Cytuj:
Oryginalnie napisane przez dregmi
@Gremlin
W rankingu miesięcznym expa palkowie wyprzedzaja knightow. Na wyzszym lvl to knight jest najgorszy.
|
Chyba cie przyjebało xD!
Tripida (MS)
+5,350,869 best
Seromontis (EK)
+3,846,206 best
Sir Arthos (RP)
+1,673,302 best
Mateusz Dragon Wielki(ED)
+5,350,869 best
Analizuje erig od 2 miesięcy i porównywałem tygodniowy exp:
-Katrila ma 3.8kk w tygodniu i jest to najszybciej expiący rp, jak na razie
-Sero ma 9.6kk, wiem, że ma 100 lvli więcej, ale rycerze na lvlu katrili mają około 3kk na tydzien, sero jest na razie najszybciej expiącym ek w tibi.
-Celandia (MS) ma 10kk w tym tygodniu a Tripida 8kk~~, sorc expi szybciej niż druid do 250~~ no 300, ale później zostaje im tylko jedne expowisko - Goroma Demons.
-Mateusz ma 11.6kk w tym tygodniu i jak na razie expi bardzo szybko
Mógłbym jeszcze porównywać Orła, Pogromczynie, Ne'rooxa i innych, ale co mi to da skoro wy nie wierzycie danym...
Jeśli ulepszą knighta, Sero może dorównać expem sorcom, a palek da rade zrobić 7kk w tydzien
Większości ludzi chodzi o to, aby rycek i palek expili tak samo szybko, jak magowie. Ważne jest to, że wiele osób (w tym ja) zrezygnowało z gry RP, chociaż to moja ulubiona profesja i zaczeło grać sorcami, bo palka ludzie wyśmieją...
To teraz starsza analiza...
Najgorsza profesja pod względem expienia PO updatach z wandami, cipbotem i mf...
1. Palek
2. Rycek
3. Druid
4. Sorc
Najgorsza profesja pod względem expienia PRZED upem z cip botem, mf i cipbotem:
1.Druid
2.Sorc
3.Rycek
4.Palek
Dodam jeszcze, że po około 3-4 miesiącach od wprowadzenia cipbota wiele serwerów zmniejszyło swoją populacje... Może to nie ze względów tego up, ale z powodów innych...
Ahh i może decydujący element... Od ostatnich 3-4 updatów nie dostajemy otwartych expowisk, których na gwałt potrzebują paladyni. Coś w stylu deep fib, d lairu edron, tombów... Ostatnio dostaliśmy wyspę pełną hydr, na której nikt oprócz sorców nie wyexpi, quary na których lazi się naprawde super hiper szybko i nie ma gdzie uciekać, bo wpadam na nastepną bande hydromancerów... Jedynym sensownym dodatkiem byli piraci, malada i powierzchnia undead island na której cieżko uciekać bo z łatwością wpadam na następny podwójny resp ds/bb/cryptow...
Miałem mały problem z ustaleniem kolejności między sorcem/druidem i ryckiem/palkiem, ze względu na małą różnice w szybkości expienia. Wziełem tu pod uwagę ilość graczy, którzy grali tymi profesjami i stare opinie na ich temat.
Moge dodać jeszcze w innym poście moje dane, co do ilości expa wbijanej przez każdą profesję na godzine, na danym expowisku