Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rohas
JK mowila, ze powstanie encyklopedia HP z wszystkimi informacjami pominietymi w ksiarzka, wiec pewnie tam sie czegos dowesz 
|
Najlepsza wiadomość dnia.
@toppic
Proszę nie spoilować, jeśli nie ukrywacie. Niektórzy nie przeczytali jeszcze i nie chcieliby wiedzieć co się wydarzy.
Mnie ciekawi skąd się wzięła fortuna Potterów, ponieważ kiedyś (do 4. tomu) wyczytałem w jakieś gazecie (chyba click), że będzie w przyszłych tomach na 100%. I ogólnie o każdym bohaterze kim został itp po zakończeniu historii. Szkoda, że to ostatni tom, mam nadzieję, że JKR nie spocznie na laurach i weźmie się do pisania jeszcze xD
@up
Jeśli tak przeczytałeś to straciłeś jedyną okazję w swoim życiu na wyciągnięcie największej przyjemności z czytania HP, nie ma to jak czytać kolejny tom nie wiedząc co jest w następnym rozdziale, stronie, zdaniu...
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gimlos
Inna sprawa, ze autorka zostawila sobie duze pole manewru do pisania dalszych ksiazek osadzonych w swiecie Pottera. Co dzialo sie w ciagu tych 19 lat? Moze jakas ksiazka o Tedzie Lupinie? Albo cos o Grindewaldzie : d?
|
3mcie kciuki
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kenixia
Ale wy nieczuli jesteście ;/
A jak sie okazało ze Snape kochał Lily ;?
|
W ostatnim tomie Harry to powiedział, było to widać w myślodsiewni.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Capality
TO czego nie mogła upchnąć w 6 tomach wpierdzieliła do 7...
|
Każdy tom opowiadał o 1 roku edukacji w Hogwarcie, więc nie wiem ocb.
@ktoś tam wyżej ;p
skąd pomysł o gejostwie Dumbledora?
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Raul
Przyznam, że naprawdę zaskakującym dla mnie w tej części było, iż Snape ostatecznie okazał się dobrym, jeśli nie najlepszym w całej opowieści, bohaterem. Po VI tomie spisałem go już na straty i jakoś nie wierzyłem, że się okaże inaczej. Bardzo fajne w zakończeniu było to, że dowiadujemy się, iż drugi syn Harry'ego nazywa się Albus (co było do przewidzenia) Severus (tu już zdecydowanie mniej). Ogólnie na plus. Szkoda, że to już koniec, bo co by nie mówić, to ten cały wyśmiewany przez większość Potter towarzyszył mi przez kilka ostatnich lat.
|
Też to było dla mnie największe zaskoczenie. btw. Albus (Potter) miał na drugie imię Severus, to nie były 2 postacie. (99%, oddałem książkę i nie mogę spr.) Pierwszy syn to James, drugi Albus, a trzecia była córka Lily.