Jesteś tu: Tibia.pl / Forum

Wróć   Forum Tibia.pl > Multimedia > Filmy

Notki

Filmy Gdy zdjęcia to za mało do akcji wkraczają filmy.

Odpowiedz

Opcje tematu
stary 26-06-2008, 20:32   #1
Capality
Użytkownik Forum

Capality's Avatar

Data dołączenia: 31 08 2006
Lokacja: Warszawa
Wpisy bloga: 3

Stan: Na Emeryturze
Świat: Calmera
Capality ma numer GG 16087821
Domyślny Wirus w TibiCam?

http://img111.imageshack.us/img111/3...ztytuu1sh8.jpg

?! co jest

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez --Ogorek-- Pokaż post
a od kiedy filmy są w .html?
Capality jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
stary 26-06-2008, 20:37   #2
qq2
Użytkownik Forum

qq2's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2006

Stan: Niegrający
Imię: Ja
Świat: Server Polska
Skille: O_o
qq2 ma numer GG 1405933
Domyślny

Avast i wszystko jasne ; d
stary 26-06-2008, 20:39   #3
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Data dołączenia: 26 10 2005

Poziom: 44
Etoric ma numer GG *3224**
Domyślny

hex znowu mieszau;p

23:28 Andrzej Epa [31]: schowaj te zeby
23:28 Andrzej Epa [31]: nie warcz na mnie

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa
Etoric jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 21:04   #4
Sesef
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 11 2005
Lokacja: Warszawa

Domyślny

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=176845 temat już poruszany pod tym linkiem.

sesef: 11,386 Points (Rank: #269,651)

Join World Community Grid today!

Twój komputer w służbie nauki - obliczenia rozproszone, pomóż znaleźć leki na różne choroby.

Jak dołączyć do WCG dowiesz się pod tym linkiem: http://www.boincatpoland.org/wiki/Instrukcja_BOINC-WCG
Sesef jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 21:30   #5
Vadimq
Użytkownik Forum

Vadimq's Avatar

Data dołączenia: 04 05 2008
Lokacja: Płock

Profesja: Elder Druid
Świat: Secura/Pacera
Poziom: 500
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez qq2 Pokaż post
Avast i wszystko jasne ; d
Daruj sobie co? Jakis idiota puscil plotke ze Avast jest zly a juz dzieciaki sie tym jaraja. Avast z ustawieniami domyslnymi jest bardzo czuly i dobrze. Sam mam kupionego Kasperskiego i NODa32 a i tak wole uzywac darmowego Avasta...

@Topic
W tym pliku zostal podlozony najprawdopodobniej keylogger...

Vadimq jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 22:00   #6
xoz
Użytkownik Forum

xoz's Avatar

Data dołączenia: 11 06 2007
Lokacja: ustka

Domyślny

dobrze by było zeby ktos to zamknal.
dokladajac swoje 3 ojro, nie mozna stwierdzic ze cos jest zainfekowane na podstawie analizy 1-2 antywirusow. do tego trzeba kogos kto recznie zdeasembluje kod i przeprowadzi rekonstrukcje
stary 26-06-2008, 22:06   #7
Kruul
Zbanowany

Data dołączenia: 18 06 2008
Lokacja: ciemnogrut

Świat: rurznie kurwa
Poziom: ej
Skille: 13/38
Poziom mag.: !!
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Vadimq Pokaż post
Daruj sobie co? Jakis idiota puscil plotke ze Avast jest zly a juz dzieciaki sie tym jaraja. Avast z ustawieniami domyslnymi jest bardzo czuly i dobrze. Sam mam kupionego Kasperskiego i NODa32 a i tak wole uzywac darmowego Avasta...

@Topic

plik ten sam, dopiero avast dodał do bazy danych tego keyopodobnego... pasowałoby do nich w końcu wysłać żeby sprawdzili czy ten plik to rzeczywiście keylogger...

zauważyłem że h3x już nie jest w statystykach hahahaha

Ostatnio edytowany przez Kruul - 26-06-2008 o 22:09.
Kruul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 22:44   #8
Likode
Użytkownik Forum

Likode's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: Carlin

Imię: ....
Profesja: Rookstayer
Gildia: .....
Świat: PoLsKa
Poziom: -0
Skille: 1/1
Poziom mag.: -0
Domyślny

Cytuj:

@Topic
Racja, Avast jest dobry. Ale tego już nie wytłumaczysz dzieciom które wbiły sobie do głowy to po usłyszeniu plotki kolejnego dzieciaka który zna sie na tym najlepiej. Pozdrawia. ;]
Likode jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 22:56   #9
Kruul
Zbanowany

Data dołączenia: 18 06 2008
Lokacja: ciemnogrut

Świat: rurznie kurwa
Poziom: ej
Skille: 13/38
Poziom mag.: !!
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Likode Pokaż post
Racja, Avast jest dobry. Ale tego już nie wytłumaczysz dzieciom które wbiły sobie do głowy to po usłyszeniu plotki kolejnego dzieciaka który zna sie na tym najlepiej. Pozdrawia. ;]
Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.

Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.

Ostatnio edytowany przez Kruul - 26-06-2008 o 22:59.
Kruul jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 26-06-2008, 23:39   #10
witmac44
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 30 10 2007

Domyślny

mam ten sam problem....
witmac44 jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2008, 09:30   #11
..::QRAS::..
Manga & Anime

..::QRAS::..'s Avatar

Data dołączenia: 25 01 2005

..::QRAS::.. ma numer GG 638092
Domyślny

Cytuj:
z calym szacunkiem do ciebie lecz teraz pieprzysz glupoty ze glowa mala ... i jesli uwazasz ze lepiej uzywac Afasta od kasperskiego to naprawde jestes specem

" Choc droga jest bez konca , pozornie bez znaczenia , mniemam ze mam powody by drogi swej nie zmieniac... "

..::QRAS::.. jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2008, 09:38   #12
Likode
Użytkownik Forum

Likode's Avatar

Data dołączenia: 29 10 2005
Lokacja: Carlin

Imię: ....
Profesja: Rookstayer
Gildia: .....
Świat: PoLsKa
Poziom: -0
Skille: 1/1
Poziom mag.: -0
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kruul Pokaż post
Powiem Ci coś odnośnie avasta mimo, że sam go używam i nie narzekam ale jak kiedyś nortonem przeskanowałem kompa to coś znalazł i usunął - poszukałem na google i wiesz co to było? keyloger który siedział w zmodyfikowanym pliku rundll32. exe, a wiesz co robił? wysyłał adresy odwiedzanych stron i wysyłał sobie różne statystyki (jakie procesy były aktualnie uruchomione). Zmierzam do tego, że żaden program nie jest w 100% pewny, to że komputer Ci się uruchamia, nic nie widać podejrzanego nie znaczy, że system masz czysty - teraz nie jest jak dawniej, że wirusy utrudniały pracę na komputerze, one siedzą cicho i coś robią (często sobie ściągają sobie dodatkowe keyloggery skonstruowane dla pewnej części osób). Być może masz coś w systemie ale o tym nawet nie wiesz.

Ja czekam aż wreszcie powstanie taka inicjatywa podobna do skanerów online które skanują większością dostępnych antywirusów na rynku. Pomyśl sobie jakbyś przeskanował komputer wszystkimi programami w trochę dłuższym czasie niż jednym, a wyniki były by bardziej efektywne niż tak jak teraz skanując jednym dowolnym programem.
Rozumiem, mi także chodzi o to że żaden program nie jest w 100% dokładny i wynajdzie wszystko, być może mam jakiegoś robaka w systemie nie zaprzeczam, ale nie mowie też że Avast jest złym antyvirem. Jak dla mnie jest dobry i wystarczający bo każdy program ma swoje wady i zalety (Avast także).
Likode jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2008, 11:00   #13
qq2
Użytkownik Forum

qq2's Avatar

Data dołączenia: 14 12 2006

Imię: Ja
Świat: Server Polska
Skille: O_o
qq2 ma numer GG 1405933
Domyślny

@Vadimq
Avast we wszystkim widzi wirusy, to nie żadna plotka. Kiedyś sam go używałem, myślałem, że to najlepszy antywir, ale co 2 plik, który chciałem pobrać był rzekomo zainfekowany... Pobierając ten sam plik przez kaspersky'ego, akurat dziwnym trafem nie miałem wirusa... Nie reklamuję i nie uważam "rzue kasperski jest najlebszy a awast nje"... Stwierdzam fakty.
stary 27-06-2008, 11:19   #14
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Domyślny

Szczerze mówiąc to jedynie mam pande, żebym wiedział co chce się podłączyć do internetu, używam mozilli i powiem wam, że nie potrzebuje żadnego antywira, no i na dobitke ściągam dużo plików. Ani razu nie miałem żadnego włama. Mając łeb a nie fiuta na karku można dać rade bez avastów czy kasperskyych, po prostu trzeba myśleć[;

@down
nie ściągam niczego poza recami, których jeżeli są zbindowanymi keylogerami nie da się odpalić przez tibicam, wtf?////////

14:23 Thor Orio [124]: Dam itemy za zaufanie, do wygrania nawet bohy oraz rh i takie smietki magiczne , za slabe eq kasa

Ostatnio edytowany przez Etoric - 27-06-2008 o 11:44.
stary 27-06-2008, 11:37   #15
Leon_Asto
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 23 05 2008

Domyślny @up

Dla niektórych Panda jest może i dobrym antywirusem, ale dla mnie jej jedyną zaletą jest to, że nie spowalnia systemu. Wejdź sobie w co drugi film na tibia.pl- są to oczywiście keyloggery i ściągnij sobie, a następnie wejdź na www.virusscan.jotti.org i przeskanuj pliczek. Powodzenia!
Leon_Asto jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2008, 15:27   #16
Lechista
Użytkownik Forum

Lechista's Avatar

Data dołączenia: 11 11 2007
Lokacja: Gdańsk

Poziom: Wi
Skille: Ndsurfi
Poziom mag.: ng
Domyślny

Cytuj:

@Topic
Nie został podłożony żadek keylogger. Avast tak wrzszczy na normalne pliki. Avast jest świetnym antywirem, ale pod tym względem jest beznadziejny
Nie młgoem urzyiweć, że mgoę zumierzoć to co wśłaine cztyam. Foennmnelaa moc lgudzikeo ułmsyu! Włudeg bdaań ppodzrzeynorwach na Usrniweciytee Cmabrigde, nie ma zinnaczea w jekaij keolśjcnoi lteriy unomcziesze są w swiłoe, jyeinde iottnse jset, aby piszwera i onisatta lteria błyy na wyśłaiwcm miscjeu. Rtszea mżoe być caicikłowie pnarzeszmiea, a i tak jset się w sintae pyrzatczeć tsket bez pmelrobu.

Korzystaj z opcji Szukaj!!!
Wkurzyłem cię, a może mnie kochasz? ?Jeśli tak to wstaw mi notkę xD
Lechista jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 27-06-2008, 16:29   #17
Kamliss
Użytkownik Forum

Kamliss's Avatar

Data dołączenia: 10 06 2007

Domyślny

/up : No to faktycznie avast jest świetny, ale to co powinien robić robi źle...

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Likode Pokaż post
Rozumiem, mi także chodzi o to że żaden program nie jest w 100% dokładny i wynajdzie wszystko
Program jest programem, jeżeli człowiek myśli - nie ma powodu do obaw, w tym drugim przypadku avasta możesz wyrzucić w pierwszej kolejności.

Cytuj:
być może mam jakiegoś robaka w systemie nie zaprzeczam, ale nie mowie też że Avast jest złym antyvirem.
Czyli twierdzisz że jest dobry, bo wyskakuje fajne powiadomienie kiedy już znajdzie coś podejrzanego?

Cytuj:
Jak dla mnie jest dobry i wystarczający bo każdy program ma swoje wady i zalety (Avast także).
No tak, jak fajnie wygląda i ma fajny alarm to znaczy że jest super!
Kamliss jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2008, 00:19   #18
Frapper
Użytkownik Forum

Frapper's Avatar

Data dołączenia: 17 12 2005
Lokacja: Funreal World
Wpisy bloga: 1

Frapper ma numer GG 1002880
Domyślny

nod32 z 40.000 dniowa licencja > all nawet nie krzyczy, ze cos znajduje. ostatni format 8 miesiecy temu, zero wirusow jak do tej pory. puszcze skana co jakis czas i NIC. nic smiesznego mi sie z netem nie laczy, wpieprza mi 10mb ramu.

http://mroziak.blogspot.com/
Pierwszy uzytkownik ktory reportuje wlasne posty.

<Tompior> ale najlepsze z kont evana
<Tompior> Rothes_pompowacz_arbuzuw
Frapper jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2008, 00:38   #19
Michael Rzotkiewka
Użytkownik Forum

Michael Rzotkiewka's Avatar

Data dołączenia: 08 02 2006

Profesja: Paladin
Świat: Silvera
Poziom: 66
Skille: 92/66
Poziom mag.: 17
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Etoric Pokaż post
Szczerze mówiąc to jedynie mam pande, żebym wiedział co chce się podłączyć do internetu, używam mozilli i powiem wam, że nie potrzebuje żadnego antywira, no i na dobitke ściągam dużo plików. Ani razu nie miałem żadnego włama. Mając łeb a nie fiuta na karku można dać rade bez avastów czy kasperskyych, po prostu trzeba myśleć[;
Tez myslalem, ze nie mam wlaman az do czasu kiedy zainstalowalem firewalla. Mam zew ip i co sie okazalo? Ze co +/- 2h jakis atak ;]

@Do all co mysla ze nie maja zadnych infekcji
Sciagnijcie sobie Spyware Doctor, zaktualizujcie i przeskanujcie ;]

Silvera WAR part #1
http://www.youtube.com/watch?v=QNDh0m7n9f0

Silvera WAR part #2
http://www.youtube.com/watch?v=-hJvilsCxKM
Michael Rzotkiewka jest offline   Odpowiedz z Cytatem
stary 28-06-2008, 00:40   #20
Etoric
Użytkownik Forum

Etoric's Avatar

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Michael Rzotkiewka Pokaż post
Tez myslalem, ze nie mam wlaman az do czasu kiedy zainstalowalem firewalla. Mam zew ip i co sie okazalo? Ze co +/- 2h jakis atak ;]

@Do all co mysla ze nie maja zadnych infekcji
Sciagnijcie sobie Spyware Doctor, zaktualizujcie i przeskanujcie ;]
atak...ale atak na co? w jakim celu mieliby atakować gościa z kraju gdzie średnia krajowa to 3 pary dobrych butów na zachodzie;d?

Odpowiedz

Użytkowników czytających ten temat: 1 (zarejestrowanych: 0, gości: 1)

Zasady postowania