Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Fora główne > Niusy

Notki

Niusy Nowosci z świata Tibii dostarczone przez naszych nieustraszonych korespondentów.

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 03-08-2007, 23:07   #281
Epica
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 11 07 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kozi_leus Pokaż post
Poziom dyskusji = żenada . A więc tak , o co Cipy piszą to żal du"e ściska . Te liczby to z kosmosu chyba mają . Mając 175 Ed to nie wiem gdzie ja mogę wyciągnąć 200 k + przy maxymalnym pg a oni gadają o 600 na h ? Teraz nawet high level mag nie ma miejsca gdzie mógłby zarobić . Nawet wrls które były kiedyś kopalnią kasy teraz się nie zwracają powód --> czas bicia się wydłużył , używamy prawie 2 razy więcej many (bicie+ częstsze leczenie). Czyli wracamy do tego co było kiedyś : 5 h robienia run , 2 h huncenia dla osób które nie mają kasy . A texty noobów którzy piszą , że jeżeli mag zostanie ulepszony w next up to bedzie koniec knajta to nie będe komentował . Cóż knajt zawsze był kopalnią kasy ale teraz to kasy ma chyba aż za dużo . Pozdrawiam rozsądnych graczy ;p
Na koniec powiem , że mag przed upem był za bardzo dobry , ale czy wyrównywanie postaci ma polegać na ulepszaniu innych profesji a pogarszanie magów . Bo teraz knajty i palki mają ogromną przewagę nad nami. Bo jak kiedyś zrobiło się dużo high lvl magów to teraz zrobi się w pizdu knajtow i palkow . Niestety pewnie 80 % z tych nowych high leveli to będą nupki echh . HAIL TIBIA 7.6
A próbowałeś z sd na demonach ? oni tam wyraźnie napisali że ci sie nie zwróci i że będziesz na - ale będziesz mieć te 600k expa czytaj ze zrozumieniem tam nie ma mowy o tym że coś sie zwróci ;p
Epica jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 03-08-2007, 23:17   #282
Santaks
Użytkownik Forum

Santaks's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2007
Lokacja: Wrocław

Stan: Na Emeryturze
Imię: Santaks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 150
Skille: 21/27
Poziom mag.: 70
Santaks ma numer GG 9595083
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Epica Pokaż post
A próbowałeś z sd na demonach ? oni tam wyraźnie napisali że ci sie nie zwróci i że będziesz na - ale będziesz mieć te 600k expa czytaj ze zrozumieniem tam nie ma mowy o tym że coś sie zwróci ;p
HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA
Czlowieku ale jestes zalosny, on na demonach z sd nawet nie wyciagnie polowy tego co napisales!!!!
Go go piaskownica
Ile razy wejde na to forum tyle razy sie smieje

Ostatnio edytowany przez Santaks - 03-08-2007 o 23:23.
Santaks jest offline  
stary 03-08-2007, 23:39   #283
Duch Niespokojny
Moderator

Duch Niespokojny's Avatar

Data dołączenia: 10 09 2005

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Santaks Pokaż post
Ile razy wejde na to forum tyle razy sie smieje
A ja ile razy wejdę na forum, tyle razy załamuję ręce nad sposobem prowadzenia "dyskusji" tutejszych forumowiczów - tylko bluzgi, docinki i wycieczki osobiste. Na 285 odpowiedzi w tym temacie może z 10 zawiera jakieś sensowne argumenty.

@down
Hmm kosztował 70 many.

Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 03-08-2007 o 23:47.
Duch Niespokojny jest offline  
stary 03-08-2007, 23:43   #284
Nabuchodonozzer
Użytkownik Forum

Nabuchodonozzer's Avatar

Data dołączenia: 12 06 2007

Domyślny

A wszystko by bylo pieknie gdyby CIPy nei byli az takimi idiotami aby zmieniac gre wraz z pojawianiem sie nowych czitow.

Hail hmm za 40 many! Hail GSy pod dwarven bridge, Hail Tibia 7.4!
Nabuchodonozzer jest offline  
stary 04-08-2007, 00:05   #285
Stefan Wichura
Użytkownik Forum

Stefan Wichura's Avatar

Data dołączenia: 26 02 2006

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 250
Domyślny

tam bylo cos o magach lvle 150 po 1 sie gra sie ma a po 2 to siedmiu vs 2 nawet tacy magowie 150-te lvle to zalezy od pvp i w ogole 100-e lvle by daly rade kompletna glupota... w ogole jebac ten update powinni zostawic sorcow i druidow
Stefan Wichura jest offline  
stary 04-08-2007, 00:05   #286
Jazzy
Guest

Domyślny

Żenada... To co niektórzy tu piszą jest żałosne.
Granie sorcerem/druidem owszem, było kiedyś łatwe jednak to miał być balans profesji a nie zamiana ról... jak sami zauważyliście - tak jest teraz. Chociaż jestem sorcerem i wale mniej z sd i innych tego typu run niemówiąc już o czarach... nie poddaje się i gram dalej. Wiem że Cip Soft tego już nie zmieni, jednak mam nadzieje że poprawi coś co da magom łatwiejsze i wygodniejsze expienie bez wydawania tyle KASY. Oczywiście sorcerem/druidem expi się szybciej, jednak nie myślcie, że każdy expi z sd, które kosztują nie małą sumkę...
Pomyślcie o tym i nie mówcie HOP, jeżeli nie wiecie co dokładnie wniesie kolejny update

Pozdrawiam Jazzy

Ostatnio edytowany przez Jazzy - 04-08-2007 o 01:10.

stary 04-08-2007, 00:54   #287
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Żarówka

Hmmm... może powinniśmy sobie zadać pytanie - do czego cipsoft chce doprowadzić??

Skoro prawdą jest to, że "kreski" na wykresie mają być jak najbliżej, to będzie trochę dziwne. Knight - profesja która na atakowaniu potworów nic nie traci ma expić tak szybko jak profesje magiczne które wydają setki K na sdki. Ponadto knight rzadziej się leczy gdyż ma dużo hp i może sobie go dodać równie dużo za pomocą uh. A taki sorc który ma mało hp musi się manasować co trwa o wiele dłużej, więc musi to robić w czasie gdy nie walczy.

Jeśli te linie mają się pokryć lub jak najbardziej zbliżyć to by było jawnie niesprawiedliwe! Knight z założenia ma blokać a nie extremalnie szybko expić.

Może cipsoft powinien się zastanowić nad możliwością sprowadzenia linii sorca do poziomu z przed update, a linię knighta zrobić bardziej równoległą do linii sorca?

Następstwem tego było by to, że sorc expił by nadal coraz szybciej jak przed update i ludziom typu mdw opładało by się dale grać bo mogli by się nadal stawać coraz silniejsi, a knighci z lvla na lvl stawali by się również silniejsi, tylko odpowiednio proporcjonalnie mniej...

W zasadzie gdyby porównać te wykresy do matematycznych to patrząc na wzór y=ax+b gdzie y - exp, x - lvl, b - przyjmijmy że to predyspozycje profesji, wtedy dla takiego sorca A mogło by się mieścić w przedziale (1,5;2) a knighta (1,01;1,3). Wtedy exp każdej profesji był by proporcjonalny do lvla co by spowodowało, że wszystkim opłacało by się expić!

Reasumując myślę, że cipsoft nie wie do czego dążyć. A recepta jest prosta - wystarczy przywrócić magom ich proporcje sił z przed update (albo lekko zmniejszyć - około -20/-30%) ale wprowadzić również u reszty profesji (czyt knight i pall) zwiększenie dmg proporcjonalnie do lvla.

No i żeby pozbyć się wielkiej ilości noobów którym łatwo wbić h lvl trzeba by wprowadzić możliwość sprzedawania wszystkich itemów w sklepach po korzystnych cenach.

[youtube]Mój kanał yt:

Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 04-08-2007 o 01:07.
Xerionis_Family jest offline  
stary 04-08-2007, 01:20   #288
Xerionis_Family
Użytkownik Forum

Xerionis_Family's Avatar

Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP

Stan: Początkujący
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Modus Pokaż post
Kiedy zobaczylem ten post to widzialem odrazu 10 stron nowych postow wiec niechcialo mi sie ich czytac bo sie spiesze i odpisze tylko na niego.

Napisalem ze ide na piwo bo jest to forum publiczne i moge pisac tutaj co mi sie podoba. I nie wydaje mi sie ze jestes taki bardzo dorosly. A jezeli naprawde jestes to chyba jestes uposledzony. Nie wyobrazam sobie kolesia hmm 25-30 lat ? (ta osoba jest mniewiecej dorosla, nie mylic z pelnoletnia) ktory sprawdza forum co 5 minut i odpisuje na kazdy post ... no life plz ? to chyba Ciebie tibia wlasnie uwstecznila, ja se wole isc na piwo z kolegami niz siedziec i sprawdzac forum co 5 minut, panie "my pall is sux help me ;/"

over and out
hmm... zacznijmy od tego, że mimo to że forum jest publiczne obowiązują pewnie zasady - pisze się na dany temat.

sprawdza forum co 5 minut?... mówisz tak jak bym siedział na forum 24h na dobę i sprawdzał co 5 minut każdego posta... lepiej sprawdź ile w ogule postów napisałem odkąd jestem na tym forum.

A ty skoro tak ci się podoba granie knightem krytykujesz tych, którzy trzeźwo i realnie patrzą na to co się dzieje w tej grze z każdym updatem.

A skoro tak odbierasz słowo dorosły, to może zrozumiesz słowo dojrzały? No i może to bardziej pasuje nawet.

P.S. zobacz na swoje foty z linka który masz w opisie i sam sobie odpowiedz na pewnie pytania...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips Pokaż post
No właśnie pal chodzi w miejsca gdzie ma pole do ucieczki i tam expi co równa się z zerem waste

W tym sęk, że takich miejsc ze świeczką szukać... oczywiście w porównaniu do knighta który może expić niemalże na terenie całej tibii...

No a jak by nie było, to jeszcze gorzej mają sorce/druidzi, którzy zawsze muszą na ślepo inwestować w exp, nie wiedząc czy im się poszczęści i zwróci czy nie. Jak by nie było, to nawet jak się poszczęści to dzisiaj są takie ceny, że ciężko o dobre zaplecze finansowe... chociaż skoro ludzi stać na addony itp (w końcu bardzo wiele osób je ma a są drogie) to dlaczego nie mają tej kasy inwestować w exp...

[youtube]Mój kanał yt:

Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 04-08-2007 o 01:28.
Xerionis_Family jest offline  
stary 04-08-2007, 01:28   #289
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sorcer_Pips Pokaż post
No właśnie pal chodzi w miejsca gdzie ma pole do ucieczki i tam expi co równa się z zerem waste
Pal nawet jakby nie uciekal to by mial mniejsze waste od sorca...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Finch Pokaż post
Powiem ci dziecko, że tibia 7,4/7,5 była najciekawszą. Dlaczego? Dlatego, że wtedy było wiele nieodkrytych terenów, nieodkryte questy, każdy interesował sie np. językiem beho, sekretem excaliburga/ magiclongsworda, zagadkami pustyni jakundaf, wierza na wzgurzach femor. Do tego równierz panowała ciekawa i miła atmosfera, było mało noobów.
Kwestia czasu a nie update'ów
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez adams_killer Pokaż post
Ech źle wam???
Patrzcie:
28+ sorc/druid może zabijąc dragi bez problemu korzystając z summonów. Wyżej juz tylko lepiej
exp z DSami na 28 lvlu jest porownywalny do bicia larv...

Cytuj:
28+ Pall ze skillem 60 juz spokojnie zabija draga bez problemu mając przy tym śrdnie waste.
pall teraz NIGDZIE nie ma waste, chyba ze sie pcha z 25 lvlem na dragi itp
Cytuj:
Teraz co do szybkości expa ...
Sorcem/druidem expi się najszybciej, teraz czy z waste czy nie zależy od taktyki. Sorcem najszybciej można zabijać elitarne stworki solo.
Halooo! pobudka! mamy tibie 8.0 a nie 7.9!
Cytuj:
Palem teraz expi sie znacznie wolniej niż sorcem, ponoszac jednak mniejsze koszty.
czyt: żadnych kosztów

Cytuj:
To jednak sa tylko stwierdzenia ogólne, ponieważ wszystko zależy od taktyki, ja musze stwierdzić ze mogę expic szybciej od takiego sorca na moim lvl. Na 44 lvl ze skillem 73 nie pójde na nic lepszego jak dragi i wastujac uhy
no widzisz? a ja swoim sorkiem 43 lvl nawet nie mam po co isc na dragi bo jest MEGA waste + ryzyko powrotu do miasta najszybszym sposobem

Cytuj:
expić tak szybko jak sorc z SD.
kto teraz z sd expi?!?!? nie oplaca sie juz bic z sd ani w wrl, ani w demony ani w nic innego
Cytuj:
Pomijając koszty sorc expił
"pomijajac"? to nie jest OTS ze sie koszty pomija...

Cytuj:
Więc w czym problem? Cipsoft zrobił świetny update .
czemu mam dziwne przeczucie ze grasz najtem albo palkiem?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tyszeq Pokaż post
W Tibi 7.92 wprowadzono hotkeye, co moim zdaniem jest glupota. Jak teraz wyglada powiedzmy anihilator? Wtedy musiales "miec to cos" zeby sie wyUHac.
następne dziecko we mgle... ty serio myslisz ze chociaz JEDEN gracz poszedl na anni bez bota?

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Jackson Pokaż post
Dużo ludzi mówi, ze magowie nazekają bo zajebali im hity i ze przed 7.6update bylo gorzej to nie powinni narzekać.
byla zasadnicza roznica, magowie sie meczyli, wydawali kase, runy robili, ale wzamian za to mieli sporo wieksze hity,a teraz co? Z hmma na 43 lvl sorcem moge cisnac max ~75-80... przy czym paladyn na moim lvl nie dosc ze wali a darmo, to jeszcze nie musi tachac BPkow hmmow, a srednia hitow bardzo zblizona

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Skowerowypallek Pokaż post
niewyobrazają sobie teraz posiedziec troche i porobic runy przy okazji trenic mlv.
po co uzywac run ktore kosztuja naprawde sporo a hity sa i tak mniejsze od hitow najt&pal

Cytuj:
Czy przed update na forum wszysyc palladynowie płakali ze ledwo co na expiniu na + wychodze i wale smieszne hity.
3gp/bolt + mozliwosc trzymania dystansu(pal przed upem) vs ~5gp uderzenie z wanda + ~10-15 gp za Vis + koniecznosc stania na wprost potwora (sorc po update)
stary 04-08-2007, 01:48   #290
Epica
Użytkownik Forum

Domyślny

pall nie wali za darmo speary/bolty kosztują ale raczej nie ma możliwości że się nie zwróci knight też nie wali za darmo sov/sca też kosztują jest to wydatek jedno razowy ale jest
Epica jest offline  
stary 04-08-2007, 02:17   #291
Raditz Saiya-jin
Użytkownik Forum

Raditz Saiya-jin's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2006

Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
następne dziecko we mgle... ty serio myslisz ze chociaz JEDEN gracz poszedl na anni bez bota?
Ja poszedlem.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot?
16:55 Devseth [82]: no

• Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia,
powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.•
Raditz Saiya-jin jest offline  
stary 04-08-2007, 02:57   #292
Kusnier
Użytkownik Forum

Kusnier's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Newcastle

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 176
Poziom mag.: 76
Kusnier ma numer GG 1337666
Domyślny

Chyba na OTSie
Kusnier jest offline  
stary 04-08-2007, 11:10   #293
Santaks
Użytkownik Forum

Santaks's Avatar

Data dołączenia: 09 03 2007
Lokacja: Wrocław

Imię: Santaks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 150
Skille: 21/27
Poziom mag.: 70
Santaks ma numer GG 9595083
Domyślny

Piotrek Marycha starasz sie wytlumaczyc jakie sa wspulczesne realia tibii ale to nie ma sensu!!! uwierz mi ze nie wytlumaczysz dziecku neostrady kture ma 30lvl knighta i bije po 200
Santaks jest offline  
stary 04-08-2007, 12:36   #294
Kumkwatos
Użytkownik forum

Data dołączenia: 04 08 2007

Domyślny

To przepraszam bardzo to oni chcą sorców osłabiać ? Dobra przyjmijmy więc że 8 level sorc idzie na trolle. Wali je po 8-10 ma 35 many. Musi jeść (więc i nosić ciężkie żarcie) bo mana mu się skończy. Teraz przypuśćmy palla. 8 level powiedzmy że skille 35/35 (nie takie trudne). Royal spear kosztuje zdaje się 4 gp ? Jest to najlepsza włócznia dla palla i tylko 4 gp. Ale używa on teraz zwykłej włóczni. Podchodzi do tego samego trolla i jedną włócznią go zabija. Nie traci jej zbyt często, pozatym łatwo ją zdobyć. Teraz przykład bardziej na moją sytuacje. 30 level sorc, niby dobry. Siedze na dwarfach. Musze używać nie dość że manasów (55/1 1,1 k/bp) jednego dwarfa biore na 3-4 ciosy, to przyjdzie 20 pallek, wali wszystko na 1 shoot, i co z tego że ja płace więcej za to, jemu to zwisa, po prostu idzie i strzela. Pamiętacie kiedyś jak brakowało pallów na deserta ? Niedługo nie będzie sorców. Pozdrawiam
Kumkwatos jest offline  
stary 04-08-2007, 13:18   #295
Nimir
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 21 06 2007

Świat: Lunara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 3
Domyślny

Ale ja sie dziwie wam...

Na starcie rozmowy wychodzicie z założenia, że każdego stać na Pacc'a i Tibia składa sie tylko z Ed'ow, Ms'ow

Przecież część graczy nie ma Pacc'a!!!

A wy piszecie że Kiedyś Sorc i Drut mieli takiego hunt'a...
Mieli jak Pacc'a mieli...

Wy sie k***a zastanówcie o czym piszecie!! A nie walicie co ślina na jezyk przyniesie...
stary 04-08-2007, 13:22   #296
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

z czystym sumieniem mozna powiedziec ze paladyn teraz bije za darmo, przyklad:
60 palek robiac 30k+/h zuzywa w na guardach w godzine ~25 royal spearow = 375 gp
60 sorc robiac ten sam exp na guardach zuzywa conajmniej 2.5 bp mfow = niecale 3k...
stary 04-08-2007, 13:53   #297
Epica
Użytkownik Forum

Domyślny

Za darmo = 0gp nie 375 gp
Epica jest offline  
stary 04-08-2007, 14:32   #298
Finch
Użytkownik Forum

Finch's Avatar

Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce

Finch ma numer GG 3884618
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha Pokaż post
Człowieku jeżeli czegoś nie wiesz to o tym nie mów. Może i na twoim serwerze są sami botterzy ale u mnie (Elera) prawie takowych nie ma. Zanim wprowadzili hotkeye gracze z mojego serwera (h lvle) prawie wogóle nie używali botów. Wiem to stąd, ponieważ widziałem najpierw zapowiedzi na forum Anhilatora a potem sprawdzałem na tibia.com czy osoby te nie padły. Człowieku na moim serwie ludzie na 130+ lvl nie mogli go zrobić i padali nawet po 5 razy. A wiem co mówie i nie leję wody tak jak ty! Aby przejść Anhi musiałeś mieć conajmniej 120+ lvl i robiłeś go na własną odpowiedzialnośc. Jak chcesz to zobarz se filmiki na youtube.com z Elery i wtedy zobaczysz jak ludzie padaja i uhaja sie własnymi rękoma. Żeś k***wa za***bał

Finch jest offline  
stary 04-08-2007, 15:21   #299
--Cienius--
Użytkownik Forum

--Cienius--'s Avatar

Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie

Stan: Zbanowany
Domyślny

Nie znam osoby ktora wykonala anhi beza bota/cip bota
wszystko kupilem co trzeba cały komplet parcela napisałem na góże nick a na dole miasto wlozylem kase i zucilem parcel do skrzynki niestety parrcel leżał
na skrzynce i szybko koles mi zakosil niewiem oco chodzi ale naprawcie mi to blagam 10cc to niejest malo (a tamten koleś mi nieodda wienc jestem tak wkużony że zaraz wyżuce komp przez okno
Co ta tibia robi z dziecmi...
--Cienius-- jest offline  
stary 04-08-2007, 15:27   #300
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Cienius-- Pokaż post
Nie znam osoby ktora wykonala anhi beza bota/cip bota

To nie znaczy że takich nie ma- naprawde nie każdy używa bota i wielu graczy ma po prostu gdzieś takie programy.
Kojotes jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania