Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 09-04-2007, 01:43   #81
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Czesterka, więc mam wysadzić autobus w imię Allaha, aby być patriotką?

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 09-04-2007, 01:46   #82
Caer
Użytkownik Forum

Caer's Avatar

Data dołączenia: 15 01 2005
Lokacja: Łódź

Caer ma numer GG 6319946
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
Wiecie jak kiedys sie pokazywalo, ze jest sie patriota? nie wazne ile sie mialo lat szlo sie ginac za kraj.
Bądźmy patriotami! Rozpierdolmy cały świat w powietrze!

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gangrel
A nie można tak poprostu żyć i robić swoje? Bez szumnych haseł, wznoszenia oczu do nieba i narzekania jak nam źle?
I o to właśnie chodzi... Niech każdy zajmie się swoim życiem, niech nie narzeka, że wiecznie jest źle...

@Down:
Tak, ale nadal są sposoby, żeby okazać patriotyzm...

A nawet jeśli nie jest się patriotą, wystarczy, że nie będzie się pisać haseł w stylu "Jest mi fstyt z powodu rze jestem polakiem".

Ostatnio edytowany przez Caer - 09-04-2007 o 01:48.
Caer jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 01:47   #83
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Data dołączenia: 11 07 2005
Lokacja: Dark Zone

Świat: Nebula
Domyślny

chyba zle mnie zrozumieliscie... KIEDYS... czas przeszly.

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
Chesterkaa jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 01:51   #84
Czarna_Mamba
Użytkownik Forum

Czarna_Mamba's Avatar

Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4

Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
Czarna_Mamba ma numer GG 7048129 Send a message via Skype™ to Czarna_Mamba
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caer Pokaż post
Bądźmy patriotami! Rozpierdolmy cały świat w powietrze!
I o to mi wlaśnie chodzi.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa
chyba zle mnie zrozumieliscie... KIEDYS... czas przeszly.
Albo chrzanisz trzy po trzy, albo masz bardzo dziwny sposób wyrażania swoich opinii.

Czarna_Mamba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 01:54   #85
Max121
Zbanowany

Max121's Avatar

Data dołączenia: 27 01 2006
Lokacja: Daaaaaleko....

Profesja: Rookstayer
Świat: Lucera
Poziom: 10
Skille: 18/18
Poziom mag.: Bd
Max121 ma numer GG 1064581 Max121 ma login Tlenu max11-93@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Czarna_Mamba Pokaż post
Albo chrzanisz trzy po trzy, albo masz bardzo dziwny sposób wyrażania swoich opinii.
Raczej to pierwsze
Max121 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 02:16   #86
Fiszbin
Zbanowany

Fiszbin's Avatar

Data dołączenia: 24 01 2005
Lokacja: Świebodzin

Domyślny

A tymczasem zmówcie paciorki i idźcie spać.
Fiszbin jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 02:41   #87
Vekegi
Użytkownik Forum

Vekegi's Avatar

Data dołączenia: 31 12 2004
Lokacja: Bełchatów/"...W państwie pełnym nienawiści..."

Stan: Niegrający
Świat: Kyra
Domyślny

Tak, warto.
Nawet gdy wyjedziemy kiedyś zagranice warto pamiętać gdzie się urodziliśmy jaką mamy historie. Należałoby też szerzyć naszą kulturę jak najlepiej by zagraniczniaki miały jak najlepsze zdanie o nas :>
Mówcie co chcecie, ale ja chce być patriotą
Dlatego wstąpie do LPR`u !! i będę giermkiem u boku Romana ! ^oooo
One odbite w źrenicach, a świat upadły w mitach
Zamiast powstać w krytykach czynów,
kreuje co dnia lepszych skurwysynów
Od siebie minimum by z dumą się nie rozstać 2005
Realia Made in Polska
Vekegi jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 03:46   #88
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chesterkaa Pokaż post
pod tymi wszystkimi argumetnatami przeciwko patriotyzmowi chce napisac, ze wlasnie dlatego powinien byc istotny, aczkolwiek ja osobiscie niejestem patriota... (ech maslo masklane z tego wyszlo bo nie umiem przelewac swoich mysli na "papier")
Nie pisz, że patriotyzm jest istotny, jeżeli sama tak nie uważasz. To jeden z podstawowych błędów, jakie uczniowie popełniają pisząc wypracowania - pisanie takiej pracy, jaką według nich chciałby dostać od nich nauczyciel, zamiast kierować się własnymi przemyśleniami i osądami (czyli inaczej "Słowacki wielkim poetą był").
Duch Niespokojny jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 12:35   #89
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez hoomik Pokaż post
w chwili obecnej w Polsce jest _ogromne_ zapotrzebowanie na technikow (elektronikow, elektrykow), inzynierow, magistrow. Na dzien dzisiejszy dla technika elektronika po skonczonym wylacznie technikum (ofc z papierkiem potwierdzajacym kwalifikacje zawodowe) robota czeka od zaraz, calkiem niezle platna. "Przecietny" czlowiek ma wylacznie ogolniak z matura, a znajdz mi teraz w Europie kraj, gdzie sama matura wystarczy do tego, zeby zarabiac przyslowiowe kokosy.
Europa kusi zarobkami pare razy wiekszymi, jesli nie jest sie wyjatkowo mocno przywiazanym do 'ojczyzny' to jest chyba najmocniejszy argument przetargowy w wyscigu o zatrzymanie fachowcow w kraju.

Cytuj:
Narzekaja wszyscy, a na wybory nie ma komu isc.
pisiory na stolkach to w 30% rezultat olewnictwa, w 70% demokratycznego debilizmu ktory nie od dzis miesza u nas i ma sie calkiem dobrze. Zauwaz, ze po obecnych, watpliwych sukcesach koalicji poparcie PiSu nie maleje, jedynie Giertych z przydupasami odplywaja poza prog wyborczy. To jest wlasnie narodowa glupota - wiara ze rozpetana awantura lustracyjna prowadzi do rozliczenia przeszlosci ( o jakze to naiwne ), wiara, ze mundurki rozwiaza problem nierownosci w szkolach ( -.- ), radosc z tego ze zyjemy w rozwijajacym sie gospodarczo ( na zlosc pisiorom ) kraju przypisywana Kaczorom. To wszystko jest obrazem naiwnego ludu, ktoremu mozna wcisnac wszystko, w oczach ktorego mozna sobie przypisac cokolwiek a i tak bedzie on klaskal i oblizywal sie na mysl o kokosach ktore splyna na Polske po wojnie w Iraku. To jest to, co pozwala przypuszczac, ze nawet przy frekwencji rzedu 70% nadal zatryumfuje glupota.

Cytuj:
w jaki sposob wy osobiscie doswiadczyliscie skutkow rzadow tych - jak to mowicie - "idiotow, debilow, kretynow"? Hm? Bo nawet jesli, to na dzien dzisiejszy jedyne co mozecie odczuc na wlasnej skorze to rzady Giertycha w MEN
slyszales cos o takim terminie jak "skutki dlugofalowe" ? Myslisz, ze blednie prowadzona polityka zagraniczna czy gospodarcza zaowocuje zmianami z dnia na dzien ?

Cytuj:
wyjazd za granice za chlebem a patriotyzm... hm... no kurcze, kilka chwil juz siedze i dalej nie widze co wspolnego ma jedno z drugim.
"nic mnie w tym kraju debili nie trzyma, wyjezdzam, bo tam zaplaca mi tyle ile mi sie nalezy za godziwie wykonywana robote, a Kosciuszka, Edelmanem i Monte Cassino to sie moge podetrzec gdy nie dadza mi nawet kredytu na mieszkanie w tym zapyzialym kraju". Tyle ma wspolnego.

Cytuj:
mhm, super... chuj z tym, ze to Polska ma najlepszych informatykow, chuj z tym, ze to Polacy maja jedne z wiekszych osiagniec w dziedzinie techniki... kto by sie takimi detalami przejmowal, nie?
Polacy w ciagu ostatnich 4-5 lat przoduja w wynalazkach z niektorych dziedzin techniki, szkoda tylko, ze potem technologie sprzedaje sie na zachod bo tutaj nie ma pieniedzy nawet na ich przetestowanie, o wdrozeniu nie wspominajac. Mozemy sie za to poszczycic posiadaniem przeszlo 93% swiatowych pomnikow Karola W, oprocz tego kosciolow za 150mln zl i bursztynowych oltarzy.
stary 09-04-2007, 13:05   #90
Kulikos
Użytkownik Forum

Kulikos's Avatar

Data dołączenia: 15 08 2004
Lokacja: Gdansk

Świat: TVP 1
Domyślny

Wszyscy polacy to idioci, tylko tibia plejerzy są kul i mogom żondzici tym siwiatem. Jest jak jest, sami sobie pod siedzenie robimy. Kupę jakby ktoś nie kojarzył ;x
"Jestem patriotą, i dlatego mieszkam w Tunezji" - To chyba wszystko wyjaśnia.
21:00 Auro Dano [13]: buy wand of dwarfenbreath
Oddech krasnoluda r0x

-Hi
-Notka
-No?
-So Stfu&Bye Nob!1

Ostatnio edytowany przez Kulikos - 09-04-2007 o 13:06.
Kulikos jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 13:22   #91
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chest~
Wiecie jak kiedys sie pokazywalo, ze jest sie patriota? nie wazne ile sie mialo lat szlo sie ginac za kraj.
Pierdolenie w najczystszej postaci. Ten, kto ginie, to patriota, a ten, kto pomagał zachować kulturę polską, to już nie? Fakt. Bo ten pierwszy z szabelką rzucił się na dziesięciu Rosjan, a ten drugi uczył w ciepłej piwnicy dzieci, jak to było w roku 1410.
Cytuj:
Nie pisz, że patriotyzm jest istotny, jeżeli sama tak nie uważasz. To jeden z podstawowych błędów, jakie uczniowie popełniają pisząc wypracowania
Okrutne wymagania nauczycieli, którzy w dupie mają uczniowskie przekonania. Zasadniczo w rozprawkach jest teza, którą masz potwierdzić/obalić [niepotrzebne skreśla _nauczyciel_].

Cały temat to bezsensowna dyskusja, bo patriotyzm jest obecnie czymś, czego większość nie rozumie, a większość reszty ma w dupie. I słusznie. To nie żaden wyznacznik wartości człowieka.
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 13:23   #92
Onori
Użytkownik Forum

Onori's Avatar

Data dołączenia: 11 09 2005
Lokacja: Dębica

Domyślny

To straszne! u nas nie ma pracy! a te ogłoszenia w gazetach (itd) to zwykłe brednie - a owi pracodawcy robią sobie z nas żarty, bo gdy przychodzimy do nich z papierkiem o skończonym technikum elektrycznym oni nie chcą nas zatrudnić do budowlanki okropni!
W naszym kraju, to ludzie są sobie winni siedzą i płaczą nad tym, że nie ma pracy... zamiast ruszyć tyłek. No tak najlepiej, aby to pracodawcy do nas dzwonili - przecież to dla nich mamy tak ciężko pracować. No i my właśnie wolimy taką łatwizne... lepiej wyjechać za granice - tam jeszcze ktoś nam załatwi prace i jesteśmy szczęśliwi.
Owszem nie ma tak piękni i owocowo jak za granicą bo zarabiamy mniej a ceny większości (wszystkich?) przedmiotów są po prostu większe niż w innych krajach, ale znów schodzimy na to samo: pieniądze, wyjazd jest najlepszym dowodem ile to możemy zostawić tylko po to, aby mieć więcej "zielonych".

Cytuj:
Z jednej stony geje i zwolennicy aborcji, a z drugiej storny fanatyczni katolicy i antysemici zarazem
No tak najlepiej być podobnym do innych! zerotolerancji dla "odmieńców!", wszyscy mają być tacy sami! każdy ma na polityke patrzyć tak samo! każdy ma mieć takie same poglądy na świat! wszycy mają wierzyć w jakiegoś boga! Przepraszam, ale myślisz, że w innym kraju tego nie ma? Że to tylko Polska jest taka "be" i "fe"?

Cytuj:
Wlasnie gdy cos jest zle to sie jednoczymy (nawet kibole) np. przy smierci papieza. wszysko cacy itd. a teraz co sie dzieje ? to samo...
A zawsze dostawało mi się po "łapach" za to, że mówiłem iż owe "święta" (patrz obchodzenie rocznicy śmierci papieża) to czysty kretynizm, wszyscy pięknie ładnie przez jedn dzień - a jutro wbije Ci nóż w plecy, to samo ze świętemi. Nie mówie o tym, że wiara to po prostu pewną "ułomność" człowieka, podkraślam, że to nie tylko moja teoria.
Wielcy chrześcijanie, którzy już dawno zapomnieli jak przelewali krew protestantów.
stary 09-04-2007, 13:37   #93
Parys
Mytho(L)ogy Hero

Parys's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2004
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 1

Domyślny

Cytuj:
(męczennikami)
Męczennik (łac. martyrus - "świadek, męczennik") - w chrześcijaństwie, a szczególnie w katolicyzmie i prawosławiu - chrześcijanin, który przetrwał prześladowanie jako ortodoks lub został uśmiercony za wiarę w Jezusa Chrystusa.
Czy Ci, którzy walczyli w PW byli zabijani za Chrystusa? Za to, że byli Polakami.
Cytuj:
Honor to pojęcie względne. Michael Jackson (postać wybrana zupełnie losowo jakby co, nic do niego nie mam) może uważać, że ma honor. Kwestia czy uwierzyć jemu, że ma honor, czy jego wrogom uważającym, że go niema.
Nie porównuj MJ, do śmierci za ojczyznę. Tu bardziej chodzi o walkę/śmierć z honorem. A nie powiesz mi, że człowiek który walczy fair i do samego końca, nie pokazuje, że ma honor.
Cytuj:
To akurat z przyzwyczajenia i tęsknoty ludzie wracają do ojczyzny. Pozostaje pytanie, czy wychodzi im to na zdrowie...
No właśnie - z tęsknoty do ojczyzny, do ludzi, którzy w niej są. Czy zawsze musi coś wychodzić 'na zdrowie'? Jeżeli czuję się spełniony w tym co robię i kim jestem, to na prawdę mam w dupie to, że mógłbym robić coś innego co jest więcej płatne. Bo to mi sprawia przyjemność. Przykład: sprawia mi przyjemność przybywanie w ojczyźnie, wśród znajomych, wśród wspomnień dziadków itd. Jestem dumny z tego, że znajduję się na terenach, gdzie kiedyś ludzie ginęli za Polskę i siali postrach wśród wrogów.
Cytuj:
Jeżeli szanujesz i podtrzymujesz Polskie tradycje, to powinieneś ponarzekać tak chociaż dwa razy dziennie... (Nie ośmielę się przyrównać w tej sprawie Polaków do przedstawicieli innych narodowości...
Ja szanuję i staram podtrzymywać Polskie tradycje, a nie narzekam 2x dziennie. Na ogół nie narzekam.
Cytuj:
Europa kusi zarobkami pare razy wiekszymi, jesli nie jest sie wyjatkowo mocno przywiazanym do 'ojczyzny' to jest chyba najmocniejszy argument przetargowy w wyscigu o zatrzymanie fachowcow w kraju.
To już jest osobista sprawa każdego człowieka, czy chce wyjechać za granicę i zostawić wszystko, czy woli być w Polsce. Ja bynajmniej nie mam zamiaru się wynosić - za dużo rzeczy mnie tu trzyma.
Cytuj:
"nic mnie w tym kraju debili nie trzyma, wyjezdzam, bo tam zaplaca mi tyle ile mi sie nalezy za godziwie wykonywana robote, a Kosciuszka, Edelmanem i Monte Cassino to sie moge podetrzec gdy nie dadza mi nawet kredytu na mieszkanie w tym zapyzialym kraju". Tyle ma wspolnego.
W skrócie - pieprzyć historię, wołałbym mieszkać w kraju bez przeszłości, heroizmu bohaterów, żeby tylko więcej zarobić?
Cytuj:
Mozemy sie za to poszczycic posiadaniem przeszlo 93% swiatowych pomnikow Karola W.
Trudno, żeby większość jego pomników była w Australii, skoro urodził się w Polsce.
(Nie, nie jestem katolikiem).

Miasto, które przeżyło własną śmierć!

Regulamin
Zbiór poradników Wystaw notkę! Pajacyk
Parys jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 13:54   #94
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cloud (kumpel)

A czy ktoś z was oddał by życie za nasz kraj ? Osobiście uważam że to strata czasu i wolę oglądać telewizję. Nie czuję się polakiem bo nie bardzo wiem gdzie mogę znaleźć przykład dobrego polaka. Ludzie spieprzają za granicę bo tu nie ma perspektyw, ich wybór ... ale ilu z nich po kilku latach gdzieś tam nie udaje że on "nie speak polish" chyba teraz coraz częściej dobrowolnie poddajemy się wpływom innych krajów. "Z kim przystajesz takim się stajesz" pewnie i tak, ale ilu prawdziwych "hero" powróciło np. z emigracji aby walczyć za polskę podczas wojen, mało, woleli siedzieć w cieplutkiej francji i pisać gówno warte książeczki które potem ktoś musi przeczytać w ramach lektury i tak gówno z tego mamy. Beznadziejna gadka o tożsamości narodowej ... jak bym ja czuł się polakiem ... phi .... osobiście sikam na swoich rodaków bo i tak jak przyjdzie co do czego aby pokazać kto tu kocha polskę będziemy spieprzać aby tylko życie uratować.

chyba cos prawdziwego w tym jest ?

@ Czarna

Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade.

Jak to moja wychowawczyni powiedziala : Najtrudniej byc powaznym kiedy trzeba byc powaznym

"Każdy chce, by jego prawda była tą jedyną. Bo przecież moja racja jest najmojsza, prawda? Daleko nam wciąż do otwartych społeczeństw, które rozumieją, że ludzie są różni, wyznają różne wartości, chcą w życiu różnych rzeczy."

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
stary 09-04-2007, 14:02   #95
Quezacoatl
Satyryk

Quezacoatl's Avatar

Data dołączenia: 22 08 2005
Lokacja: Tu i tam
Wpisy bloga: 2

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
gdzie kiedyś ludzie ginęli za Polskę i siali postrach wśród wrogów.
Albo odwrotnie

Cytuj:
chrześcijanin, który przetrwał prześladowanie jako ortodoks lub został uśmiercony za wiarę w Jezusa Chrystusa UWAGA.
Czy Ci, którzy walczyli w PW byli zabijani za Chrystusa? Za to, że byli Polakami.
Niemcy zabijali nas za bycie Polakami i bunt przeciwko nim. My jednak ginęliśmy za nasz błogosławiony kraj, i za boga. Taki przykład: wiesz kto jest królową polski?
PS
Spytałem kiedyś dziadka, który walczył za Polskę w powstaniu, kim był Hitler. Odpowiedź była prosta... "wcieleniem szatana"

Cytuj:
Nie porównuj MJ, do śmierci za ojczyznę. Tu bardziej chodzi o walkę/śmierć z honorem. A nie powiesz mi, że człowiek który walczy fair i do samego końca, nie pokazuje, że ma honor.
Owszem pokazuje, ale komu? O to się w tej wypowiedzi rozchodziło. Czy jeżeli nikt nie widzi żeś honorowy człek, to czy inni mają do ciebie szacunek?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Parys
Czy zawsze musi coś wychodzić 'na zdrowie'?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Quezacoatl
Ludzie są z reguły sentymentalni, a nie racjonalni.
Cytuj:
W skrócie - pieprzyć historię, wołałbym mieszkać w kraju bez przeszłości, heroizmu bohaterów, żeby tylko więcej zarobić?
Niektórzy tak mają... przykre ale prawdziwe.

Cytuj:
To już jest osobista sprawa każdego człowieka, czy chce wyjechać za granicę i zostawić wszystko, czy woli być w Polsce. Ja bynajmniej nie mam zamiaru się wynosić - za dużo rzeczy mnie tu trzyma.
Dokładnie. Ale czy te 'rzeczy' to objaw patriotyzmu? Nie, to objaw przywiązania do przeszłości.

Przeszłość =/= patriotyzm, znajomość historii to nie jest objaw patriotyzmu... śmierć w walce o kraj to też nie jest objaw patriotyzmu. Dla mnie patriotyzm to sposób postrzegania własnej ojczyzny. Poświęcenie dla niej i miłość do niej to tylko jego skutki, a nie przyczyny.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cloud
ilu prawdziwych "hero" powróciło np. z emigracji aby walczyć za polskę podczas wojen, mało, woleli siedzieć w cieplutkiej francji i pisać gówno warte książeczki które potem ktoś musi przeczytać w ramach lektury i tak gówno z tego mamy.
Ten człowiek chyba nie zdaje sobie sprawy, jak podnoszące na duchu były te "książeczki" dla walczących o wolność kraju.

Cytuj:
Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade.
W zasadzie "remittances" (tj. pieniądze przesyłane do kraju ojczystego jako wsparcie dla rodziny od osoby, która zmieniła kraj zamieszkania. Nie umiem tego lepiej przetłumaczyć, nie wiem czy w języku polskim jest tego odpowiednik) może wspomóc rozwój gospodarczy kraju. Przykład: Meksyk i pieniądze od emigrantów w USA. Tutaj wszystko zawęża się do kwestii JAKIE działania nazwiemy patriotyzmem.

Ostatnio edytowany przez Quezacoatl - 09-04-2007 o 14:17.
Quezacoatl jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 14:02   #96
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska
Jak ja miałem ~12 lat, uważałem, że cały świat to zuo a Polacy są najlepsi we wszystkim. Chyba nie widzisz rzeczywistości. Dzieci na blogach od groma rzeczy piszą, o których gówno wiedzą. Równie dobrze mógłbym parę lat temu założyć bloga i napisać, że za 4-5 lat będę przeprowadzał ataki terrorystyczne na polityków. Większość rówieśników miała by wielką polewę. 13 letni patriota gówno wie o rzeczywistości i o tym co się naokoło niego dzieje. Jego największym zmartwieniem jest nadchodząca klasówka z matmy.

Cytuj:
"Z kim przystajesz takim się stajesz" pewnie i tak, ale ilu prawdziwych "hero" powróciło np. z emigracji aby walczyć za polskę podczas wojen, mało, woleli siedzieć w cieplutkiej francji i pisać gówno warte książeczki które potem ktoś musi przeczytać w ramach lektury i tak gówno z tego mamy.
Gówno to my będziemy mieli w przyszłości, jak więcej takich idiotów będzie w tym kraju. Won do tej Francji pisać gówno warte książeczki i nie wracać.

Ostatnio edytowany przez Bastash - 09-04-2007 o 14:10.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 14:02   #97
Kuryca
Użytkownik Forum

Kuryca's Avatar

Data dołączenia: 20 06 2005
Lokacja: Pod stołem

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elder Druid
Świat: Pandoria
Kuryca ma numer GG 6659298
Domyślny

Cytuj:
Wyobraz sobie, ze ja w Twoim wieku tez uwazalam sie za patriote ! Nagle mi to przeszlo... Moja kolezanka, ktora miala kiedys 13 lat jak Ty i chodzila do 6kl napisala kiedys na blogu "Uwazam ze Polacy uciekajacy za granice to tchorze i pomimo wszystko powinni tu zostac, bo to w koncu Polska a moja matka na to : Agnieszka to jescze gowniara. Jak podrosnie to zmieni zdanie... Minelo pare lat Aga mowi : Boze co za syfiasy kraj... Kiedys stad wyjade.
Dobra. Nie jestes patriotka, nie podoba ci sie nasz kraj, to won do Anglii. Poradzimy sobie bez ciebie.
stary 09-04-2007, 14:14   #98
Chesterkaa
Użytkownik Forum

Chesterkaa's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kuryca Pokaż post
Dobra. Nie jestes patriotka, nie podoba ci sie nasz kraj, to won do Anglii. Poradzimy sobie bez ciebie.

; | nie wyjade do Anglii bo narazie nie mam po co ; | Nie znam nawet jezyka. Pozatym jest cos co mnie tu trzyma... I to nie tradycje, ziemia czy historia... cos znacznie dla mnie wazniejszego. Zdaje sobie sprawe z tego, ze to sie moze szybko skonczyc. Mmmm kazdy chyba ma prawo do swojego zdania Ejjj ludzie moze jescze mi powiecie, ze uwazacie sie za tolerancyjnych ludzi ? buhauhauhauhauhauhauha

Marta Wawrzyn/ pardon.pl
stary 09-04-2007, 14:17   #99
Bastash
Zbanowany

Data dołączenia: 05 01 2007
Lokacja: Białystok

Bastash ma numer GG 2751608
Domyślny

Cytuj:
Ejjj ludzie moze jescze mi powiecie, ze uwazacie sie za tolerancyjnych ludzi ? buhauhauhauhauhauhauha
Je jestem kvrewsko nietolerancyjny i irytują mnie wypowiedzi ludzi, którzy narzekają jaki ten kraj zły a sami gówno robią, żeby cokolwiek zmienić.
Bastash jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-04-2007, 14:18   #100
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chest~
Mmmm kazdy chyba ma prawo do swojego zdania
Ty wyraziłaś swoje zdanie o patriotyźmie, on wyraził swoje zdanie o twoim zdaniu. Co w tym złego?
ripper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania