Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch
Człowieku jeżeli czegoś nie wiesz to o tym nie mów. Może i na twoim serwerze są sami botterzy ale u mnie (Elera) prawie takowych nie ma. Zanim wprowadzili hotkeye gracze z mojego serwera (h lvle) prawie wogóle nie używali botów. Wiem to stąd, ponieważ widziałem najpierw zapowiedzi na forum Anhilatora a potem sprawdzałem na tibia.com czy osoby te nie padły. Człowieku na moim serwie ludzie na 130+ lvl nie mogli go zrobić i padali nawet po 5 razy. A wiem co mówie i nie leję wody tak jak ty! Aby przejść Anhi musiałeś mieć conajmniej 120+ lvl i robiłeś go na własną odpowiedzialnośc. Jak chcesz to zobarz se filmiki na youtube.com z Elery i wtedy zobaczysz jak ludzie padaja i uhaja sie własnymi rękoma. Żeś k***wa za***bał 
|
Jassne... nawet teraz prożno szukać ludzi bez bota na 100+lvlach
Takie są realia i sie juz nie wysilaj.
PS: to co to za film byl ze ty widziales ze on sie sam uha bez bota?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family
I nawet nie wiesz jak bardo się mylisz. Paladyn żeby expić musi używać full attack, więc jego shielding jest tragiczny (paladyni mają przeważnie shielding w okolicach 50-70) co w porównaniu z full def sorca daje mniej więcej podobny efekt. Ponadto paladyni atakują tylko raz na turę co powoduje, że dłużej biją potwora - muszą się leczyć, a taki sorc na utamo vicie potrafi zjechać potwora w mgnieniu oka (vis + wand + runy - oczywiście pamiętając że uderza maxymalnie 2 razy w turze) dzięki czemu potwór mniej razy go uderzy.
|
no ok super, sorc zabija szybciej,a teraz policz jego koszty
Cytuj:
Musisz wziąć pod uwagę fakt, że sorc wydaje więcej pieniędzy na amunicję, ale za to potwory szybciej padają, a taki pall pozbawiony teraz run (z powodu małego dmg) atakuje tylko z boltów/spearów.
|
i bije tyle samo co sorc z runami ....
Cytuj:
Idź na hydry z dsami/fire elementalami to zobaczysz co to znaczy exp z summonami... a jak nie masz pacc to chociaż na dle.
|
zle sforumłowałem, chodizlo mi konkretnie o exp z DSami na dragach
Cytuj:
Kolejny raz się mylisz. Paladyn na 100 lvlu o wybraniu się na demki może tylko pomarzyć (bez waste) natomiast taki sorc z sd może to robić z powodzeniem (mniejszym niż przed update ale jednak).
|
a jakie paladyn ma tam koszta?
Cytuj:
Eh co do powrotu najszybszym sposobem, to chyba nie umiesz grać... mega waste? nie przesadzaj, narzekać mogą sorce na H lvlach bo oni mają konkretne powody do narzekania, ale twoje hity raczej sie za bardzo na złe nie zmieniły więc tak sam mogłeś chodzić przed updatem.
|
moje sie nie zmienily, ale najta i pala - tak, a jest takie przyslowie: "stojac w miejscu - cofasz sie"
Cytuj:
No wyobraź sobie, że ludzie na h lvlach (130+) nie mają po co gdziekolwiek iść bez sd...
|
twierdzisz ze 130 lvl sorce expia z sd?
Cytuj:
Nawet nie wiesz ilu. Na serwerach no-pvp ludzie nie potrzebują botów do przejścia anihi (sorce 130+ wchodzą i spam ue tak skutecznie im pomaga w anihi, że zostaje im jeszcze 500+ manny)
|
no i? jeden jedyny wariant przejscia anni bez bota, a co z reszta?
Cytuj:
Za darmo raczej nie. Ja na jednorazowe wyjście w exp biorąc bolty wydaje 4,5k albo gdy biorę royal speary około 900 - to sama amunicja nie licząc mfów.
|
aha te 350gp na godzine ta sa wg ciebie koszta?!
Cytuj:
Chociażby po to, że dzięki nim możecie potwory zabijać o wiele szybciej. Atakujecie 2x na turę co wam daje jednak mniejsze waste na leczenie - potwór mniej razy was atakuje bo szybciej pada.
|
no i co po tym tanszym leczeniu? jakbys nie pamietal to sorc potrzebuje many do atakowania tez, nie tylko do leczenia
Cytuj:
5 gp za uderzenie z wanda? o.O no to jesteś człowiekiem który obala wszystkie znane mi teorie! Myślałem że wand zabiera manne a nie kase... 10-15gp za vis? Też dobre...
|
naprawde nie masz do czego sie juz przyczepic? jezeli tak, to idac twoim tokiem myslenia wszystkie profesje expia za darmo, bo nie potrzebuja GP do walki... o.0
Cytuj:
Pomyśl jak to było przed updatem z wandami. Sorc używał tylko vis + runy.
|
ale wzamian za to ze mial wieksze koszty to mial zadawal wieksze obrażenia z tych run i visa
Cytuj:
Wystarczy popatrzeć na ludzi z lvlami około 300~ Knightom nie opłacało się już expić, bo hity zadawali już kilka lat identyczne i stawało się to nudne.
|
czy aby napewno? gdyby nie update to seromontis by mial teraz podobna sile magii co ~200 lvl sorcerer