@Ufocznik
Tez mnie to tam wkurza juz kilka osob pojechalem delikatnie bo znam ich zasob wiedzy , a wypowiedzi ich na forum byly ze tak powiem delikatnie pozbawione skromnosci.
Ale wiem tez ze quest istnieje po prostu bylem jednym z tych ktorym dane bylo obejrzec w tibii reward - cale szczescie mam chara na harmonii.
Ale tez nie mozna osobom tym odmowic tego ze cos robia - moze bezcelowo (zamiast zajmowac sie rl sprawami) ale lepsze to niz nudne expienie , chociaz rozwija umysl , nawet jesli mialo by do niczego nie doprowadzic.
Teorie a rozne spotkalem sa w miare spojne , nawet niektore przyznam sie sprawdzone w pewnej czesci (z reguly nie do konca - tzn jak juz jakas teoria okaze sie sluszna to nie wiadomo do konca gdzie ich zaprowadzi).
Jedyne co mnie wkurza u wiekszosci z tych ludzi to mala podatnosc na argumenty obalajace ich teorie , oraz brak skromnosci.
Ale z drugiej strony troszke takich ludzi tej grze tez potrzeba by nie stala sie nudnya maszynka do nabijania expa.
Niestety , polityka cipsoftu dawno rozminela sie z rpg , pozostalosci rpg umarly jakos w 2003 roku , i calkiem mozliwe ze z tych zcasow moga pochodzic (a raczej pochodza) pewne niewyjasnione zagadki , pozniejsze okresy to juz spoile , chodz nie do konca (wezmy chociaz ostatnie questy - niby sa spoile ale np jeden z questow malo ludzi wie ze na 3 sposoby mozna rozwiazac zalezy jaka droge wybierzemy.
PS
Patrz 2003 rok - kto wtedy wiedzial jak Paradox zrobic?

Szczegolnie ze zmieniali system rozwiazania. Spoile powstawaly grubo po upach przez wycieki okreznymi drogami badz przez to ze ktos komus sprzedal spoila tamten komus sprzedal a 10 osoba upublicznila .
Sam pamietam jak bylem jedna z pierwszych osob na isarze co paradoxa rozwiazali - tracac na to 3 miechy - a to wydaje sie w miare prosty quest w porownaniu z teoriami z jakimi sie spotkalem ostatnio.