|
Notki |
O wszystkim i o niczym O tym wszystkim co nie pasuje gdziekolwiek indziej ;) |
![]() |
|
Opcje tematu |
![]() |
#241 |
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Rodzial "19 lat pozniej" z dupy wziety. Watek z
"odrodzeniem" Harryego moim zdaniem rowniez. Inna sprawa, ze autorka zostawila sobie duze pole manewru do pisania dalszych ksiazek osadzonych w swiecie Pottera. Co dzialo sie w ciagu tych 19 lat? Moze jakas ksiazka o Tedzie Lupinie? Albo cos o Grindewaldzie : d? |
![]() |
![]() |
|
![]() |
#242 |
Użytkownik Forum
|
![]() z tym, że Grindewald nie żyje (chyba ze chodzi ci o zycie przed smiercia w celi )
![]() |
#243 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 15 06 2005
Lokacja: Bydgoszcz
Wpisy bloga: 44
Stan: Niegrający
Skille: Milion
|
![]() Taaak, książka o Grindewaldzie by była dobra ^^ Jestem ciekaw jak wyglądał ten słynny pojedynek z Dumbledorem <3
![]() Ostatnio edytowany przez sphinx123 - 04-02-2008 o 22:04. Powód: literuufka |
![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 08 2004
Lokacja: Gdańsk
Stan: Na emeryturze
|
![]() Z całej serii książek Harry Potter ta siódma zirytowała mnie najbardziej. Pewnie dlatego, bo mam wersję angielską (którą przewałkowałem parę razy) i po przeczytaniu wersji polskiej rzucają mi się pewne ... powiedzmy niedbałości tłumacza, które strasznie mnie rażą.
![]() Ale zawsze lubiłem Pottera, pomimo tego co o nim sądzi większość pro krytyków z działu Twórczość. "19 lat później" to porażka, tu się zgodzę, ale ogólnie jest OK. Ostatnio edytowany przez Donas - 04-02-2008 o 22:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Kiedy latem czytałem, to epilog wydał mi się słaby. Po polsku brzmi jak nędzny fan fic. To jest ten rozdział, który Rowling trzymała w sejfie od tylu lat? Bez niego książka jest na prawdę dobra, mimo do bólu przewidywalnego zakończenia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 10 2003
Lokacja: Dobów Mniejszy
|
![]() Cytuj:
dla mnie bez sensu jest to, że Dumbledore to gej. po co komu taka wiadomość, kiedy historia jest skończona ? nic nie wnosi, nic nie zmienia, nie jest odpowiedzią na pozostawione pytania.
![]() |
![]() |
#248 | |
Użytkownik Forum
|
![]() Cytuj:
@Aval: głodnemu chleb na myśli. ;p Też byś chciał jednego mieć, nie? ;p
![]() |
![]() |
#249 | |
Zbanowany
Data dołączenia: 23 09 2004
Wpisy bloga: 3
Imię: RC-1262
Gildia: Twoja Stara słucha metalkoru
![]() |
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Dębica
Stan: Usunięty
Imię: Pawell Druidek
Profesja: Elder Druid
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 136
Skille: 18/27
Poziom mag.: 73
|
![]() Dla mnie ta książka okazała sie prawie najlepsza , za wyjątkiem Zakonu Feniksa. Ta historia z Snapem naprawdę mnie zaskoczyła.
Ja techniki różne znam i dlatego wygrywam. <Ryski> ktos wie co oznaczaja w zoltym kwadraciku w lewym gornym rogu cyferki w TVP? <Ryski> nowe oznaczenia programow? <imano> tam pisze <imano> ile browarow trzeba wypic zeby zrozumiec film ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Stan: Na Emeryturze
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() To nikt nie płakał jak umarł Zgredek ;/?
@down: Nie obrażać mi Zgredka! Szam jesteś gejowski ;[
Każdy problem ma rozwiązanie, jeżeli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu. Ostatnio edytowany przez Kenixia - 09-02-2008 o 00:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Użytkownik Forum
|
![]() @Kinixia : No ja jak w lecie czytałem to byłem bliski.. wersja polska - nie oceniam, bo jak się coś czyta 2 raz to to nie to samo w końcu..
Ale ogólnie 7 tom najlepszy chyba :> @Down : Wiesz o tym, że Snape kochał Lily można się było dowiedzieć/domyślić już w VI części.. Kiedyś się bawiłem i zamieniłem sobie coś tak z ciekawości : Severus Snape -> Perseus Evans ;o / ciekawe nie ![]() Ostatnio edytowany przez Hodal - 09-02-2008 o 21:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 26 02 2004
Lokacja: Słubice.
Imię: Pyza Takae
Świat: Nebula
![]() |
![]() Ale wy nieczuli jesteście ;/
A jak sie okazało ze Snape kochał Lily ;?
![]() |
#255 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 16 08 2006
Lokacja: Dębica
Stan: Usunięty
Imię: Pawell Druidek
Profesja: Elder Druid
Gildia: Lost Warriors
Świat: Harmonia
Poziom: 136
Skille: 18/27
Poziom mag.: 73
|
![]() Ja szlochałem prawie tydzień po zabiciu Zgredka
![]() pleb
Ja techniki różne znam i dlatego wygrywam. <Ryski> ktos wie co oznaczaja w zoltym kwadraciku w lewym gornym rogu cyferki w TVP? <Ryski> nowe oznaczenia programow? <imano> tam pisze <imano> ile browarow trzeba wypic zeby zrozumiec film ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Guest
|
![]() Ja prawdzie powiedziawszy czytam Harrego od 1 klasy szkoły podstawowej.Zaczęło się od tego że pojechałem do babci na święta , a moja ciocia zostawiła tam dla mnie prezenty i zobaczyłem dość grubą książke jak na 1 klase sp.Na drugi dzień wziąłem sie do czytania.I tak było już z każda częścia.Mam głęboką nadzieje żę JKR bęzie Kontynuować Tę piękną książkę.
Oh ale sie rozpisałem. |
![]() |
![]() |
#259 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 25 09 2005
Lokacja: Las Vegas, Podlaskie.
Wpisy bloga: 4
Imię: pani destrukcji
Profesja: Knight
Świat: kraina czarów
|
![]() Zgredek pal sześć, ja tam Freda żałuję. :<
![]() |
#260 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 05 2007
|
![]() Mnie najbardziej rozbroił motyw walki w Wielkiej Sali, kiedy to pani Weasley powiedziała:
-NIE DO MOJEJ CÓRKI SUKO! - do Bellatriks. W końcu pokazała się w swojej pełnej postaci ![]() A poza tym to z Czarną Różdżką było trochę dziwne, kiedy Voldemort próbował uśmiercić Harry'ego. Przecież Malfoy nie pokonał Dumbledore'a, pokonał go Snape, więc jak Harry mógł się stać właścicielem tej różdżki? Moim zdaniem JK nie miała czego wymyślić, to trochę poprzekręcała. A co do gejostwa Dumbledore'a, to można było już się wcześniej domyślić... Ta jego miłość do Harry'ego i zaufanie do każdego...