Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Madzinia
1: Chodziło mi o początki religi , bo jeśli chodzi o samych Słowian z drzew zeszli o wiele wcześniej.
A judaizm ma swój początek około 2 tysiące lat p.n.e zaczynając od abrahama. więc różnica między dwoma religiami jest mniej więcej 200 lat.
|
Mimo niektórych opracowań twierdzących, że Abraham był kupcem aramejskim, przyjmuje się, że jest postacią fikcyjną.
Cytuj:
2. (czyt.Słowian) napisałem tak w nawiasie gdyż chodziło mi o ogół w tym Polaków i dobrze wiem jakie kraje należą do kultury słowiańskiej nie musiałeś tego pisać aby podkolorować swój post.
|
Takie coś dodaje się, gdyby to były synonimy. Niestety kultura polska to co innego niż słowiańska.
Cytuj:
3.A co do cech wspólnych sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie poniżej , szlachcie się nie powiodło gdyż nie da się połączyć tych dwóch religii ale jeśli jest ich tak wiele proszę wymień mi parę.
|
Czy Ty przynajmniej wiesz czym różnią się wyznania reformowane od judaizmu?
Cytuj:
4.Co do moich korzeni uwierz wiele tygodni spędziłem nad badanie mych korzeni i doszedłem o wiele dalej niż 2 wojna św.
|
Z pewnością.
xd
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kafffffar
Tez mamy wam wypominac wasze smiensze "boat trapy"? Ktore udaja wam sie raz na 10 razy? Bo ja od poczatku wojny z 3 razy dostalem mw za plecy od waszych noobow i po relognieciu zobaczylem z conajmniej 10ppl + online z RC i jakos nie pisze tego za kazdym razem na forum.
|
Wybacz, lecz my zamiast robienia boat trapów expimy.
Gratuluję kolejnego massloga na Vansie czy tam kimś innym hrhr ~