Zobacz pojedynczy post
stary 04-08-2007, 19:12   #306
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch Pokaż post
Człowieku jeżeli czegoś nie wiesz to o tym nie mów. Może i na twoim serwerze są sami botterzy ale u mnie (Elera) prawie takowych nie ma. Zanim wprowadzili hotkeye gracze z mojego serwera (h lvle) prawie wogóle nie używali botów. Wiem to stąd, ponieważ widziałem najpierw zapowiedzi na forum Anhilatora a potem sprawdzałem na tibia.com czy osoby te nie padły. Człowieku na moim serwie ludzie na 130+ lvl nie mogli go zrobić i padali nawet po 5 razy. A wiem co mówie i nie leję wody tak jak ty! Aby przejść Anhi musiałeś mieć conajmniej 120+ lvl i robiłeś go na własną odpowiedzialnośc. Jak chcesz to zobarz se filmiki na youtube.com z Elery i wtedy zobaczysz jak ludzie padaja i uhaja sie własnymi rękoma. Żeś k***wa za***bał
Jassne... nawet teraz prożno szukać ludzi bez bota na 100+lvlach
Takie są realia i sie juz nie wysilaj.
PS: to co to za film byl ze ty widziales ze on sie sam uha bez bota?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family Pokaż post
I nawet nie wiesz jak bardo się mylisz. Paladyn żeby expić musi używać full attack, więc jego shielding jest tragiczny (paladyni mają przeważnie shielding w okolicach 50-70) co w porównaniu z full def sorca daje mniej więcej podobny efekt. Ponadto paladyni atakują tylko raz na turę co powoduje, że dłużej biją potwora - muszą się leczyć, a taki sorc na utamo vicie potrafi zjechać potwora w mgnieniu oka (vis + wand + runy - oczywiście pamiętając że uderza maxymalnie 2 razy w turze) dzięki czemu potwór mniej razy go uderzy.
no ok super, sorc zabija szybciej,a teraz policz jego koszty
Cytuj:
Musisz wziąć pod uwagę fakt, że sorc wydaje więcej pieniędzy na amunicję, ale za to potwory szybciej padają, a taki pall pozbawiony teraz run (z powodu małego dmg) atakuje tylko z boltów/spearów.
i bije tyle samo co sorc z runami ....

Cytuj:
Idź na hydry z dsami/fire elementalami to zobaczysz co to znaczy exp z summonami... a jak nie masz pacc to chociaż na dle.
zle sforumłowałem, chodizlo mi konkretnie o exp z DSami na dragach
Cytuj:
Kolejny raz się mylisz. Paladyn na 100 lvlu o wybraniu się na demki może tylko pomarzyć (bez waste) natomiast taki sorc z sd może to robić z powodzeniem (mniejszym niż przed update ale jednak).
a jakie paladyn ma tam koszta?

Cytuj:
Eh co do powrotu najszybszym sposobem, to chyba nie umiesz grać... mega waste? nie przesadzaj, narzekać mogą sorce na H lvlach bo oni mają konkretne powody do narzekania, ale twoje hity raczej sie za bardzo na złe nie zmieniły więc tak sam mogłeś chodzić przed updatem.
moje sie nie zmienily, ale najta i pala - tak, a jest takie przyslowie: "stojac w miejscu - cofasz sie"

Cytuj:
No wyobraź sobie, że ludzie na h lvlach (130+) nie mają po co gdziekolwiek iść bez sd...
twierdzisz ze 130 lvl sorce expia z sd?
Cytuj:
Nawet nie wiesz ilu. Na serwerach no-pvp ludzie nie potrzebują botów do przejścia anihi (sorce 130+ wchodzą i spam ue tak skutecznie im pomaga w anihi, że zostaje im jeszcze 500+ manny)
no i? jeden jedyny wariant przejscia anni bez bota, a co z reszta?

Cytuj:
Za darmo raczej nie. Ja na jednorazowe wyjście w exp biorąc bolty wydaje 4,5k albo gdy biorę royal speary około 900 - to sama amunicja nie licząc mfów.
aha te 350gp na godzine ta sa wg ciebie koszta?!

Cytuj:
Chociażby po to, że dzięki nim możecie potwory zabijać o wiele szybciej. Atakujecie 2x na turę co wam daje jednak mniejsze waste na leczenie - potwór mniej razy was atakuje bo szybciej pada.
no i co po tym tanszym leczeniu? jakbys nie pamietal to sorc potrzebuje many do atakowania tez, nie tylko do leczenia
Cytuj:
5 gp za uderzenie z wanda? o.O no to jesteś człowiekiem który obala wszystkie znane mi teorie! Myślałem że wand zabiera manne a nie kase... 10-15gp za vis? Też dobre...
naprawde nie masz do czego sie juz przyczepic? jezeli tak, to idac twoim tokiem myslenia wszystkie profesje expia za darmo, bo nie potrzebuja GP do walki... o.0

Cytuj:
Pomyśl jak to było przed updatem z wandami. Sorc używał tylko vis + runy.
ale wzamian za to ze mial wieksze koszty to mial zadawal wieksze obrażenia z tych run i visa
Cytuj:
Wystarczy popatrzeć na ludzi z lvlami około 300~ Knightom nie opłacało się już expić, bo hity zadawali już kilka lat identyczne i stawało się to nudne.
czy aby napewno? gdyby nie update to seromontis by mial teraz podobna sile magii co ~200 lvl sorcerer