Zobacz pojedynczy post
stary 23-03-2008, 00:24   #170
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Argen Pokaż post
@Palenie w miejscach publicznych

Nie. To palący mają się dostosować, i to oni mają mieć 'wydzielone miejsca w restauracjach', bo to niepalący są 'normalniejsi' (nie chce tym sformułowaniem obrazić palaczy), a nie na odwrót.
Tak czepiając się palenia jeszcze, jestem całkiem przeciw paleniu na przystankach, chodnikach itd, w miejscach w których nie palący się znajdują bez możliwości uniknięcia, jeżeli chce jechać busem/pkp to musi być na przystanku/dworcu i w tym miejscu powinno się szanować ich "niepalenie" ale jestem całkowicie przeciw wprowadzaniu na siłę zakazów palenia w lokalach prywatnych. To klient wchodząc widzi, że lokal na przykład nie jest podzielony na strefy i mnie już to nic nie obchodzi, że on kocha podawaną tam wołowinę czy coś, w lokalu przyjete ogólnie jest palenie i jeżeli chce zjeść tą cudowną wołowinkę to musi zaakceptować fakt palaczy na około. Jeżeli własciciel pofatyguje się w dzielenie lokalu to jego sprawa, nikt nie powinien go do tego zmuszać, bo to jest jego lokal i on ma świete prawo decydować jaka klientela z jakimi upodobaniami ma odwiedzać to miejsce.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem