Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2008, 12:05   #223
Kucza
Użytkownik Forum

Kucza's Avatar

Data dołączenia: 01 07 2007
Lokacja: Krosno

Stan: Niegrający
Kucza ma numer GG 6212963
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sphinx123
"Doskonale wiesz że wiem co to pascal - język programowania.
A poza tym po co mi pascal do mmorpg?"

Oto argument. Twoja wypowiedź wskazuje na to że robisz ten projekt na jakimś bzdetnym edytorze.
W mojej wypowiedzi chodziło o to że jest to ostatni język w którym robiłbym mmorpg.
A projekt robie w "edytorze", Multimedia Fusion 2.
Jednak tacy ludzie jak ty którzy nie mają pojęcia o programowaniu wiedzą tylko że najlepszy jest c++ i że wszystko inne jest niczym, tylko że ty nawet w tym "niczym" nie potrafiłbyś sam nic zrobić.
Tworzenie w Multimedia Fusion 2 w praktyce nie różni się wiele od programowania ponieważ odbywa się na takiej samej zasadzie Warunek > Zdarzenie.
Wielu krytykuje takie programy jak Multimedia Fusion 2 ponieważ na pierwszy rzut oka rzeczywiście sprawia wrażenie dla dzieci - wbudowane ruchy, grafiki itp. Jednak zaawansowana osoba nie korzysta z takich rzeczy i np.stworzenie ruchu samochodowego w mmfie jest takie same jak w c++, ponieważ algorytm wymyślam ja i nie mam do dyspozycji np.Skręć w lewo, jedź szybciej TYLKO MAM "Set position X" i "Set position Y". A jak oblicze X i Y to już zależy całkowicie ode mnie.
Cytuj:
ta gra zapowiada sie bardzo fajne !! ja mogl bym dla was zrobic scenariusze do questow jesli chcecie (a dokladniej napisal bym np. quest o "Sw. Grala" napisal bym cala jego legende na notatniku itd a wy byscie mogli robic z tym co chcecie ;]) jesli zaintersowany pisz pod GG 3532964 (Gral i zeczy tego typu to moje zycie :>) po wiecej informacji pisac pod numer gg wymieniony wyzej xD.
Zapraszam na forum - jest specjalny dział do propozycji Questów.
Kucza jest offline   Odpowiedz z Cytatem