Zobacz pojedynczy post
stary 09-07-2008, 22:33   #142
Slythia
Blondynka

Slythia's Avatar

Data dołączenia: 02 05 2007
Wpisy bloga: 3

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mad-Sin Pokaż post
Slythia- poczytaj też co piszesz. Bronisz seksualności, ale jeśli chodzi o życie to kobiety jednak są ciutkę lepsze w pracach umysłowych. Ostatnio, jak powiedziałem znajomym, że mężczyźni są lepszymi kucharzami to chciały dokonać samosądu
Nie zmienia to faktu, że w większości się z Tobą zgadzam.
Ja tam wcale nie twierdzę, że ma nastać idealna równość - coś takiego nie jest w ogóle możliwe. Wiadomo, różnimy się zarówno fizycznie, jak i psychicznie. Mamy także różne predyspozycje... Nie zamierzam tego na siłę wyrównać - nie chcę tylko myśleć o wyprowadzce z Polski ze względu na panujące tutaj prawa oraz poglądy społeczeństwa. Szczerze mówiąc wiele osób by mnie potępiło za moje obecne życie oraz poglądy, ale mówi się trudno.

Co do gotowania masz rację. To mężczyźni są znanymi kucharzami, nie kobiety. To jest fakt ; ).

Cytuj:
Wolę patrzeć się na dziewczynę z chłopakiem, niż na pary homoseksualne.
Postaw się teraz w roli homoseksualisty. Chciałbyś przed całym światem ukrywać, że kogoś kochasz? Ja nie.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Uran of Aurea
Zgadzam sie !
Seks powinien być ukoronowaniem dłuższego zwiąsku a nie jakąś "wakacyjną przygodą".
Pozostaw wybór samym zainteresowanym. Nie narzucaj nikomu swoich poglądów.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Sweeper
A czy w Polsce kobietom mającym dzieci nie wolno pracować?? Nikt tego nie powiedział. Wieszokowi według mnie chodziło o to, że kobieta w ciąży nie powinna pracować, a firmie która ją by w takim stanie zmuszałanby do pracy grożą poważne kary, a nie, że ktoś nie chce takich kobiet. oczywiście zdarzają się przypadki zarowno zmuszania jak i pozbywania się kobiet ciężarnych z pracy, aczkolwiek wtedy ludzi odpowiedzialnych za takie coś nazywa się sku......synami bądź ku...ami, bo nie zapominaj, że jakbyu nie było kobiety też są bossami w firmach i za takie coś są odpowiedzialne....
W Polsce kobieta w ciąży często jest traktowana jako zło konieczne - nie można zwolnić przez jakiś czas, mniej wydajna. Pracodawcy nie patrzą długodystansowo, co ona może firmie zaoferować. Wiadomo - dziecko jest na początku problemem, lecz urlop macierzyński mogą (i powinni) brać także mężczyźni.

Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 22:44.
Slythia jest offline   Odpowiedz z Cytatem