Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Broń i przedmioty

Notki

Broń i przedmioty Wszystko o broni i przedmiotach.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 07-03-2008, 23:00   #141
Undeadzik
Użytkownik Forum

Undeadzik's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Wrocłaff

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
Domyślny

O lol 500cc avenger sov, 2x softy haaahahhaha ale idiota -.-'

Ps: Krzywo silver mace wkleiles
Ps2: A czemu nie ujawnisz nicku tego h-lvl(?) ktory kupil mace
Ps3: lubie peesy xD
zamierzam porzegnać sie z wzystkimi pedałami i lumpmi ktouzrz oceniali i nie odpaowiadali na moje posty nie zamierzam jurz wiencej pisac ani przeglondac tych wazyh zjebanyh tematów morze za 3 morze 2 powruce ale nie liczie na to bo to forum ma wyskie stenrzenie dałna dowidzenia zjeby leśne huj wam w dupe a to sockers to była poi pomyłka,,i,,
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez smierdzikupa Pokaż post
łał!!!!!!!!

dzisiaj se ide w jaskini i patsze a tam za ścianom taki potwór!!!!!!!
takie zombi!!!!!
jak sie tam doztać????????????????!!!!!!!!!!
Undeadzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 07-03-2008, 23:23   #142
3l3fant
Użytkownik Forum

3l3fant's Avatar

Data dołączenia: 09 01 2008

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Undeadzik Pokaż post
O lol 500cc avenger sov, 2x softy haaahahhaha ale idiota -.-'

Ps: Krzywo silver mace wkleiles
Ps2: A czemu nie ujawnisz nicku tego h-lvl(?) ktory kupil mace
Ps3: lubie peesy xD
nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale i nie jest SM krzywo wklejone powieksz sobie w paincie i zobacz zdjecie jest innej rozdzielczosci i ngdy nie bedziesz mial takich samych pikselow jak przy orginalnym ss. sadze ze zdjecie moze byc autentyczne ale spoil zmyslony w stylu 9 latka ;/
3l3fant jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 00:16   #143
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

po chuj wam trzepaczka? rak nie macie?

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 01:27   #144
Arcan
Użytkownik Forum

Arcan's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2007

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 3l3fant Pokaż post
nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale i nie jest SM krzywo wklejone powieksz sobie w paincie i zobacz zdjecie jest innej rozdzielczosci i ngdy nie bedziesz mial takich samych pikselow jak przy orginalnym ss. sadze ze zdjecie moze byc autentyczne ale spoil zmyslony w stylu 9 latka ;/
Przeczytaj cały temat, dowiesz się, że to jest fake.
Arcan jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 04:37   #145
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez 3l3fant Pokaż post
nie to zebym bronil idioty ale fake jest conajmniej doskonale
nie zebym sie czepial ale zeby zrobic "doskonalego" fake potrzeba ok. 8 minut i zainstalowanego painshopa.
stary 08-03-2008, 06:49   #146
kubsle
Użytkownik Forum

kubsle's Avatar

Data dołączenia: 06 07 2007

Profesja: Elite Knight
Świat: Vinera
Poziom: 58
Skille: 78/76
Poziom mag.: 5
Domyślny

To jak w końcu? To fake? Czy ktoś to już spróbował?
kubsle jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 08:14   #147
Azared
Użytkownik Forum

Azared's Avatar

Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Sulechów

Profesja: Knight
Świat: Furora
Poziom: 25+
Skille: 70+/70+
Poziom mag.: 5
Azared ma numer GG 10236098
Domyślny

@up

Przeczytaj całego posta i się dowiesz, że ktoś już próbował i stracił Frozen Starlight, próbując wykonać tego questa według spoila założyciela tematu
stary 08-03-2008, 10:50   #148
3l3fant
Użytkownik Forum

3l3fant's Avatar

Domyślny

quest nie istnieje. moze autor i ma/mial sm bo te zdjecia wygladaja realistycznie ;/
3l3fant jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 11:21   #149
Andrew
Użytkownik Forum

Andrew's Avatar

Data dołączenia: 27 10 2004

Stan: Na Emeryturze
Andrew ma numer GG 6485757
Domyślny

@Vil
3 minuty na takiego screna wystarczą , choć ss może być autentyczny z ots.

Jedna osoba na tibi.org.pl chciała sprzedać spoila chyba za 900zł (chyba nawet moderatr forum), nie sądze żeby był to fake.

Od kąd tibia jest globalna to ogół graczy jest przyzwyczajony do spoilów (pamiętam jak robiłem questa na BSa a nie było spoila- były 2 wyjścia albo zapłacić komuś, żeby nam pokazał jak go zrobić, albo kombinować- my kombinowaliśmy 2 dni i się udało- wtedy było warto).

Cipy próbują nam ułatwić questy- legendarne niegdyś PoI istniało przed updatem w, którym "oficjalnie je wprowadzili"- wcześniej były tam tylko 2 ekipy- w salach były demony, bechemoty, warlocki, DLe, GSy ponoć respił się tam orschabaal. Nie było takiego questu jak test teraz, tylko dochodziło się do excalibuga i nikt pewnie nie wykonał tego questu.

Teraz wszyscy wiedzą jak wejść na wierze na femor hils, a kiedyś praktycznie nikt tego nie wiedział- a pewnie wejść się dało, bo po co taka wieża by stała i byłaby przy niej taka trawa? mogli dać zamknięte drzwi, lub zrobić wierze dopiero jak bedzie potrzebna.

Najlepsze ogólno-tematyczne forum pod słońcem - sprawdź czy jesteś hardkorem!
Andrew jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 14:20   #150
Vil
eX Moderator

Vil's Avatar

Data dołączenia: 13 11 2004
Lokacja: Helsinki

Vil ma numer GG 3989309
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Andrew Pokaż post
Jedna osoba na tibi.org.pl chciała sprzedać spoila chyba za 900zł (chyba nawet moderatr forum), nie sądze żeby był to fake.
ja sadze, ze jak na razie zadna z osob nie potrafi wskazac nie tyle calego rozwiazania ( bo przyznaje, bylo by ono sporo warte ) ale nawet punktu zaczepienia na drodze do rozwiazania, ergo - nie potrafi obiektywnie udowodnic ze w Tibii sa jakiekolwiek slady istnienia questa, obracamy sie jedynie wokol tego, ze jeden spoil wyglada wiarygodniej od drugiego. Szczegolnie jesli ktos jest inteligentny i nasyci tekst slowami przy ktorych przecietnemu 14 letniemu graczowi ktory wlasnie wyszedl z rot cave na darashii opada szczeka ( ide o zaklad, ze po pojawieniu sie nibyrozwiazania 469 przynajmniej kilka dzieciakow moczylo lozko ).

Cytuj:
Od kąd tibia jest globalna to ogół graczy jest przyzwyczajony do spoilów (pamiętam jak robiłem questa na BSa a nie było spoila- były 2 wyjścia albo zapłacić komuś, żeby nam pokazał jak go zrobić, albo kombinować- my kombinowaliśmy 2 dni i się udało- wtedy było warto).
rozwinalbym to na "odkad pamietam opinia publiczna jest przyzwyczajona do tego, ze wiekszosc questow mozna wykonac bez walki jesli mamy szczescie a nieliczne przy ktorych trzeba myslec juz ktos dawno wykonal wiec po co sie wysilac z szukaniem wskazowek".

Cytuj:
Cipy próbują nam ułatwić questy- legendarne niegdyś PoI istniało przed updatem w, którym "oficjalnie je wprowadzili"- wcześniej były tam tylko 2 ekipy- w salach były demony, bechemoty, warlocki, DLe, GSy ponoć respił się tam orschabaal. Nie było takiego questu jak test teraz, tylko dochodziło się do excalibuga i nikt pewnie nie wykonał tego questu.
o ile mnie pamiec nie myli to Arieswar dostal sie tam jako jedyny przed wprowadzeniem oficjalnego PoI i zastal podziemia puste. Przynajmniej ta wersja byla walkowana przez ~3-4 lata przed oficjalnym otwarciem PoI.

Cytuj:
Teraz wszyscy wiedzą jak wejść na wierze na femor hils, a kiedyś praktycznie nikt tego nie wiedział- a pewnie wejść się dało, bo po co taka wieża by stała i byłaby przy niej taka trawa? mogli dać zamknięte drzwi, lub zrobić wierze dopiero jak bedzie potrzebna.
wieza byla pusta, trawy sciac sie nie dalo zadnymi znanymi sposobami, a siedzialo przy tym wiele osob na odcinku ladnych kilku lat.
stary 08-03-2008, 14:30   #151
Ufocznik
Użytkownik Forum

Ufocznik's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Piła/Poznań

Stan: Niegrający
Imię: Ufoczix
Ufocznik ma numer GG 1483849
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vil Pokaż post
o ile mnie pamiec nie myli to Arieswar dostal sie tam jako jedyny przed wprowadzeniem oficjalnego PoI i zastal podziemia puste. Przynajmniej ta wersja byla walkowana przez ~3-4 lata przed oficjalnym otwarciem PoI.
a o ile mnie nie myli pamiec, to Arieswar nie dostal sie tam jako jedyny, bo oprocz niego udalo sie to Mulf'owi, a podziemia wcale nie byly puste...
Ufocznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 14:37   #152
Goox
Zbanowany

Goox's Avatar

Data dołączenia: 12 09 2005

Świat: Inferna
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ufocznik Pokaż post
a podziemia wcale nie byly puste...
dokladnie ))
Goox jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 14:41   #153
xXxKaiserxXx
Użytkownik Forum

xXxKaiserxXx's Avatar

Lokacja: Skoczów

Profesja: Elite Knight
Świat: Danubia
Poziom: 99
Skille: 82/80
Poziom mag.: 7
Domyślny

A co tam było?
stary 08-03-2008, 18:30   #154
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

1. Osoba która chciala/ chce na torg spzredac spoila - sprzedaje spoila do calkiem czego innego niby wg jego teorii sam silver amce quest jest tylko mala czescia tego spoila i to zrobiona w 80% wiec tego silver mace ta osoba nie posiada , i to nie jest mod ani admin.

2. Quest albo zaeklbym czesc questa o nazwie "silver mace" istnieje , jest to cos mniej wiecej takiego jak ultimate challange quest (chodzi o podzielenie na czesci) tylko o ile tam naszym zadaniem jest wyciac potworki badz przetrwac nawalnice , to tu glownym zadaniem jest wytezanie mozgownicy.

PS
@up
Nic nie bylo , nie bylo obecnego reward room tylko pomieszczenie z excalibugiem ktorego i tak nikt nie mogl wziasc.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz

Ostatnio edytowany przez mago - 08-03-2008 o 18:31.
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 20:05   #155
Ufocznik
Użytkownik Forum

Ufocznik's Avatar

Data dołączenia: 26 07 2004
Lokacja: Piła/Poznań

Imię: Ufoczix
Ufocznik ma numer GG 1483849
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mago Pokaż post
2. Quest albo zaeklbym czesc questa o nazwie "silver mace" istnieje , jest to cos mniej wiecej takiego jak ultimate challange quest (chodzi o podzielenie na czesci) tylko o ile tam naszym zadaniem jest wyciac potworki badz przetrwac nawalnice , to tu glownym zadaniem jest wytezanie mozgownicy.

PS
@up
Nic nie bylo , nie bylo obecnego reward room tylko pomieszczenie z excalibugiem ktorego i tak nikt nie mogl wziasc.
skad masz te informacje? nie mow mi, ze z torga (i z zamieszczonej tam rzekomo wykradzionej cipsoftowi mapy).. ten caly torg jest zalosny, kazdy tam gra cwaniaka (konkretnie chodzi o ten temat zwiazany z silver mace), ze wie wiecej niz inni, ze ma jakies info itd, a prawda jest taka, ze wszyscy tam gowno wiedza i w zyciu tego questa nie wykonali/nie wykonaja (zakladajac, ze on istnieje)
Ufocznik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 21:05   #156
Sehrman
Użytkownik Forum

Sehrman's Avatar

Data dołączenia: 27 11 2007

Profesja: Paladin
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Avallach Pokaż post
Ehh, nie wierze Ci, bo bazyliszek to NPC!!
kiedy wy sie dzieci nauczycie?
lol - chyba nie złapałeś o co mi chodzi - to napisałem specjalnie - wiem że to npc - boshe - chodziło o to żeby to nie było możliwe a jednak - kapewu ?

co to znaczy że filmiku nie zdążyłeś - miałeś na to pare ładnych dni - przynajmniej godzin - weź nie kituj bo to jak próbujesz to udowodnić jest żałosne - każdy prosi o film a ty kolejny screen który można z łatwością podrobić - wystarczy h-lev kumpel i odpowiedni program - jak masz czas obejdzie sie bez kumpla

daj filmik a zrobisz kariere a nie dajesz screeny - silver mace z tego co wiem posiada około 1-2 osób moze więcej ale sie nie ujawniły - nabywca blessed(niewiem czy dobrze napisane) shield pozostaje nieznany do dziś a kupił te tarcze około 4 lat temu więc mace też można ukryć (w dp na przykład)
Sehrman jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 21:46   #157
Undeadzik
Użytkownik Forum

Undeadzik's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2008
Lokacja: Wrocłaff

Profesja: Master Sorcerer
Gildia: ROX
Świat: Menera
Poziom: RLZ
Skille: 999/666
Poziom mag.: 49
Domyślny

EHHHHHHHHHHH>>>> NAWET JESLI TO NIE FAKE TO OD CZEGO SA OTSY ?!
Screen mogl byc na otsie robiony i tyle ...rzął (?)
zamierzam porzegnać sie z wzystkimi pedałami i lumpmi ktouzrz oceniali i nie odpaowiadali na moje posty nie zamierzam jurz wiencej pisac ani przeglondac tych wazyh zjebanyh tematów morze za 3 morze 2 powruce ale nie liczie na to bo to forum ma wyskie stenrzenie dałna dowidzenia zjeby leśne huj wam w dupe a to sockers to była poi pomyłka,,i,,
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez smierdzikupa Pokaż post
łał!!!!!!!!

dzisiaj se ide w jaskini i patsze a tam za ścianom taki potwór!!!!!!!
takie zombi!!!!!
jak sie tam doztać????????????????!!!!!!!!!!
Undeadzik jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 08-03-2008, 23:34   #158
Piotrek Marycha
Użytkownik Forum

Piotrek Marycha's Avatar

Data dołączenia: 16 02 2006
Lokacja: Legionowo

Imię: Dobrzejszy
Profesja: Paladin
Gildia: ';..;'
Świat: Xerena
Poziom: 64
Skille: 81
Poziom mag.: 16
Piotrek Marycha ma numer GG 7952466
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez silver_mace_secret Pokaż post
To nie sprawdzaj.
Jaki mialbym cel pisac durne posty zeby ludzie tracili Frozenki? Jeszcze jakbym mial z tego jakas korzysc... Niech sie ktos odwarzy i sprawdzi i napisze tu ze to prawda
Pozdrawiam.
ten sam który maja twoi koledzy z pod dp wrzucając smieci do domków i bluzgająć każdego etc.

PS: Śmieszne tez jest to ze Sm ma 41 dmg... nie 40... no ale cóż, przynajmniej sie uśmiechnełęm czytajac ten temat
stary 09-03-2008, 04:08   #159
mago
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 19 03 2004

Imię: Bolbochan
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Moonblades
Poziom: 136
Skille: 98/60
Poziom mag.: 22
Domyślny

@Ufocznik

Tez mnie to tam wkurza juz kilka osob pojechalem delikatnie bo znam ich zasob wiedzy , a wypowiedzi ich na forum byly ze tak powiem delikatnie pozbawione skromnosci.
Ale wiem tez ze quest istnieje po prostu bylem jednym z tych ktorym dane bylo obejrzec w tibii reward - cale szczescie mam chara na harmonii.

Ale tez nie mozna osobom tym odmowic tego ze cos robia - moze bezcelowo (zamiast zajmowac sie rl sprawami) ale lepsze to niz nudne expienie , chociaz rozwija umysl , nawet jesli mialo by do niczego nie doprowadzic.

Teorie a rozne spotkalem sa w miare spojne , nawet niektore przyznam sie sprawdzone w pewnej czesci (z reguly nie do konca - tzn jak juz jakas teoria okaze sie sluszna to nie wiadomo do konca gdzie ich zaprowadzi).

Jedyne co mnie wkurza u wiekszosci z tych ludzi to mala podatnosc na argumenty obalajace ich teorie , oraz brak skromnosci.

Ale z drugiej strony troszke takich ludzi tej grze tez potrzeba by nie stala sie nudnya maszynka do nabijania expa.

Niestety , polityka cipsoftu dawno rozminela sie z rpg , pozostalosci rpg umarly jakos w 2003 roku , i calkiem mozliwe ze z tych zcasow moga pochodzic (a raczej pochodza) pewne niewyjasnione zagadki , pozniejsze okresy to juz spoile , chodz nie do konca (wezmy chociaz ostatnie questy - niby sa spoile ale np jeden z questow malo ludzi wie ze na 3 sposoby mozna rozwiazac zalezy jaka droge wybierzemy.

PS
Patrz 2003 rok - kto wtedy wiedzial jak Paradox zrobic? Szczegolnie ze zmieniali system rozwiazania. Spoile powstawaly grubo po upach przez wycieki okreznymi drogami badz przez to ze ktos komus sprzedal spoila tamten komus sprzedal a 10 osoba upublicznila .
Sam pamietam jak bylem jedna z pierwszych osob na isarze co paradoxa rozwiazali - tracac na to 3 miechy - a to wydaje sie w miare prosty quest w porownaniu z teoriami z jakimi sie spotkalem ostatnio.
21:15 Hilo Arap [27]: mam sprawe przyjol bys mnie do gildi 21:15 Hilo Arap [27]: za bp hmm na miesiondz

Ostatnio edytowany przez mago - 09-03-2008 o 04:15.
mago jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 09-03-2008, 04:55   #160
Klawiatura
Zbanowany

Data dołączenia: 11 11 2006

Profesja: Elder Druid
Klawiatura ma numer GG 6300646
Domyślny

@up
Dobra dobra, nie offtopujcie!
@Topic
Nikt nie zwrócił uwagi, że autor ,,fake" popełnił bardzo głupi i często spotykany błąd?Napisał, że nie miał czasu nakręcić filmu bo już sprzedał macke ale o ile mi i mojej Pani od matematyki (pozdro 600)wiadomo, to po dodaniu całego capa z key ring wyjdzie nieco większa liczba niż na jaką wskazuje jego poziom cap. Tak więc miałby jeszcze czas, żeby zostawić eq w dp i zrobić fotkę. Tyle odemnie, jeśli się mylę to mnie poprawcie
Klawiatura jest offline   Odpowiedz z Cytatem
Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania