Temat: Inne Wirus w TibiCam?
Zobacz pojedynczy post
stary 26-06-2008, 22:56   #9
Kruul
Zbanowany

Data dołączenia: 18 06 2008
Lokacja: ciemnogrut

Świat: rurznie kurwa
Poziom: ej
Skille: 13/38
Poziom mag.: !!
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Likode Pokaż post
Racja, Avast jest dobry. Ale tego już nie wytłumaczysz dzieciom które wbiły sobie do głowy to po usłyszeniu plotki kolejnego dzieciaka który zna sie na tym najlepiej. Pozdrawia. ;]
Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.

Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.

Ostatnio edytowany przez Kruul - 26-06-2008 o 22:59.
Kruul jest offline   Odpowiedz z Cytatem