Zobacz pojedynczy post
stary 21-06-2007, 18:39   #4
Elizium
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Imię: Hmm...
Profesja: Knight
Gildia: Mam swoją.
Świat: Antica Forever!
Adres Jabbera do Elizium
Domyślny

W tym miesiącu jakoś często sobie expie na GSach i udało mi się zauważyć kilka rzeczy. GS używa 2 rodzajów haste. Dokladnie tak jak player. I nie mam 100% pewności ale chyba czas działania też ma taki sam jak u graczy. Dopóki nie rzuci żadnego spella jest bardzo wolny. Idzie sobie spacerkiem i trzeba się zatrzymywać i czekać na niego żeby się nie zgubił. Nie mam pojęcia jak zmierzyć jego szybkość wtedy ale tak na oko to jakiś 30 lvl może nawet mniej. Czasami jak sobie idziemy z GSem... na spacer to widze że rzuca spella - robią się na nim gwiazdki i przyspiesza. I wtedy biegnie jak jakiś 55-60lvl w bohach. A czasami mu się zdarza rzucić czara i przyspiesza jak ok. 70-75 lvl w bohach. Ale o wiele krócej. I zawsze tylko te dwa sposoby. Nic innego. Spawdzone na dziesiątkach a może nawet setkach pająków. Wszystkie pomysły że u GSów się haste sumuje są wzięte z kosmosu. Nic się nie sumuje. Nawet czasami jak biegnie z utani gran hur i wrzuci utani hur to wyraźnie zwalnia.
Old widow to już zupełnie inna zabawka. Biega jak GS ale przyspiesza jak Toad. Jak ktoś czasami bywa na wyspach żółwich to wie o czym mówię. I też chyba ma 2 rodzaje dopalaczy (a przynajmniej Toad ma 2). Nie wiem na 100% bo tylko raz mi się zdarzyło spotkać toto. I nie było czasu na bawienie się w mierzenie szybkości
Aha i jeszcze taka ciekawostka: dopiero niedawno wpadło mi w oko coś takiego i nie wiem jeszcze co o tym myśleć... Jak idę i spotykam GSa i zaczynam od niego uciekać to mnie goni. Tak normalnie sobie biegnie, czasami wrzuci haste a czasami nie. Ale zawsze kiedy zaczynam uciekać i wrzucam haste to GS momentalnie też to robi. Tak jakby wyczuwał że ja przyspieszam. Kilka razy zdarzyło mi się nie robić utani i GS szedł sobie za mną spacerkiem po trawce tak jakby mu się wcale nie spieszyło. Jak ktoś ma podobne obserwacje to plx bo mnie to bardzo ciekawi

Ostatnio edytowany przez Elizium - 21-06-2007 o 19:05.
Elizium jest offline   Odpowiedz z Cytatem