Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss
@Thero
Wybacz koteczku, w podstawówce nie ma biologii.
|
No to żeś mi do^%bał, aż nie wiem, jak ci odpowiedzieć.
Z panem dyskusję już zakończę.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Jeżeli tak bardzo się powołujecie o naturę, to zgwałcenie kogokolwiek z was nie powinno być karalne. Wszak w przyrodzie nikt się o to nie pyta, prawda?
|
Taki tam seks z nieznajomym. ;~))
Cytuj:
Tak są zabijane zwierzęta na wsi, a ja widziałem kilkanaście filmików z rzeźni. Również z największej rzeźni w usa (tylko, że tam chyba było bydło, dokładnie nie pamiętam), i zabijanie nie było wcale humanitarne, ani bezbolesne.
A z tego, co pamiętam kurczaki są uśmiercane w ten sposób, iż po kolei są wieszane do góry nogami i powoli są transportowane do kolesia z nożem...
|
Walczysz z nami, za to, że jemy mięso, czy po prostu postanowiłeś sobie pokrzyczeć (
ocho.. zaraz się Michoss dopier^oli, że na forum nie można krzyczeć..) na forum o Tibii jak cię boli niehumanitarne zabijanie zwierząt? Jeszcze jedno: co robisz, żeby zapobiec niehumanitarnemu zabijaniu zwierząt? (Przez ludzi oczywiście, na to, że w naturalnym środowisku niehumanitarnie wypruwają sobie flaki nic nie poradzimy)
Cytuj:
A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?
|
Niektóre zwierzęta istnieją dla nas po to, żeby je jeść. I nie ma co się nad tym rozwodzić.
My mięsa nie potrzebujemy. Ja potrzebuję, bo muszę czasem zjeść coś naprawdę dobrego, i nie myślę sobie wtedy "chyba pójdę do sklepu po marchewkę". Marchewka nie da ci tego co mięso... nie wspominając białkach zwierzęcych i innych dziwnych rzeczach, których próżno szukać w warzywniaku.