![]() |
#281 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 11 07 2007
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
|
![]() |
#282 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2007
Lokacja: Wrocław
Stan: Na Emeryturze
Imię: Santaks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 150
Skille: 21/27
Poziom mag.: 70
![]() |
![]() Cytuj:
Czlowieku ale jestes zalosny, on na demonach z sd nawet nie wyciagnie polowy tego co napisales!!!! Go go piaskownica ![]() Ile razy wejde na to forum tyle razy sie smieje Ostatnio edytowany przez Santaks - 03-08-2007 o 23:23. |
|
![]() |
![]() |
#283 |
Moderator
Data dołączenia: 10 09 2005
|
![]() A ja ile razy wejdę na forum, tyle razy załamuję ręce nad sposobem prowadzenia "dyskusji" tutejszych forumowiczów - tylko bluzgi, docinki i wycieczki osobiste. Na 285 odpowiedzi w tym temacie może z 10 zawiera jakieś sensowne argumenty.
@down Hmm kosztował 70 many. Ostatnio edytowany przez Duch Niespokojny - 03-08-2007 o 23:47. |
![]() |
![]() |
#284 |
Użytkownik Forum
|
![]() A wszystko by bylo pieknie gdyby CIPy nei byli az takimi idiotami aby zmieniac gre wraz z pojawianiem sie nowych czitow.
Hail hmm za 40 many! Hail GSy pod dwarven bridge, Hail Tibia 7.4! |
![]() |
![]() |
#285 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2006
Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Candia
Poziom: 250
|
![]() tam bylo cos o magach lvle 150 po 1 sie gra sie ma a po 2 to siedmiu vs 2 nawet tacy magowie 150-te lvle to zalezy od pvp i w ogole 100-e lvle by daly rade kompletna glupota... w ogole jebac ten update powinni zostawic sorcow i druidow
|
![]() |
![]() |
#286 |
Guest
|
![]() Żenada... To co niektórzy tu piszą jest żałosne.
Granie sorcerem/druidem owszem, było kiedyś łatwe jednak to miał być balans profesji a nie zamiana ról... jak sami zauważyliście - tak jest teraz. Chociaż jestem sorcerem i wale mniej z sd i innych tego typu run niemówiąc już o czarach... nie poddaje się i gram dalej. Wiem że Cip Soft tego już nie zmieni, jednak mam nadzieje że poprawi coś co da magom łatwiejsze i wygodniejsze expienie bez wydawania tyle KASY. Oczywiście sorcerem/druidem expi się szybciej, jednak nie myślcie, że każdy expi z sd, które kosztują nie małą sumkę... Pomyślcie o tym i nie mówcie HOP, jeżeli nie wiecie co dokładnie wniesie kolejny update ![]() Pozdrawiam Jazzy Ostatnio edytowany przez Jazzy - 04-08-2007 o 01:10. |
![]() |
#287 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Hmmm... może powinniśmy sobie zadać pytanie - do czego cipsoft chce doprowadzić??
Skoro prawdą jest to, że "kreski" na wykresie mają być jak najbliżej, to będzie trochę dziwne. Knight - profesja która na atakowaniu potworów nic nie traci ma expić tak szybko jak profesje magiczne które wydają setki K na sdki. Ponadto knight rzadziej się leczy gdyż ma dużo hp i może sobie go dodać równie dużo za pomocą uh. A taki sorc który ma mało hp musi się manasować co trwa o wiele dłużej, więc musi to robić w czasie gdy nie walczy. Jeśli te linie mają się pokryć lub jak najbardziej zbliżyć to by było jawnie niesprawiedliwe! Knight z założenia ma blokać a nie extremalnie szybko expić. Może cipsoft powinien się zastanowić nad możliwością sprowadzenia linii sorca do poziomu z przed update, a linię knighta zrobić bardziej równoległą do linii sorca? Następstwem tego było by to, że sorc expił by nadal coraz szybciej jak przed update i ludziom typu mdw opładało by się dale grać bo mogli by się nadal stawać coraz silniejsi, a knighci z lvla na lvl stawali by się również silniejsi, tylko odpowiednio proporcjonalnie mniej... W zasadzie gdyby porównać te wykresy do matematycznych to patrząc na wzór y=ax+b gdzie y - exp, x - lvl, b - przyjmijmy że to predyspozycje profesji, wtedy dla takiego sorca A mogło by się mieścić w przedziale (1,5;2) a knighta (1,01;1,3). Wtedy exp każdej profesji był by proporcjonalny do lvla co by spowodowało, że wszystkim opłacało by się expić! Reasumując myślę, że cipsoft nie wie do czego dążyć. A recepta jest prosta - wystarczy przywrócić magom ich proporcje sił z przed update (albo lekko zmniejszyć - około -20/-30%) ale wprowadzić również u reszty profesji (czyt knight i pall) zwiększenie dmg proporcjonalnie do lvla. No i żeby pozbyć się wielkiej ilości noobów którym łatwo wbić h lvl trzeba by wprowadzić możliwość sprzedawania wszystkich itemów w sklepach po korzystnych cenach.
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 04-08-2007 o 01:07. |
![]() |
![]() |
#288 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 09 2006
Lokacja: WLKP
Stan: Początkujący
Imię: Shinano Kagaq
Gildia: Spritekillers
Świat: Polska
Poziom: 192
Skille: 100+
Poziom mag.: 25
|
![]() Cytuj:
sprawdza forum co 5 minut?... mówisz tak jak bym siedział na forum 24h na dobę i sprawdzał co 5 minut każdego posta... lepiej sprawdź ile w ogule postów napisałem odkąd jestem na tym forum. A ty skoro tak ci się podoba granie knightem krytykujesz tych, którzy trzeźwo i realnie patrzą na to co się dzieje w tej grze z każdym updatem. A skoro tak odbierasz słowo dorosły, to może zrozumiesz słowo dojrzały? No i może to bardziej pasuje nawet. P.S. zobacz na swoje foty z linka który masz w opisie i sam sobie odpowiedz na pewnie pytania... Cytuj:
W tym sęk, że takich miejsc ze świeczką szukać... oczywiście w porównaniu do knighta który może expić niemalże na terenie całej tibii... No a jak by nie było, to jeszcze gorzej mają sorce/druidzi, którzy zawsze muszą na ślepo inwestować w exp, nie wiedząc czy im się poszczęści i zwróci czy nie. Jak by nie było, to nawet jak się poszczęści to dzisiaj są takie ceny, że ciężko o dobre zaplecze finansowe... chociaż skoro ludzi stać na addony itp (w końcu bardzo wiele osób je ma a są drogie) to dlaczego nie mają tej kasy inwestować w exp...
Ostatnio edytowany przez Xerionis_Family - 04-08-2007 o 01:28. |
||
![]() |
![]() |
#289 | ||||||||||||||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Stan: Niegrający
Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
||||||||||||||
![]() |
![]() |
#290 |
Użytkownik Forum
|
![]() pall nie wali za darmo speary/bolty kosztują
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 02 05 2006
Imię: Devseth
Poziom: 100
Skille: 83/81
|
![]() Ja poszedlem.
16:55 GM Camlost on Menera [2]: are you using a bot? 16:55 Devseth [82]: no • Błogosławiony niech będzie człowiek, który nie mając nic do powiedzenia, powstrzymuje się od dania nam słownego dowodu na to.• |
![]() |
![]() |
#292 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 01 2005
Lokacja: Newcastle
Imię: Zeff Dragon
Profesja: Elder Druid
Świat: Secura
Poziom: 176
Poziom mag.: 76
![]() |
![]() Chyba na OTSie
![]()
#293 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 03 2007
Lokacja: Wrocław
Imię: Santaks
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Antica
Poziom: 150
Skille: 21/27
Poziom mag.: 70
![]() |
![]() Piotrek Marycha starasz sie wytlumaczyc jakie sa wspulczesne realia tibii ale to nie ma sensu!!! uwierz mi ze nie wytlumaczysz dziecku neostrady kture ma 30lvl knighta i bije po 200
|
![]() |
![]() |
#294 |
Użytkownik forum
Data dołączenia: 04 08 2007
|
![]() To przepraszam bardzo to oni chcą sorców osłabiać ? Dobra przyjmijmy więc że 8 level sorc idzie na trolle. Wali je po 8-10 ma 35 many. Musi jeść (więc i nosić ciężkie żarcie) bo mana mu się skończy. Teraz przypuśćmy palla. 8 level powiedzmy że skille 35/35 (nie takie trudne). Royal spear kosztuje zdaje się 4 gp ? Jest to najlepsza włócznia dla palla i tylko 4 gp. Ale używa on teraz zwykłej włóczni. Podchodzi do tego samego trolla i jedną włócznią go zabija. Nie traci jej zbyt często, pozatym łatwo ją zdobyć. Teraz przykład bardziej na moją sytuacje. 30 level sorc, niby dobry. Siedze na dwarfach. Musze używać nie dość że manasów (55/1 1,1 k/bp) jednego dwarfa biore na 3-4 ciosy, to przyjdzie 20 pallek, wali wszystko na 1 shoot, i co z tego że ja płace więcej za to, jemu to zwisa, po prostu idzie i strzela. Pamiętacie kiedyś jak brakowało pallów na deserta ? Niedługo nie będzie sorców. Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
#295 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 21 06 2007
Imię: Silver Yakuza
Świat: Lunara
Poziom: 11
Skille: 60
Poziom mag.: 3
|
![]() Ale ja sie dziwie wam...
Na starcie rozmowy wychodzicie z założenia, że każdego stać na Pacc'a i Tibia składa sie tylko z Ed'ow, Ms'ow Przecież część graczy nie ma Pacc'a!!! A wy piszecie że Kiedyś Sorc i Drut mieli takiego hunt'a... Mieli jak Pacc'a mieli... Wy sie k***a zastanówcie o czym piszecie!! A nie walicie co ślina na jezyk przyniesie... ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo
Imię: Dobrzejszy
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
![]() |
![]() z czystym sumieniem mozna powiedziec ze paladyn teraz bije za darmo, przyklad:
60 palek robiac 30k+/h zuzywa w na guardach w godzine ~25 royal spearow = 375 gp 60 sorc robiac ten sam exp na guardach zuzywa conajmniej 2.5 bp mfow = niecale 3k...
"Istnieja dwie bezgraniczne rzeczy - wszechswiat i ludzka glupota. Chociaż co do wszechswiata nie jestem calkiem pewien... " (ALBERT EINSTEIN ) ------------------------------------------------------------------------------- |
![]() |
![]() |
#297 |
Użytkownik Forum
|
![]() Za darmo = 0gp nie 375 gp
![]() |
![]() |
![]() |
#298 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 04 02 2007
Lokacja: Bartoszyce
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#299 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 07 01 2007
Lokacja: u ciebie
Stan: Zbanowany
|
![]() Nie znam osoby ktora wykonala anhi beza bota/cip bota
![]() |
![]() |
#300 |
Rangers lead the way
Data dołączenia: 25 02 2005
Imię: Kojotes Jano
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
|
![]() To nie znaczy że takich nie ma- naprawde nie każdy używa bota i wielu graczy ma po prostu gdzieś takie programy.