Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Inne > O wszystkim i o niczym

Notki

O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;)

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 19-11-2007, 08:30   #81
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michoss Pokaż post
@Thero
1)A skąd wiesz? Nikt nigdy nie udowodnił że rośliny nie mają czucia. Jakoś w końcu ta rosiczka reaguje na muchę, czy mimoza na deszcz.
Biologia misiu. Trzeba było w podstawówce uważać na lekcjach.
Cytuj:
2)Może i, ale takie małe dziecko też myśli, że jak się zasłoni rączkami to go nie widać.
Daj mu jakąś dobrą książkę.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 19-11-2007, 12:09   #82
Knight Simon Dark lord
Użytkownik Forum

Knight Simon Dark lord's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2004
Lokacja: Carlin

Stan: Aktywny gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: Evil Shadows
Świat: Harmonia
Poziom: 36
Skille: 20/24
Poziom mag.: 45
Knight Simon Dark lord ma numer GG 2398454
Domyślny

Ja tam szanuje wegetarian sam ni nie jestem,ale w sumie co mnie obhcodzi że ktoś niechce jeść mięsa?Jak ktoś wybrał taką droge i jest mu z tym dobrze to niech tak robi.Ta rozmowa zaczyna przypominać rozważania bez sensu w stylu"co lepszeepsi czy cola" tutaj też zaczyna się robić dyskusja"lepiej jeść mięso czy nie".Ktoś tu dobrze powiedział że jedzenie mięsa jest naturalne i to jest prawda.Zauważcie że wilka zjada jakieś zwierzątko bo my uważamy że zwierzę może ale nikt nie wzioł pod uwagę że MY(ludzie) też jesteśmy zwierzętami(w pewnym tego słowa znaczeniu) tylko takimi które poprostu wyewoluowały i są w stanie zrobić coś więcej niż tylko zabić coś własnoręcznie i zjeść na surowo.Dlatego argument że "zwierzęta"mogą a my nie powinniśmy jest troche bez sensu.

To było moje skromne zdanie i kończe sformułowaniem-każdy robi to co chce,jeżeli ktoś chce jeść tylko warzywa to mu tego zabraniać nie będe dopóki on nie zacznie zabraniać mi mięsa.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Paciorro Pokaż post
czyli skoro dali darmowy onwtibia to wszystko jest ok????

Knight Simon Dark lord jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 21:26   #83
Ptakuba
Zbanowany

Data dołączenia: 03 06 2007
Wpisy bloga: 4

Domyślny

O kurna ale żem flejmłora zaczął...
Ptakuba jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 19-11-2007, 23:58   #84
Smetana
Użytkownik Forum

Smetana's Avatar

Data dołączenia: 02 04 2006

Imię: nie wiem
Domyślny

Cytuj:
też jesteśmy zwierzętami(w pewnym tego słowa znaczeniu)
W zasaniczym znaczeniu tego słowa.

Za wikipedią:
Zwierzęta (Animalia) - wielokomórkowe, najczęściej tkankowe (tkanki zwierzęce), heterotroficzne, o ograniczonym wzroście, w większości zdolne do aktywnego poruszania się organizmy żywe.
stary 20-11-2007, 17:05   #85
Kowek
Użytkownik Forum

Kowek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2005

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
gdyż my możemy zjeść i schabowe, i siemię lniane, a nawet jabłek pomiędzy posiłkami spożywać nam nikt nie zabrania. Pomimo że jem mięso, w moim repertuarze składników posiłków znajduje się również stosunkowo dużo warzyw, między innymi sałata, pomidory, ogórki, ziemniaki.
A jak wielu z was to robi? Naprawdę znikoma ilość z tego, co widzę. A jeżeli masz różnorodną dietę, jak piszesz, to ukłon w twoją strony, ale mały, bo mięso tam jest ;]
Cytuj:
Lecz jeden film jeszcze o niczym nie świadczy. Jeśli ja pokażę ci filmik, który ukazuje młodych wegetarian kradnących sałatę z cudzego ogródka, to też utwierdzisz się w przekonaniu, że wszyscy wegetarianie tak robią?
Jeden? Tych filmów jest mnóstwo – pełnometrażowych i krótkometrażowych. I nie porównuj głupot do faktów
Cytuj:
Nie szkoda ci tych krów i kóz dojonych przez zboczonych farmerów?
Po czym stwierdziłeś, że zboczonych? Ograniczam mleko i jajka, a w przyszłości w ogóle jadać tego nie będę. A co do przeżycia, to przeżyje – przecież są weganie i żyją całkiem nieźle, a zawsze można poprosić o rady.
Cytuj:
kurczaki w procesie przerobu mięsa są poddawane jedynie cząstkowemu bólowi.
Powiem ci, że kurczaki wykrwawiają się poprzez poderżnięcie gardła. Naprawdę „cząstkowy” ból
Cytuj:
Nie wieżę tobie, że jestes taki dobry dla środowiska.
Po 1. Nie używałbyś prądu.
Po 2. Nie mialbyś komputera.
Po 3. Nie miałbyś Internetu.
Wiesz, co to znaczy „ograniczyć”? Gdybym był w 100% ekologiczny, to bym nawet papieru toaletowego nie używał, a zamiast ubrań nosiłbym na sobie błoto.
Cytuj:
i nie wciskać mi kitu, że jestem jedną z milionów osób odpowiedzialnych za katusze zwierząt, przeznaczonych na wędlinki.
Przekonaj mnie, że tak nie jest.
Cytuj:
a pizza bez mięsa to nie pizza, jeno placek z serem.
Wiesz… Można zamiast mięsa dać pomidor, pieczarki…
Cytuj:
btw. z tego co ja wiem z lekcji biol. to nie da ci tego nedzne warzywo co da ci miesiwo!
Chodzisz do gimnazjum? No tak – tam wielu ludzi bardzo niedouczonych czasem jest, wiesz? Ja ci również powiem, że mięso da ci aż za wiele (czyt. choroby).
Cytuj:
W czasie ciąży sobie nie żałowała chociaż twierdzi, że mięsa nie lubi. ; )
Pójście na łatwiznę kosztem zwierząt – bardzo mądre, naprawdę ma głowę na karku

I proszę, nie zarzucajcie mi w pewien sposób hipokryzji, bo jak to mówicie - "rośliny też czują". A teraz zadajcie sobie pytanie: Które uczucie będzie gorsze – czy te po zabiciu świni poprzez zatopieniu noża w gardle, czy te po wyrwaniu marchewki z ziemi? Hm?
Niektórzy mówili, że kochają rośliny i ich „jako tako” nie jadają. Na wyprodukowanie 1 kg mięsa potrzeba 10 kg roślin. I komu tutaj można zarzucić hipokryzję?
Idealnie etyczne pożywienie to owoce, owoce są wytwarzane przez rośliny po to, aby je jeść i przenosić nasiona na inne miejsce. To się nazywa Zoochoria
Gdyby przestrzeń między nami nie była tak trwała jak to czuję
Nie byłoby smutnej piosenki

Ostatnio edytowany przez Kowek - 20-11-2007 o 17:09.
Kowek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 17:23   #86
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@Thero
Wybacz koteczku, w podstawówce nie ma biologii.

@up
Cytuj:
Chodzisz do gimnazjum? No tak – tam wielu ludzi bardzo niedouczonych czasem jest, wiesz? Ja ci również powiem, że mięso da ci aż za wiele (czyt. choroby).
Jeden dostanie raka od kotleta, a drugi od popryskanej marchewki czy oszczanych jagódek. Na jedno wychodzi.
Cytuj:
Powiem ci, że kurczaki wykrwawiają się poprzez poderżnięcie gardła. Naprawdę „cząstkowy” ból
Taa? Wytłumacz mi, który hodowca byłby taki głupi, żeby godzinę ustawiać kurczaka, do poderżnięcia gardła, a potem czekać aż się wykrwawi? Kurczak na pieniek, siekierką w szyję, głowa odpada, dwie minuty, łatwe i nieduży ból.

@down
No co ty, jego kot pije tylko mleczko, i je syntetyczne chrupki z paczki.

Ostatnio edytowany przez Michoss - 20-11-2007 o 17:32.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 17:30   #87
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

@Kowek
Caly czasz pomijasz to, ze nie jedzenie miesa przez czlowieka jest sprzeczne z natura. Czemu uwazasz, ze zabijanie zwierzat jest zle? Przeciez to naturalna kolej rzeczy. Czy koty tez sa zle, bo jedza mieso ;]?
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 17:40   #88
Kowek
Użytkownik Forum

Kowek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
@Thero

@up

Jeden dostanie raka od kotleta, a drugi od popryskanej marchewki czy oszczanych jagódek. Na jedno wychodzi.

Taa? Wytłumacz mi, który hodowca byłby taki głupi, żeby godzinę ustawiać kurczaka, do poderżnięcia gardła, a potem czekać aż się wykrwawi? Kurczak na pieniek, siekierką w szyję, głowa odpada, dwie minuty, łatwe i nieduży ból.
Tak są zabijane zwierzęta na wsi, a ja widziałem kilkanaście filmików z rzeźni. Również z największej rzeźni w usa (tylko, że tam chyba było bydło, dokładnie nie pamiętam), i zabijanie nie było wcale humanitarne, ani bezbolesne.
A z tego, co pamiętam kurczaki są uśmiercane w ten sposób, iż po kolei są wieszane do góry nogami i powoli są transportowane do kolesia z nożem...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez spider-bialystok Pokaż post
@Kowek
Caly czasz pomijasz to, ze nie jedzenie miesa przez czlowieka jest sprzeczne z natura. Czemu uwazasz, ze zabijanie zwierzat jest zle? Przeciez to naturalna kolej rzeczy. Czy koty tez sa zle, bo jedza mieso ;]?
Ja nie mówię, że jedzenie mięsa jest nienaturalne, tylko jest nienaturalne to jak to robimy! Hodowle itp to zaprzeczenie natury. Zresztą natura nie jest najważniejsza. Posiadamy własny rozum. Jeżeli potrafimy żyć bez mięsa i ograniczyć cierpienie zwierzętom, co jest zarówno zdrowsze dla nas jak i mniej szkodliwe dla środowiska, to czemu nie możemy tego zrobić? Wystarczy trochę pomyśleć.
Co do tych kotów i innych zwierząt - Te zwierzęta w przeciwieństwie do nas są zdeterminowane przez instynkt.

Jeżeli tak bardzo się powołujecie o naturę, to zgwałcenie kogokolwiek z was nie powinno być karalne. Wszak w przyrodzie nikt się o to nie pyta, prawda?
stary 20-11-2007, 17:48   #89
Donpeyot
Użytkownik Forum

Donpeyot's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi

Gildia: Zryw Ubocze
Domyślny

do chłopaka nic nie trafia:

Dziewczyna poszła na łatwiznę kosztem zwierząt ? Jasne , lepiej nie dożywić dzieciaka , bo przecież kurczaki są ważniejsze.
Obejrzyj sobie wiadomości przez tydzień , zobaczysz wojny w Sierra Leone , gdzie walczą 9 letnie dzieci , susze w Indiach gdzie ludzie giną setkami tysięcy , więzienia w Brazylii ,z których wychodzi co trzeci z tych co tam trafili. I później się zastanów czy ta twoja "etyka żywienia" dalej jest taka ważna jak uważasz.
Powtarzasz w kółko te same argumenty , rób sobie dalej dobrze ,że taki wrażliwy i czuły z ciebie człowiek ,ale oszczędź nam tego.
A przy okazji: na te twoje fanaberie żywieniowe , możesz sobie pozwolić , bo siedzisz w ciepłej chacie , z pełną lodówką , przy kompie . Fabryki produkujące te cuda techniki wywalają rocznie w atmosferę takie ilości spalin , że zmienia się klimat i to do tego stopnie , że zagrożone są różne gatunki zwierząt , rzadsze nawet niż brojler czy prosiak , powaga.
IMHO swoje nastoletnie ratowanie świata zacząłeś od dupy strony.
pozdro

Ostatnio edytowany przez Donpeyot - 20-11-2007 o 17:54.
Donpeyot jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 17:55   #90
Kowek
Użytkownik Forum

Kowek's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Donpeyot Pokaż post
do chłopaka nic nie trafia:

Dziewczyna poszła na łatwiznę kosztem zwierząt ? Jasne , lepiej nie dożywić dzieciaka , bo przecież kurczaki są ważniejsze.
Obejrzyj sobie wiadomości przez tydzień , zobaczysz wojny w sierra leone , gdzie walczą 9 letnie dzieci , susze w Indiach gdzie ludzie giną setkami tysięcy , więzienia w Brazylii ,z których wychodzi co trzeci z tych co tam trafili. I później się zastanów czy ta twoja "etyka żywienia" dalej jest taka ważna jak uważasz.
Powtarzasz w kółko te same argumenty , rób sobie dalej dobrze ,że taki wrażliwy i czuły z ciebie człowiek ,ale oszczędź nam tego.
Nie dożywić dzieciaka? A czy wegetarianizm oznacza głód i niedożywienie? Wytłumacz mi to.
Hm... Wytłumacz mi również, co mają wojny do cierpienia zwierząt? Może o to, iż tamte walczące dzieci też powinny być wege? Wiesz co, oni chyba nie mają możliwości, a my mamy i owszem.
Ja mam argumentów wiele, i może powtarzają się, ale w różnej formie. A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?

Ostatnio edytowany przez Kowek - 20-11-2007 o 17:59.
stary 20-11-2007, 18:01   #91
spider-bialystok
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 06 05 2004
Lokacja: Bialystok

Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek Pokaż post
Ja nie mówię, że jedzenie mięsa jest nienaturalne, tylko jest nienaturalne to jak to robimy! Hodowle itp to zaprzeczenie natury.
A jak idziesz do sklepu i kupujesz tam marchewke to jest naturalne? ;]
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Zresztą natura nie jest najważniejsza. Posiadamy własny rozum. Jeżeli potrafimy żyć bez mięsa i ograniczyć cierpienie zwierzętom, co jest zarówno zdrowsze dla nas jak i mniej szkodliwe dla środowiska, to czemu nie możemy tego zrobić? Wystarczy trochę pomyśleć.
Jedzenie miesa jest korzystne dla czlowieka. Wystarczy wspomniec, ze tylko bialko zwierzece jest pelnowartosciowe.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kowek
Jeżeli tak bardzo się powołujecie o naturę, to zgwałcenie kogokolwiek z was nie powinno być karalne. Wszak w przyrodzie nikt się o to nie pyta, prawda?
Mylisz sie ;]

Ostatnio edytowany przez spider-bialystok - 20-11-2007 o 18:02.
spider-bialystok jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 18:21   #92
Donpeyot
Użytkownik Forum

Donpeyot's Avatar

Data dołączenia: 29 05 2006
Lokacja: dabiljuarsi

Gildia: Zryw Ubocze
Domyślny

Cytuj:
Nie dożywić dzieciaka? A czy wegetarianizm oznacza głód i niedożywienie? Wytłumacz mi to.
Hm... Wytłumacz mi również, co mają wojny do cierpienia zwierząt? Może o to, iż tamte walczące dzieci też powinny być wege? Wiesz co, oni chyba nie mają możliwości, a my mamy i owszem.
Ja mam argumentów wiele, i może powtarzają się, ale w różnej formie. A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?
Mowa była o kobiecie w ciąży , część ważnych dla płodu mikroelementów jest tylko i wyłącznie w mięsie , szczególnie ryb.
Wojny mają to do cierpień zwierząt , że nie w smak mi się martwić o kurczaka kiedy giną ludzie. Co do szowinizmu gatunkowego , mam jeden argument - on po prostu istnieje i to u każdego gatunku i nie tylko ludzi. Co do twoich zmartwień o fundamentalne prawa zwierząt to śmierdzi mi tu hipokryzją - bo z jednej strony martwisz się o wyjęte z ekosystemu gatunki hodowlane , których jedynym przeznaczeniem jest skończyć na talerzu , ale nie przeszkadza ci to
w korzystaniu z komputera , plastki-energia , ciuchów z domieszką syntetyku - plastik , lodówek - freon, energia. Na piechotę pewnie też nie wszędzie chodzisz. Wszystkie te fabryki kopcą straszliwą ilością smogu przez co zmienia się klimat , schną np. lasy bambusowe i giną pandy (jeden z wielu przykładów wpływu efektu cieplarnianego na zniszczenie ekosystemu). Mimo wszystko to ci nie przeszkadza , tobie przeszkadza cierpienie genetycznie modyfikowanego kurczaka , który poza fermą i ubojnią i tak nie miałby racji bytu.
stary 20-11-2007, 18:32   #93
lololol
Użytkownik Forum

lololol's Avatar

Data dołączenia: 21 06 2007

Stan: Aktywny Gracz
Domyślny

IMO Kowek to jestes ofiara jakiejs popierdolonej propagandy. Czlowiek, by w 100% prawidlowo funkcjonowac musi jest mieso, czy inne produkty zwierzece. zastapienie tego zielenina nie zalatwia wszystkiego. A te filmiki w rzezniach tez sa nakrecone tak, by wygladaly na uber przerazajace i chwytaly za serca. Poza tym, z rakiem to w ogole dojebales, w dzisiejszych czasach raka mozesz miec nawet przez samo oddychanie (spaliny etc), wiec moze hmm, przestanmy oddychac ;d.
lololol jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 18:49   #94
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

Cytuj:
A jak wielu z was to robi? Naprawdę znikoma ilość z tego, co widzę. A jeżeli masz różnorodną dietę, jak piszesz, to ukłon w twoją strony, ale mały, bo mięso tam jest ;]
A jak wielu z nas je hurtowo mieso? Naprawde tyle ile tych jedzacych roslinki(wsrod mieso.)... Glownym produktem zywieniowym jest chleb, a wiec w pol roslinka dlatego nie mozna mowic tu o jakiejs sredniej przewadze innych produktow.

Cytuj:
Po czym stwierdziłeś, że zboczonych? Ograniczam mleko i jajka, a w przyszłości w ogóle jadać tego nie będę. A co do przeżycia, to przeżyje – przecież są weganie i żyją całkiem nieźle, a zawsze można poprosić o rady.
Chcesz przestac jesc mleko i jajka? Prosze bardzo tylko ie marudz ze zjadles za malo mikroelementow , bo marchewka genetycznie zmodyfikowana w przetworni miala 2x mniej ich niz zwykla.

Cytuj:
.
Pójście na łatwiznę kosztem zwierząt – bardzo mądre, naprawdę ma głowę na karku
Nom ma jesc wedlug ciebie warzywka? Bylaby kompletna idiotka gdyby skazala swoje przyszle dziecko na otylosc i nadcisnienie... Gratulacje pomyslunku.

Cytuj:
Dla ciebie wazniejsze sa jakies transgeny niz zycie dzieciaka?
W dupie ci sie poprzeracalo od dobrobytu. Zamiast pomagac glodujacym ludziom wolisz "ratowac" zwierzeta, ktore na wolnosci nie przezylyby dnia... Inni gloduja, a ten marudzi: "nie jem". pf

Ostatnio edytowany przez janek@ - 20-11-2007 o 20:18.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 19:25   #95
Żyłka
Użytkownik Forum

Żyłka's Avatar

Data dołączenia: 18 12 2004
Lokacja: Legnica

Domyślny

Cytuj:
Ja szczerze mówiąc nie spotkałem się z osobami, które jadłyby wyłącznie mięso.

Cytuj:
To była jedynie próba wprowadzenia do mojego posta nutki humoru.

Cytuj:
Nie wiem kto byłby na tyle mądry, by zamiast obciąć kurczakowi głowę, podrzynałby mu gardło. Fakt, pomysłowe, ale zupełnie niepraktyczne i mija się z celem, jakim jest szybka i w miarę możliwości humanitarna produkcja.
Żyłka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 19:42   #96
Thero
Użytkownik Forum

Thero's Avatar

Data dołączenia: 30 12 2004

Domyślny

Cytuj:
@Thero
No to żeś mi do^%bał, aż nie wiem, jak ci odpowiedzieć.
Z panem dyskusję już zakończę.
Cytuj:
Taki tam seks z nieznajomym. ;~))
Cytuj:
Tak są zabijane zwierzęta na wsi, a ja widziałem kilkanaście filmików z rzeźni. Również z największej rzeźni w usa (tylko, że tam chyba było bydło, dokładnie nie pamiętam), i zabijanie nie było wcale humanitarne, ani bezbolesne.
A z tego, co pamiętam kurczaki są uśmiercane w ten sposób, iż po kolei są wieszane do góry nogami i powoli są transportowane do kolesia z nożem...
Walczysz z nami, za to, że jemy mięso, czy po prostu postanowiłeś sobie pokrzyczeć (ocho.. zaraz się Michoss dopier^oli, że na forum nie można krzyczeć..) na forum o Tibii jak cię boli niehumanitarne zabijanie zwierząt? Jeszcze jedno: co robisz, żeby zapobiec niehumanitarnemu zabijaniu zwierząt? (Przez ludzi oczywiście, na to, że w naturalnym środowisku niehumanitarnie wypruwają sobie flaki nic nie poradzimy)
Cytuj:
A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?
Niektóre zwierzęta istnieją dla nas po to, żeby je jeść. I nie ma co się nad tym rozwodzić.

My mięsa nie potrzebujemy. Ja potrzebuję, bo muszę czasem zjeść coś naprawdę dobrego, i nie myślę sobie wtedy "chyba pójdę do sklepu po marchewkę". Marchewka nie da ci tego co mięso... nie wspominając białkach zwierzęcych i innych dziwnych rzeczach, których próżno szukać w warzywniaku.
Thero jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 19:54   #97
Rankor
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: białystok

Rankor ma numer GG 2811393
Domyślny

Oh noez, bede mial raka ;3
Wegetarian popieram, przynajmniej jesli chodzi o rodzinny obiad. Wiecej papu a papu zostaje dla mnie.

#edit
Jak mi jeszcze powiesz, jak namowic mojego kota/psa do wpylania roslinek, to przejde na wegetarianizm

Ostatnio edytowany przez Rankor - 20-11-2007 o 19:58.
Rankor jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 20:17   #98
janek@
Użytkownik Forum

janek@'s Avatar

Data dołączenia: 22 03 2005

Domyślny

No i co narobilisicie? Przez was chlopak sie wpienil.

Gnoje jedne.
janek@ jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 20-11-2007, 21:48   #99
Michoss
Kapłan Preclanski

Michoss's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2006
Lokacja: Sosnowiec
Wpisy bloga: 145

Michoss ma numer GG 5483916
Domyślny

@Thero
Spokojnie, nie nerwowo, dwa głębokie wdechy...
Miałeś zły dzień, dobrze, każdemu się zdarza, a teraz już się nie denerwuj...

Cytuj:
Niektóre zwierzęta istnieją dla nas po to, żeby je jeść. I nie ma co się nad tym rozwodzić.
Ty mówisz że zwierzęta i rośliny są po te żebyśmy je zjedli, oni, że zwierzęta i ludzie żeby roznosić nasionka. Obie teorie są skrajne, i przeciwstawne. Ta kłótnia nie ma prawa się skończyć.

@Down
Cytuj:
ps.poza tym jak tu zjesc obiad bez kotleta?
Normalnie. Można zjeść pierś z kurczaka.

Ostatnio edytowany przez Michoss - 21-11-2007 o 01:49.
Michoss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 21-11-2007, 01:46   #100
Pacek
Użytkownik Forum

Pacek's Avatar

Data dołączenia: 18 07 2004
Lokacja: Bełchatów

Imię: Pacek man
Profesja: Brak (Rookgaard)
Świat: Julera
Domyślny

Niemgoe słuchac wegetarian, przez 2 lata mialem dziewczyne ktora była wegetarianka wiec mam troszke wprawy w dowodzeniu racji na ten temat.
Po pierwsze Wegetarianizm jest szkodliwy! Dla dzieci ktore jeszcze nieukończyly rozwoju Fizycznego, a i zmiany w mozgo moga byc niekorzystne. Mozg bowiem potrzebuje ogromnych ilosci energi aby mogl prawidlowo funkcjionowac a tego zadna roslinka w 100% mu niezapewni.
Po drugie zadna roslina niedostarcza nam wartosci odzywczych ktore sa tylko w miesie. Sa skladniki ktorych po prostu organizm niewytworzy nie maja pod baze bialek pochodzenia zwierzecego, nasze komorki nie sa do tego przystosowane. W wieku doroslym wegetarianizm juz nie wplywa tak negatywnie na nasze cialo natomiast w wieku dorastania jego skutki sa zgubne. Zaczynjac od mniej wytrzymalych kosciach konczac na zmianach w watrobie i narzadach rozrodczych.
W wieku doroslym mozna jakos to przezyc ale nieoszukujmy sie nasze ciala, uklad pokarmowy jest przystosowany do jedzenia miesa. Najlepszy dowód? Posiadamy kły, trzecia para zebów, cos czego nie ma zaden roslinozerca. Jestem ciekaw jak na to odpowiecie? Po drugie mamy stosunkowo krótki układ pokarmowy przystosowany do pobierania szybko duzych i prawie gotowych dawek energetycznych jakie ma jedynie mieso, gdybysmy byli typowymi roslinozercami nasze jelita byly by znacznie dluzsze. Oczywiscie rosliny tez sa nam niezbedne do przezycia, wniosek jest prosty jestesmy WSZYSTKOZERCAMI. A wegetarianizm to po prostu styl lansowania siebie. To tak samo jak by ludzie zaczeli chodzic na nogach i recach jednoczesnie bo maja 4 konczyny i 99% ssakow tak sie porusza.
Czy tego chcecie czy nie drodzy wegetarianie Nasze ciala są przystosowane do spozywania miesa, a ze wam sie niepodoba zabijanie zwierząt no przepraszam pretensjie do matki natury albo Boga. Takimi nas stworzyl zebysmy byli zdolni przetrwac w kazdych warunkach czy pod reka do zjedzenia jest marchewka czy krolik.
A takie wynaturzenia jak Wegetarianizm biora sie z Wygodnego zycia w cywilizowanym siwiecie. Wszystko pod reka, niecierpimy glodu wiec takie pomysly rodza sie w glowach ludzi.
A zwierzatka na coz Bog je tak juz stworzyl aby cieszyly i karmily czlowieka, taki juz ich los, moze tylko niezgadzam sie z tym w jakich warunkach sa chowane, bo sa to warunki straszne ale niezamierzam zrezygnowac z wedlinki z tego powodu, coz potwor ze mnie.
Wlasciwie to koncze juz moja wypowiedz bo wiem ze nie ma sensu, kto juz postanowil byc Wege to niech sobie bedzie tylko prosze o jedno nich nie zmusza swoich dzieci do tego, bo taka decyzja ma plynac ze swiadomosci a nie z nakazu.
ps.poza tym jak tu zjesc obiad bez kotleta?
pps.pzepraszam za roszke niepowiazane akapity i potorznia jest 0:30 a mi sie narazie nie chce edytowac moze jutro to ogarne

ppps. "Ja mam argumentów wiele, i może powtarzają się, ale w różnej formie. A wy jakie macie argumenty na rzecz szowinizmu gatunkowemu i odbieraniu fundamentalnych praw zwierzętom?" kowalek pytnie na akiej madrej tronie to znalazles? i cyz napewno pojmujez nzaczenietych słow? Zachowujesz sie jk kobiety zabierajace swoje pudelki do kawiarni dla psow, ubierajacych je w spudnczki i inne pierdolki, zalosne myslenie ze pies wie o co chodzi i ze sie tym cieszy szkoda gadac

"płoń płoń płoń parlamęcie niech spali cię ogień na historii zakręcie"

Ostatnio edytowany przez Pacek - 21-11-2007 o 01:53.
Pacek jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania