![]() |
#81 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Stan: Na Emeryturze
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Czesterka, więc mam wysadzić autobus w imię Allaha, aby być patriotką?
|
![]() |
#82 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
@Down: Tak, ale nadal są sposoby, żeby okazać patriotyzm... A nawet jeśli nie jest się patriotą, wystarczy, że nie będzie się pisać haseł w stylu "Jest mi fstyt z powodu rze jestem polakiem".
Proud Pastafari. Ostatnio edytowany przez Caer - 09-04-2007 o 01:48. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone
Świat: Nebula
|
![]() chyba zle mnie zrozumieliscie... KIEDYS... czas przeszly.
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() I o to mi wlaśnie chodzi.
Cytuj:
![]() |
![]() |
#85 |
Zbanowany
Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....
Imię: Azin Therano
Profesja: Rookstayer
Gildia: Rozpadła się :/
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zbanowany
Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin
|
![]() A tymczasem zmówcie paciorki i idźcie spać.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."
Stan: Niegrający
Świat: Kyra
|
![]() Tak, warto.
Nawet gdy wyjedziemy kiedyś zagranice warto pamiętać gdzie się urodziliśmy jaką mamy historie. Należałoby też szerzyć naszą kulturę jak najlepiej by zagraniczniaki miały jak najlepsze zdanie o nas :> Mówcie co chcecie, ale ja chce być patriotą ![]() Dlatego wstąpie do LPR`u !! i będę giermkiem u boku Romana ! ^oooo
Nad czaszkami groźby, być złym czy dobrym? Zero pytań, wątpisz ? Strach tonie w liczbach One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach Zamiast powstać w krytykach czynów, kreuje co dnia lepszych skurwysynów Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005 Realia Made in Polska |
![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() Nie pisz, że patriotyzm jest istotny, jeżeli sama tak nie uważasz. To jeden z podstawowych błędów, jakie uczniowie popełniają pisząc wypracowania - pisanie takiej pracy, jaką według nich chciałby dostać od nich nauczyciel, zamiast kierować się własnymi przemyśleniami i osądami (czyli inaczej "Słowacki wielkim poetą był").
|
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
pisiory na stolkach to w 30% rezultat olewnictwa, w 70% demokratycznego debilizmu ktory nie od dzis miesza u nas i ma sie calkiem dobrze. Zauwaz, ze po obecnych, watpliwych sukcesach koalicji poparcie PiSu nie maleje, jedynie Giertych z przydupasami odplywaja poza prog wyborczy. To jest wlasnie narodowa glupota - wiara ze rozpetana awantura lustracyjna prowadzi do rozliczenia przeszlosci ( o jakze to naiwne ), wiara, ze mundurki rozwiaza problem nierownosci w szkolach ( -.- ), radosc z tego ze zyjemy w rozwijajacym sie gospodarczo ( na zlosc pisiorom ) kraju przypisywana Kaczorom. To wszystko jest obrazem naiwnego ludu, ktoremu mozna wcisnac wszystko, w oczach ktorego mozna sobie przypisac cokolwiek a i tak bedzie on klaskal i oblizywal sie na mysl o kokosach ktore splyna na Polske po wojnie w Iraku. To jest to, co pozwala przypuszczac, ze nawet przy frekwencji rzedu 70% nadal zatryumfuje glupota. Cytuj:
Cytuj:
Polacy w ciagu ostatnich 4-5 lat przoduja w wynalazkach z niektorych dziedzin techniki, szkoda tylko, ze potem technologie sprzedaje sie na zachod bo tutaj nie ma pieniedzy nawet na ich przetestowanie, o wdrozeniu nie wspominajac. Mozemy sie za to poszczycic posiadaniem przeszlo 93% swiatowych pomnikow Karola W, oprocz tego kosciolow za 150mln zl i bursztynowych oltarzy.
![]() |
![]() |
#90 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk
Imię: Muminki r0x
Świat: TVP 1
|
![]() Wszyscy polacy to idioci, tylko tibia plejerzy są kul i mogom żondzici tym siwiatem. Jest jak jest, sami sobie pod siedzenie robimy. Kupę jakby ktoś nie kojarzył ;x
"Jestem patriotą, i dlatego mieszkam w Tunezji" - To chyba wszystko wyjaśnia.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath Oddech krasnoluda r0x -Hi -Notka -No? -So Stfu&Bye Nob!1 Ostatnio edytowany przez Kulikos - 09-04-2007 o 13:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#91 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 08 2004
Stan: Na emeryturze
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cały temat to bezsensowna dyskusja, bo patriotyzm jest obecnie czymś, czego większość nie rozumie, a większość reszty ma w dupie. I słusznie. To nie żaden wyznacznik wartości człowieka. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica
|
![]() To straszne! u nas nie ma pracy! a te ogłoszenia w gazetach (itd) to zwykłe brednie - a owi pracodawcy robią sobie z nas żarty, bo gdy przychodzimy do nich z papierkiem o skończonym technikum elektrycznym oni nie chcą nas zatrudnić do budowlanki
![]() W naszym kraju, to ludzie są sobie winni siedzą i płaczą nad tym, że nie ma pracy... zamiast ruszyć tyłek. No tak najlepiej, aby to pracodawcy do nas dzwonili - przecież to dla nich mamy tak ciężko pracować. No i my właśnie wolimy taką łatwizne... lepiej wyjechać za granice - tam jeszcze ktoś nam załatwi prace i jesteśmy szczęśliwi. Owszem nie ma tak piękni i owocowo jak za granicą bo zarabiamy mniej a ceny większości (wszystkich?) przedmiotów są po prostu większe niż w innych krajach, ale znów schodzimy na to samo: pieniądze, wyjazd jest najlepszym dowodem ile to możemy zostawić tylko po to, aby mieć więcej "zielonych". Cytuj:
![]() Cytuj:
Wielcy chrześcijanie, którzy już dawno zapomnieli jak przelewali krew protestantów.
![]() |
![]() |
#93 | |||||||
Mytho(L)ogy Hero
|
![]() Cytuj:
Czy Ci, którzy walczyli w PW byli zabijani za Chrystusa? Za to, że byli Polakami. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
(Nie, nie jestem katolikiem).
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
chyba cos prawdziwego w tym jest ? @ Czarna Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade. Jak to moja wychowawczyni powiedziala : Najtrudniej byc powaznym kiedy trzeba byc powaznym
"GDYBYS BYL, CHOC W POLOWIE CZLOWIEKIEM JAK LUDZIE, KTORYMI GARDZISZ TEN SWIAT BYLBY LEPSZYM MIEJSCEM!" Wlochaty "Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy." Marta Wawrzyn/ pardon.pl |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |||||||||
Satyryk
Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2
|
![]() Cytuj:
![]() Cytuj:
PS Spytałem kiedyś dziadka, który walczył za Polskę w powstaniu, kim był Hitler. Odpowiedź była prosta... "wcieleniem szatana" ![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Przeszłość =/= patriotyzm, znajomość historii to nie jest objaw patriotyzmu... śmierć w walce o kraj to też nie jest objaw patriotyzmu. Dla mnie patriotyzm to sposób postrzegania własnej ojczyzny. Poświęcenie dla niej i miłość do niej to tylko jego skutki, a nie przyczyny. Cytuj:
Cytuj:
Modzie! Wpisz się do księgi! Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 09-04-2007 o 14:17. |
|||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | ||
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Ostatnio edytowany przez Bastash - 09-04-2007 o 14:10. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Pod stołem
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Gildia: Gildia-poszla-sie-jebac
Świat: Pandoria
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
; | nie wyjade do Anglii bo narazie nie mam po co ; | Nie znam nawet jezyka. Pozatym jest cos co mnie tu trzyma... I to nie tradycje, ziemia czy historia... cos znacznie dla mnie wazniejszego. Zdaje sobie sprawe z tego, ze to sie moze szybko skonczyc. Mmmm kazdy chyba ma prawo do swojego zdania Ejjj ludzie moze jescze mi powiecie, ze uwazacie sie za tolerancyjnych ludzi ? buhauhauhauhauhauhauha
|
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zbanowany
Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok
![]() |
![]() |
![]() |