![]() |
#501 | |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() Cytuj:
I tak w zasadzie można podsumować obecną balansację profesji. Knightem i paladynem fajnie gra się dla funu, ale na wyższych lev i przy grze troche poważniejszej meele voc są do niczego. I nie ma po co się kłócic, kto na scarabach robi o 1.5k expa więcej na godzine albo co knightowi daje zwiększenie skilla z 40 na 50. Pzdr.
![]() |
![]() |
|
![]() |
#502 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 19 07 2005
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
|
![]() Sęk w tym, że przeważnie gry są po to, żeby mieć z nich fun. A to, że banda dzieciaczków robi tragedię z tego, że nie wbija 300k/h na godzinę z melee, to już jest ich własny problem.
"21.24 Nie ma lepszego dziennikarza sportowego od Rafała Patyry. "Artur, używając terminologii bokserskiej zostaliście znokautowani zanim zdążyliście założyć rękawice". Używając terminologii stoczniowej - ukradli wam statek, zanim odpaliliście spawarkę, a używając terminologii dziennikarskiej: powinni wyłączyć kamerę zanim zdążycie zadać jakiekolwiek pytanie." |
![]() |
![]() |
![]() |
#503 | ||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 09 2006
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Celesta
Poziom mag.: 49
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#504 |
Guest
|
![]() @Gremlin
W rankingu miesięcznym expa palkowie wyprzedzaja knightow. Na wyzszym lvl to knight jest najgorszy. |
![]() |
![]() |
#505 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 05 2005
Lokacja: 3miasto
Świat: Real
Poziom: 154
|
![]() Cytuj:
Tripida (MS) +5,350,869 best Seromontis (EK) +3,846,206 best Sir Arthos (RP) +1,673,302 best Mateusz Dragon Wielki(ED) +5,350,869 best Analizuje erig od 2 miesięcy i porównywałem tygodniowy exp: -Katrila ma 3.8kk w tygodniu i jest to najszybciej expiący rp, jak na razie -Sero ma 9.6kk, wiem, że ma 100 lvli więcej, ale rycerze na lvlu katrili mają około 3kk na tydzien, sero jest na razie najszybciej expiącym ek w tibi. -Celandia (MS) ma 10kk w tym tygodniu a Tripida 8kk~~, sorc expi szybciej niż druid do 250~~ no 300, ale później zostaje im tylko jedne expowisko - Goroma Demons. -Mateusz ma 11.6kk w tym tygodniu i jak na razie expi bardzo szybko ![]() Mógłbym jeszcze porównywać Orła, Pogromczynie, Ne'rooxa i innych, ale co mi to da skoro wy nie wierzycie danym... Jeśli ulepszą knighta, Sero może dorównać expem sorcom, a palek da rade zrobić 7kk w tydzien ![]() Większości ludzi chodzi o to, aby rycek i palek expili tak samo szybko, jak magowie. Ważne jest to, że wiele osób (w tym ja) zrezygnowało z gry RP, chociaż to moja ulubiona profesja i zaczeło grać sorcami, bo palka ludzie wyśmieją... To teraz starsza analiza... Najgorsza profesja pod względem expienia PO updatach z wandami, cipbotem i mf... 1. Palek 2. Rycek 3. Druid 4. Sorc Najgorsza profesja pod względem expienia PRZED upem z cip botem, mf i cipbotem: 1.Druid 2.Sorc 3.Rycek 4.Palek Dodam jeszcze, że po około 3-4 miesiącach od wprowadzenia cipbota wiele serwerów zmniejszyło swoją populacje... Może to nie ze względów tego up, ale z powodów innych... Ahh i może decydujący element... Od ostatnich 3-4 updatów nie dostajemy otwartych expowisk, których na gwałt potrzebują paladyni. Coś w stylu deep fib, d lairu edron, tombów... Ostatnio dostaliśmy wyspę pełną hydr, na której nikt oprócz sorców nie wyexpi, quary na których lazi się naprawde super hiper szybko i nie ma gdzie uciekać, bo wpadam na nastepną bande hydromancerów... Jedynym sensownym dodatkiem byli piraci, malada i powierzchnia undead island na której cieżko uciekać bo z łatwością wpadam na następny podwójny resp ds/bb/cryptow... Miałem mały problem z ustaleniem kolejności między sorcem/druidem i ryckiem/palkiem, ze względu na małą różnice w szybkości expienia. Wziełem tu pod uwagę ilość graczy, którzy grali tymi profesjami i stare opinie na ich temat. Moge dodać jeszcze w innym poście moje dane, co do ilości expa wbijanej przez każdą profesję na godzine, na danym expowisku ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S Ostatnio edytowany przez Xzonixek - 09-05-2007 o 13:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 06 05 2006
Lokacja: Kraków
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Bartholdi
Profesja: Elder Druid
Gildia: Fatal Ilusion
Poziom: 95
Skille: --/26
Poziom mag.: 64
|
![]() czytajac te wszyskti posty doszeldem do jednego wniosku..
widze prawde po obu stronach barykady. czesc mowi ze kin jest sux bo cos tam.. ze sorc jest duzo lepszy.. a teraz powiedzcie czy musi byc tak ze knight ma byc rowny albo lepszy od sorca? wcale nie! niech sobie sorc bedie najlepszy a knight troche slabszy.. nie zmieni to faktu ze knightem tez gra sie fajnie ![]() uwazam ze jest dobrze jak jest i nei jest potrzbne jakies wyrownywanie profesji. co waszym zdaniem powinni knightowi dodac? minimalny hit za 100, ilosm many taka jak u palka, czy moze strzelanie z sd?? z takimi udogodnieniami granie knighta bedize nuuudne ![]() a zreszta niech zrownaja postaice, zeby kazda miala po tyle samo hp i many.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#508 | |
eX Moderator
Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki
![]() |
![]() Cytuj:
pojedz sobie na turniej rycerski, wez do reki dwureczny miecz. Jak sadzisz, ile trafien z niego potrzeba zeby zabic krolika ? W tibii mozesz potrzebowac nawet dziesieciu. knight wogole nie powinien miec many. a po co ?
![]() |
![]() |
#509 | |
Użytkownik Forum
|
![]() na to nie umeim odpowiedziec.. moze dlatego ze w razi laga knight przezyje troche dluzej niz sorc..
Cytuj:
czyzbys myslal ze to moje propozycje do balansowania profesjii?? ;> @xzonikx: nei gralem we wczesniejsze wersje tibii. przygode z ta gra zaczalem w kwietniu 2006 roku.. Ostatnio edytowany przez bartii10 - 09-05-2007 o 14:31. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#510 | ||||
Rangers lead the way
|
![]() @bartii10
Cytuj:
Cytuj:
No co Ty możesz wiedzieć o balansacji profesji........... Za starych złotych czasów 7.4 Tibia była najlepsza w całej swojej histori.. Cytuj:
Cytuj:
@Xzonixek Word. Widze ze wiesz co mowisz.
![]() |
![]() |
![]() |
#511 |
Użytkownik Forum
|
![]() mi sie podoba dizsiejszy obraz tibii. po co zmeiniac cos co sie podoba??
nei chce zeby cipy przesadzily z kinem bo wtedy sorc bedize uposledzony, zaczna sie narzekania na sorca, za rok dodadza 2x damage z run i zacznie sie znowu narzekanie na knighta.. .. i kolo sie zamyka wg mnei dobrze jest jak jest, no ale to moje osobiste zdanie i kazdy ma sie prawo niezgodzic, forum jest po to zeby kazdy mogl swoje poglady na dany temat wyglosic. a co do mojej wiedzy na temat balansowania profesji.. humm.. moge nie wiedziec jak byly poctaci zbalansowane wczesniej ale widze jak sa zbalansowane teraz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#512 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 08 05 2007
|
![]() Czego wy się czepiacie? Knight jest dobrą postacią...przynajmniej był...po tym UP knight jest sux
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Niestety prze Rod'y i Wand'y gra coraz więcej noob'ów ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#513 |
Guest
|
![]() Wolal bym faktycznie palladyna
|
![]() |
![]() |
#514 | ||
Rangers lead the way
|
![]() Cytuj:
No to cofajac sie do przyszłości, to błedne kolo zaczeło sie podczas Christmas Update 2005, kiedy wprowadzono rody i zrewolucjonizowano system magii. Teraz sa możliwe 2 ewentualności, jeśli podciągną meele voc do poziomu magów, to Tibia juz do reszty straci rpg i bedzie sie liczył jedynie exp i gp. No ale za to bedzie promocja gry i pare miesiecy po up prawdziwy wysyp dziesiatek 300+ lev. A 200 lev stanie sie niczym, tak jak obecnie 100 lev to juz nic wielkiego.. Ale możliwe jest, ze wprowadza podwójne zmiany (mało prawdopodobne niestety). Ogranicza możliwości magów przy jednoczesnej poprawie meele voc- co spowoduje raczej rownomierny rozwój gry i w znacznym stopniu ograniczy narzekania. Cytuj:
![]() A teraz to mamy do czynienia z nie-zbalansowaniem profesji chyba...
![]() |
![]() |
![]() |
#515 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Up:
Ja się łudzę jak głupi że ta gra wróci do tamtych czasów... ![]()
18:31 Master of'Candia [250]: ty nie pisales o umiejetnosciach 18:31 Master of'Candia [250]: tylko os killu 18:31 Master of'Candia [250]: skillu* 18:31 Master of'Candia [250]: nie wiesz co piszesz? :S |
![]() |
![]() |
![]() |
#516 |
Zbanowany
|
![]() ja chce tibie 7,4 ale to co ja chce to jest niestety nic....Cipy beda ciagle ulepszac profesja zeby dorownaly innym az w koncu zrobi sie ots.Robia tak zeby miec coraz wiecej zysku z pacc...w koncu im sie skonczy ten zysk
|
![]() |
![]() |
![]() |
#517 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 11 2005
Imię: Marciniek
Profesja: Knight
Gildia: Invisibles
Świat: Guardia
Poziom: 108
Skille: 100/99
Poziom mag.: 8
|
![]() Cytuj:
Co do rezygnacji, tutaj problemem jest to, że człowiek ulega presji innych i woli patrzeć na cyferki u maga niż cieszyć sie grą paladyna. Ja osobiście miałem po 2 postacie każdej profesji, prócz magów. Maga nie miałem ani jednego, po prostu nawet nie miałem ochoty zakładać takiej postaci. Cytuj:
Teraz mamy wbudowanego aimbota i wystarczy zebrać się odpowiednią ilością magów (którzy potrafia klikać hotkeye) aby zabić dowolną postać. Nie muszę chyba dodawać, że wcześniej trafienie kogoś było sztuką? Ludzie częściej się zabijają, a Tibia jako gra ma inną wadę, która się tutaj ujawnia. Mianowicie chodzi o straty ponoszone przy śmierci. 100k + 2% expa to nie są duże straty, ale dla czasów, gdy 100lvli nie było wiele. A obecnie dla przeciętnego gracza na 150-200lvlu 2% expa okazuje się sporą liczbą. Efektem jest opuszczanie światów pvp i mocne przeludnienie non-pvp - ludzie po prostu boją się umierać. Ciekawy pomysł. ![]() Cytuj:
Słynny "mana update" wprowadził 2 zmiany, które w połączeniu stały się największym problemem. 1. Wprowadzając szybką i tanią mane CipSoft dał postaciom magicznym możliwość expienia jednocześnie taniego i szybkiego, które jeszcze bardziej przyśpieszają różdżki. Tym sposobem 'naprawili' oni problem trudności wybicia się magów na wyższy poziom. 2. Wprowadzenie sprzedaży run przez NPC. Tak więc magowie mogą szybko osiągnąć upragniony wysoki poziom i w tym momencie otwiera się furtka do 'ots on rl tibia'. Staje się tak, gdy mag osiągnie poziom pozwalający expić przy pomocy sd/explo i pokrywają mu się koszty. Teraz dostaje nieograniczony zasób run - reszta jest znana. Czy muszę dodawać jakie to ma konsekwencje w grze? Co do naprawy tej sytuacji - CipSoft jest bezbronny, ponieważ nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby zabrał coś co reklamował jako wielka zmiana w jednym z poprzednich update'ów. A zasadniczym problemem jest fakt, że masa osób już wbiła te 200+ lvle, a MDW jest idealnym przypadkiem "korzyści" związanych z pamiętnym update. Nawet jeśli wycofali by zmiany, te postacie już są, już psują wszystko, co było dobre i tu pies pogrzebany. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#518 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
BTW: Jezeli coraz wiecej zarabiaja to chyba oznacza to ze coraz wiecej ludzi gra, nie?
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#519 |
Zbanowany
|
![]() @up: Kurwa chyba napisalem ze dla kozysci to robia...a coraz wiecej osob gra bo dawniej ktos wbijal na tibie i pomyslal "o kurwa ale syf ile sie lvl bije blablabla"a teraz byle noob co sie urwal z jakiegos syfiastego "MU" bierze "ruszczke" bo jest druidem i z niej wali to cala filozofia...tibia jest teraz chujowa i nie mam zamiaru do niej wracac bo nie przewiduje zmian na lepsze(w koncu sie przejada na tej ich "balansacji").w 2003/2004 roku byla o wiele lepsza BYE
|
![]() |
![]() |
![]() |
#520 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() ~double~post~
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- Ostatnio edytowany przez Piotrek Marycha - 10-05-2007 o 22:10. |
![]() |
![]() |