Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Forum ogólne > Wydarzenia ze światów > Morgana

Notki

Morgana Wydarzenia ze świata Morgana

Zamkniety temat.

Opcje tematu
stary 13-04-2008, 12:12   #3141
Madzinia
Użytkownik Forum

Madzinia's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2008
Lokacja: Stalowa Wola

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Madzinia
Profesja: Royal Paladin
Gildia: Rise
Świat: Morgana
Poziom: 91
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Imperek Pokaż post
Odrobina uświadomienia. Kultura i tradycja żydowska ma korzenie ze 2 tysiące lat dłuższe od polskiej. Na jej bazie rozwijały się inne kultury, na jej bazie powstała nasza religia, co w przypadku Polski łączy się też z rozwojem kultury.

"odrobina uświadomienia"
po 1. Kultura Polska (czyt.Słowian) ma swój zalążek około 1800 lat p.n.e więc nie wyskakuj z taką bzdurą że żydostwo jest 2000 lat starsze.
po 2. "na jej bazie powstała nasza religia" GÓWNO PRAWDA , rodzima wiara Polska została wyparta przez "chrześcijaństwo" w około VI w.n.e a więc nie powstała jak to ujełeś tylko została nałożona.
po 3. Nie mów chrześcijaństwie jako o "naszej religi" ponieważ jezus to ŻYD , JAHWE(czyt.bóg) został wymyślony przez ŻYDÓW , Biblie napisał ŻYD , tak więc naszą tego nazwać nie można.

A więc panie "chcę zabłysnąć z historii" oszczędź sobie tych bzdór.

btw. A co do garaxa i jego kulturom żydowską popieram ponieważ sprzedał się za pieniądze w grze , ino pomyśleć co by zrobił na rl...

Ostatnio edytowany przez Madzinia - 13-04-2008 o 12:16.
Madzinia jest offline  

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 13-04-2008, 12:42   #3142
Seith
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 07 04 2008
Lokacja: Edinburgh

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Madzinia Pokaż post
"odrobina uświadomienia"
po 1. Kultura Polska (czyt.Słowian) ma swój zalążek około 1800 lat p.n.e więc nie wyskakuj z taką bzdurą że żydostwo jest 2000 lat starsze.
po 2. "na jej bazie powstała nasza religia" GÓWNO PRAWDA , rodzima wiara Polska została wyparta przez "chrześcijaństwo" w około VI w.n.e a więc nie powstała jak to ujełeś tylko została nałożona.
po 3. Nie mów chrześcijaństwie jako o "naszej religi" ponieważ jezus to ŻYD , JAHWE(czyt.bóg) to ŻYD.

A więc panie "chcę zabłysnąć z historii" oszczędź sobie tych bzdór.
Choć Imperka nie lubię to muszę stanąć w jego obronie .
1) Kultura żydowska (semicka) miała swoje początki w I połowie III tysiąclecia p.n.e. Owszem, zakłada się, że Słowianie mieli swój początek około II tysiąclecia p.n.e, lecz gdy Słowianie dopiero zaczynali skakać po drzewach Żydzi mieli już swoje państwa i miasta i myślę, że to głównie o to chodziło Imperkowi. Należy też zauważyć, że kultura Słowian to nie jest kultura polska. Słowianie jest to tylko kryterium lingwistyczne, a zalicza się do niego Rosjan, Serbów, Mołdawian, Bośniaków, Białorusinów i wiele innych narodów.
2) Od momentu chrztu Polski w 966 roku głównym wyznaniem w Polsce jest chrześcijaństwo, które powstało z judaizmu. Zobacz sobie cechy wspólne i różnice pomiędzy dwoma wyznaniami, tych pierwszych będzie sporo więcej.

Nigdy nie było czegoś takiego jak rodzima wiara polska. W renesansie szlachta podjęła próby stworzenia Kościoła Narodowego na bazie wyznań zreformowanych, lecz im to nie wyszło, a wiarą dominującą zostało chrześcijaństwo.

I jeszcze jedna sprawa. Tuż przed II WŚ w Polsce mieszkało prawie 3.500.000 Żydów. Jestem w 80% pewien, że gdybyś prześledził drzewo genealogiczne swojej rodziny z obu stron znalazłbyś jakieś żydowskie nazwisko, także mówiąc o holocauście, Żydach i piecach może obrażasz swoich przodków...

... a to chyba Ty byłeś kiedy stałeś gdzieś w ank i krzyczałeś, że przodkowie za Polskę walczyli a teraz Polacy w RC marnują ich krew

Ostatnio edytowany przez Seith - 13-04-2008 o 12:50.
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 12:55   #3143
Kevon
Użytkownik Forum

Kevon's Avatar

Data dołączenia: 21 01 2008

Imię: Kevon Rime
Profesja: Knight
Poziom: 60
Domyślny

Dajcie looozu. Ludzie to jest temat poswiecony wojnie na morganie, a nie zydowskiej kulturze.

@Seith
Ty lepiej zrob nowe konto i dalej kozacz nie ujawniajac nicku itp. bo na tym juz jestes spalony.
stary 13-04-2008, 13:02   #3144
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Wolę jednak pisać na tym
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 13:25   #3145
xBardolekx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Yoork'ey
Profesja: Elite Knight
Domyślny

COOOOOOOOO??????????////////////
PLLLL??????????????????????/////////
DACIE COS?????????????//////////
KCESH BYC MOJIM CHLOPAKIEM??//

ludzie wyluzujcie.. wszyscy wy warci jesteście tej historii.. przecież każdy wie że kultura żydowska wywodzi się... żartuje ale ludzie wyluzujcie
więc pamiętaj synu mój...
O kolorach białym i czerwonym,
o symbolach orła i korony,
bo w pamięci jest siła zaklęta,
więc pamiętaj synu mój..
xBardolekx jest offline  
stary 13-04-2008, 13:33   #3146
Madzinia
Użytkownik Forum

Madzinia's Avatar

Data dołączenia: 03 01 2008
Lokacja: Stalowa Wola

Imię: Madzinia
Poziom: 91
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Seith Pokaż post
Choć Imperka nie lubię to muszę stanąć w jego obronie .
1) Kultura żydowska (semicka) miała swoje początki w I połowie III tysiąclecia p.n.e. Owszem, zakłada się, że Słowianie mieli swój początek około II tysiąclecia p.n.e, lecz gdy Słowianie dopiero zaczynali skakać po drzewach Żydzi mieli już swoje państwa i miasta i myślę, że to głównie o to chodziło Imperkowi. Należy też zauważyć, że kultura Słowian to nie jest kultura polska. Słowianie jest to tylko kryterium lingwistyczne, a zalicza się do niego Rosjan, Serbów, Mołdawian, Bośniaków, Białorusinów i wiele innych narodów.
2) Od momentu chrztu Polski w 966 roku głównym wyznaniem w Polsce jest chrześcijaństwo, które powstało z judaizmu. Zobacz sobie cechy wspólne i różnice pomiędzy dwoma wyznaniami, tych pierwszych będzie sporo więcej.

Nigdy nie było czegoś takiego jak rodzima wiara polska. W renesansie szlachta podjęła próby stworzenia Kościoła Narodowego na bazie wyznań zreformowanych, lecz im to nie wyszło, a wiarą dominującą zostało chrześcijaństwo.

I jeszcze jedna sprawa. Tuż przed II WŚ w Polsce mieszkało prawie 3.500.000 Żydów. Jestem w 80% pewien, że gdybyś prześledził drzewo genealogiczne swojej rodziny z obu stron znalazłbyś jakieś żydowskie nazwisko, także mówiąc o holocauście, Żydach i piecach może obrażasz swoich przodków...

... a to chyba Ty byłeś kiedy stałeś gdzieś w ank i krzyczałeś, że przodkowie za Polskę walczyli a teraz Polacy w RC marnują ich krew
1: Chodziło mi o początki religi , bo jeśli chodzi o samych Słowian z drzew zeszli o wiele wcześniej.
A judaizm ma swój początek około 2 tysiące lat p.n.e zaczynając od abrahama. więc różnica między dwoma religiami jest mniej więcej 200 lat.
2. (czyt.Słowian) napisałem tak w nawiasie gdyż chodziło mi o ogół w tym Polaków i dobrze wiem jakie kraje należą do kultury słowiańskiej nie musiałeś tego pisać aby podkolorować swój post.
3.A co do cech wspólnych sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie poniżej , szlachcie się nie powiodło gdyż nie da się połączyć tych dwóch religii ale jeśli jest ich tak wiele proszę wymień mi parę.
4.Co do moich korzeni uwierz wiele tygodni spędziłem nad badanie mych korzeni i doszedłem o wiele dalej niż 2 wojna św.
5. Nie to nie ja krzyczałem w ankh ;]

ide przenosić meble
Madzinia jest offline  
stary 13-04-2008, 13:40   #3147
HardClan
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 15 11 2006

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kevon Pokaż post
Dajcie looozu. Ludzie to jest temat poswiecony wojnie na morganie, a nie zydowskiej kulturze.

@Seith
Ty lepiej zrob nowe konto i dalej kozacz nie ujawniajac nicku itp. bo na tym juz jestes spalony.
Spalony czy nie... ale i tak prezentuje wyższy poziom od Ciebie
HardClan jest offline  
stary 13-04-2008, 13:41   #3148
OWRZ
Guest

Domyślny

WTF ??!!
zapraszam was na inny dział jeśli chcecie dyskutować na temat religii, przekonań czy waszych korzeni... post ten dotyczy wojny, więc lepiej piszcie o fragach jakie są

stary 13-04-2008, 14:35   #3149
Rockk-Star
Użytkownik Forum

Rockk-Star's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2008

Stan: Niegrający
Problem

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez OWRZ Pokaż post
WTF ??!!
zapraszam was na inny dział jeśli chcecie dyskutować na temat religii, przekonań czy waszych korzeni... post ten dotyczy wojny, więc lepiej piszcie o fragach jakie są
Wez czlowieku wyjdz z forum. Zydow trzeba tepic!
stary 13-04-2008, 14:38   #3150
Rockk-Star
Użytkownik Forum

Rockk-Star's Avatar

Data dołączenia: 13 04 2008

Stan: Niegrający
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez xBardolekx Pokaż post
COOOOOOOOO??????????////////////
PLLLL??????????????????????/////////
DACIE COS?????????????//////////
KCESH BYC MOJIM CHLOPAKIEM??//

ludzie wyluzujcie.. wszyscy wy warci jesteście tej historii.. przecież każdy wie że kultura żydowska wywodzi się... żartuje ale ludzie wyluzujcie
Sry ze post pod postem, ale nie zauwazylem kolegi -.-
Zal mi cie czlowieku. Ale jestes smieszny.
Mozna sie smiac?
stary 13-04-2008, 15:16   #3151
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Gratulujemy NPNP wspaniałego massloga na 94EK
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 15:28   #3152
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Raczej do śmiechu- masslog na 94EK, który uciekl Wam z północno-zachodniej wyspy na południowo-zachodnią bez użycia 1 pota
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 15:33   #3153
Kafffffar
Zbanowany

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Cz-wa

Imię: Kafar~
Poziom: 100
Domyślny

Tez mamy wam wypominac wasze smiensze "boat trapy"? Ktore udaja wam sie raz na 10 razy? Bo ja od poczatku wojny z 3 razy dostalem mw za plecy od waszych noobow i po relognieciu zobaczylem z conajmniej 10ppl + online z RC i jakos nie pisze tego za kazdym razem na forum.
Kafffffar jest offline  
stary 13-04-2008, 15:34   #3154
OWRZ
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Rockk-Star Pokaż post
Wez czlowieku wyjdz z forum. Zydow trzeba tepic!
pfff... widze że jesteś kolejnym przykładem niedowartościowanego bachora którego nikt nie słucha i chce sie wyżyć na forum... zastanów sie troche co piszesz, co Ci przeszkadza inna religia ? (nie chodzi tu o graczy z przeciwnej gildi npnp) i troche mniej krytykuj bo ten nowy post co dodałeś jest do d**y co do czego to nie wiem

stary 13-04-2008, 15:35   #3155
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
1: Chodziło mi o początki religi , bo jeśli chodzi o samych Słowian z drzew zeszli o wiele wcześniej.
A judaizm ma swój początek około 2 tysiące lat p.n.e zaczynając od abrahama. więc różnica między dwoma religiami jest mniej więcej 200 lat.
Mimo niektórych opracowań twierdzących, że Abraham był kupcem aramejskim, przyjmuje się, że jest postacią fikcyjną.

Cytuj:
2. (czyt.Słowian) napisałem tak w nawiasie gdyż chodziło mi o ogół w tym Polaków i dobrze wiem jakie kraje należą do kultury słowiańskiej nie musiałeś tego pisać aby podkolorować swój post.
Takie coś dodaje się, gdyby to były synonimy. Niestety kultura polska to co innego niż słowiańska.

Cytuj:
3.A co do cech wspólnych sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie poniżej , szlachcie się nie powiodło gdyż nie da się połączyć tych dwóch religii ale jeśli jest ich tak wiele proszę wymień mi parę.
Czy Ty przynajmniej wiesz czym różnią się wyznania reformowane od judaizmu?

Cytuj:
4.Co do moich korzeni uwierz wiele tygodni spędziłem nad badanie mych korzeni i doszedłem o wiele dalej niż 2 wojna św.
Z pewnością.

xd

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kafffffar Pokaż post
Tez mamy wam wypominac wasze smiensze "boat trapy"? Ktore udaja wam sie raz na 10 razy? Bo ja od poczatku wojny z 3 razy dostalem mw za plecy od waszych noobow i po relognieciu zobaczylem z conajmniej 10ppl + online z RC i jakos nie pisze tego za kazdym razem na forum.
Wybacz, lecz my zamiast robienia boat trapów expimy.

Gratuluję kolejnego massloga na Vansie czy tam kimś innym hrhr ~

Ostatnio edytowany przez Seith - 13-04-2008 o 15:42.
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 16:06   #3156
Kafffffar
Zbanowany

Data dołączenia: 11 10 2006
Lokacja: Cz-wa

Imię: Kafar~
Poziom: 100
Domyślny

Keri Inferno
Apr 13 2008, 16:03:51 CEST Killed at Level 102 by Victeron
and by Koroner
Kafffffar jest offline  
stary 13-04-2008, 16:08   #3157
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kafffffar Pokaż post
O proszę, 1 z 3 masslogów Wam się udał
Seith jest offline  
stary 13-04-2008, 16:08   #3158
xBardolekx
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 04 2008
Lokacja: Bełchatów

Stan: Na Emeryturze
Imię: Yoork'ey
Profesja: Elite Knight
Domyślny

@2x up

Gratuluję pozostawienia kolegi z pz na pastwę losu
więc pamiętaj synu mój...
O kolorach białym i czerwonym,
o symbolach orła i korony,
bo w pamięci jest siła zaklęta,
więc pamiętaj synu mój..
xBardolekx jest offline  
stary 13-04-2008, 16:15   #3159
Pensive
Użytkownik Forum

Pensive's Avatar

Data dołączenia: 06 02 2008
Lokacja: Morgana

Stan: Usunięty
Domyślny

Zamknji już swój żałosny PYSK.

Seith.
stary 13-04-2008, 16:23   #3160
Seith
Użytkownik Forum

Domyślny

Wyszlo jak wyszlo ^^
Seith jest offline  
Zamkniety temat.

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania