jak oni. Cytuj:
A co ty dałeś ojczyźnie? Czym takim się zasłużyłeś, że mieliby Ci coś dawać?
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 09-04-2007 o 16:13. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 27 03 2005
![]() |
![]() Patriotyzm to nie kwestia warto-nie warto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Czesterka, kurna, dobrze, że się bratu powodzi, ale kurna, nie o tym mówię! Ty robisz jakąś zabawę w stylu 'a mój brat', cieszę się, że kupuje sobie witaminki, ale aby ODŁOŻYĆ pieniądze, i to nie tysiąc, ale większą sumę trzeba zachrzaniać. Ja nie neguję, można sobie mieszkać na Kensington, do pracy mieć rzut beretem w pierwszej strefie i Districtem zajeżdżać, ale wtedy jest tylko perspektywa życia w Londynie, a nie powrotu z pieniędzmi do Polski.
Przepraszam za niezgodność z tematem.
![]() ![]() ![]() Ostatnio edytowany przez Czarna_Mamba - 09-04-2007 o 16:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
O patriotyzmie najprosciej rozmawia sie z pelnym zoladkiem, bo wtedy przybiera to forme doceniania i szanowania dokonan, a nie marnego pocieszania sie "teraz jest chvjowo, bedzie jeszcze gorzej, ale kiedys to dopiero bylismy zaj****"...
![]() |