![]() |
#141 | |||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 09 12 2006
Stan: Na Emeryturze
Profesja: Royal Paladin
Świat: Aldora
|
![]() Cytuj:
Nie istnieje coś takiego jak własny pogląd. Uczysz się pewnych regułek, obserwujesz świat. Do tego co dowiedziałeś się od matki czy ojca dodajesz swoje spostrzeżenia i zachowujesz to dla siebie lub - jak tu - publikujesz na forum. Pretensje - jak dla mnie - nieuzasadnione. Cytuj:
Cytuj:
![]() |
|
![]() |
#142 | ||||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Co do gotowania masz rację. To mężczyźni są znanymi kucharzami, nie kobiety. To jest fakt ; ). Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 22:44. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#143 | ||
eX Moderator
Data dołączenia: 18 09 2003
Lokacja: Szczecin-Zdroje/Wroclaw
Imię: Gimli Ent
Profesja: Elite Knight
Gildia: Defenders of Fangorn
Świat: Azura
Poziom: 89
![]() |
![]() Cytuj:
Cytuj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#144 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 23 02 2008
Lokacja: Szczecin
|
![]() Cytuj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 17 01 2007
Lokacja: In the coffin...
Stan: Niegrający
![]() |
![]() Cytuj:
![]() Pary homoseksualne cywilizacyjnym krokiem w przód? Aż w końcu wszyscy poginiemy ![]()
![]() |
![]() |
#146 | |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Cytuj:
![]() |
![]() |
#147 |
Słitaśny Krulik
|
![]() Pewności nigdy stu procentowej nie ma. Co się dzieje w małżeństwach? Przy przysiędze małżeńskiej (I ślubuję ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską [tak to szło?]), a co na przykład po, powiedzmy, dwudziestu latach kiedy to pojawia się ta "druga", młodsza, ładniejsza itp. Zaczynają się oszustwa, zdrada i to codzienność, więc stu procentowej pewności nigdy nie będzie. Nikt nie wie co mu strzeli do głowy za ileś tam lat.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#148 | ||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
Brak kariery zawodowej oznacza zależność od męża. To on daje pieniądze, a co za tym często idzie - wymaga. Poza tym, w przypadku, gdy zostanie sama (z różnych przyczyn) jest naprawdę w kiepskiej sytuacji. Bez pracy, bez doświadczenia, bez prawa do emerytury... Poza tym, nie każda kobieta chce siedzieć w domu. Macierzyństwo zaś nie powinno być problemem przy robieniu kariery... Wydaje się, że to niemożliwe... Lecz kobieta może pracować w czasie ciąży. Oczywiście, nie na każdym stanowisku, lecz dość długo może. Przed urodzeniem dziecka ma wolne, po także. Następnie albo ona, albo ojciec idzie na urlop (lub dzielą go między sobą). W takiej sytuacji pracodawca mając do wyboru zatrudnić kobietę albo mężczyznę, będzie miał świadomość, że oboje mogą wziąć urlop po urodzeniu dziecka... i wybierze zgodnie z ich kwalifikacjami. Nie ze względu na płeć. A dlaczego nie? Mi to nie przeszkadza... No i nie poginiemy ; ). Nie wiem, dlaczego tak uparliśmy się do krytykowania wszelkich "inności". Kiedyś homoseksualizm był wyższy nawet od hetero~.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 22:57. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Blondynka
|
![]() Ale to się teraz nie sprawdza... Nie można uniezależnić kobiety - a brak pracy w tych czasach niestety się z tym wiążę. Poza tym - nie chciałabym być całe życie utrzymywana przez faceta. Po co się uczę, po co chce studiować?
![]() |
![]() |
#151 |
Użytkownik Forum
![]() |
![]() Jest w tym sporo prawdy, ale mówisz, że od razu musi wymagać. Dla mnie np. opiekowanie się kobietą i rodziną jest zaszczytem, a nie maszynką do niewiadomo czego. Gdyby moja małżonka musiała pracować w taki sposób w jaki ja być może będę to bym się załamał nerwowo i straciłbym swoją męską dumę, ambicję i ego
![]() Ja nie napisałem, że jestem przeciwko związkom homo. Tylko nienawidzę tych pokroju Biedronia i nie jestem zwolennikiem wychowywania dzieci przez takie pary. EOT. To nie temat o tym.
![]() |
#152 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Slythia
Chociaz sam nie mam nic przeciwko osobom homoseksualnym, to jednak, gdy całe społeczeństwo zostałoby homoseksualne to wymarlibyśmy po jednym pokoleniu ![]() Popieram Cie natomiast calkowicie, jesli chodzi o wizerunek kobiety pracujacej, itp. |
![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Lecz z drugiej strony... Nie mam zamiaru całego życia spędzić w domu. Chcę w jakimś stopniu pozostać niezależna, nawet w stałym związku. W tym momencie nie jest się uwiązanym... Poza tym, co dwie wypłaty to nie jedna ; ). Społeczeństwo nigdy nie stanie się całkowicie homoseksualne. Jest to niemożliwe. Ktoś kiedyś powiedział, że około 60-80% społeczeństwa jest bi, tylko o tym nie wie... Ciekawe, czy jest to prawda.
S. J. Lec Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 23:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Słitaśny Krulik
|
![]() Nie sprawdza się? Ile to rodzin jest, gdzie tylko mężczyzna pracuje? Na palcach nie policzysz, na pewno. Poza tym ok, chcesz pracować, zarabiać, usamodzielnić się, ja to rozumiem ale czy aby napewno chciałabyś pracować jak wół i kopać rowy tak jak facet? Śmiem wątpić.
@down Vasudanin jeśli łaska (nie żebym był czepialski, ale mam dość jak mi nick przekręcają). Tak, ale ile mężczyzna wytrzyma w tym biurze? Jeśli jest myślicielem wytrzyma dłużej, jeśli jednak nie to po kilku miesiącach, może latach szlag go trafia. Ileż można siedzieć i pisać to samo non-stop. Poza tym, większość mężczyzn jest wręcz stworzona do takiego kopania rowów, czy nawet na budowę. @2down Ale jak to mówią "Ktoś to musi robić", i jestem pewny, że jeśli twój chłopak nie znajdzie pracy, to skorzysta i z tego. "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Ostatnio edytowany przez Vasudanin - 09-07-2008 o 23:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 03 11 2004
Lokacja: Uć
![]() |
![]() @Vasduanin
Jaki mezczyzna z wyksztalceniem wyzszym pracuje fizycznie przez dluzszy okres czasu? Praca mezczyzny zalezy tez tylko od niego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#156 | ||||
Blondynka
|
![]() Cytuj:
Poza tym, co z emeryturą? Jednak kobiety żyją dłużej... A ubezpieczenie zdrowotne? A co, jak on szybciej zginie, lub też ją opuści? Wszystko jest dobrze, dopóki są razem... Nie zamierzam kopać rowów, mój facet chyba także. Pracy wokół jest dużo, można samemu wybrać, co chce się robić. Są zawody, których nigdy nie tknę - chociażby ze względu na moją (dość słabą) wytrzymałość fizyczną. Studia tylko pomogą mi w znalezieniu czegoś naprawdę ciekawego. Cytuj:
Znam osoby, które całe życie pracują w biurze + delegacje. Są szczęśliwi z tym, co robią. Nie każdy facet ma ochotę biegać z łopatą - a jeśli to zawsze może sobie działkę przekopać. Niektórzy nawet nie zgłoszą się do takiej pracy.... Cytuj:
Cytuj:
Poza tym, oglądając głupie filmy można się przekonać, jakie lata świetlne nas dzielą... Ostatnio edytowany przez Slythia - 09-07-2008 o 23:22. |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#157 | ||
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 20 06 2006
Lokacja: Suwałki
Stan: Aktywny Gracz
Imię: Uran of Aurea
Profesja: Knight
Świat: Aurea
Poziom: 50
Skille: 74/71
Poziom mag.: 5
|
![]() Cytuj:
Cytuj:
![]() |
![]() |
#158 |
Słitaśny Krulik
|
![]() Rzeczywiście, to rzadkość ja pierwszy raz o tym słyszę. I co z tego że większość pracodawców myśli ze kobieta jest do wychowywania dzieci? Przecież jeśli ktoś ma predyspozycje, i poszukuje się pracownika, bierze się każdego. To też jest podtekst materialny, ale już zagłębiać się nie będziemy. Poza tym, szef firmy też pewnie czyta gazety, a w gazetach piszą o tym "Kobieta w ciąży lepsza niżeli niejeden mężczyzna", "Kobieta bardziej pomysłowa niż mężczyzna" etc.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#159 |
Arbiter Elegantiarum
|
![]() Offtopując: Tutaj macie przemyślenia Sir Hidka: http://www.forum.tibia.pl/blog.php?b=1105
|
![]() |
![]() |
![]() |
#160 |
Użytkownik Forum
Data dołączenia: 01 03 2008
Lokacja: Arendal (Norway)
Stan: Zbanowany
Profesja: Royal Paladin
Świat: Hiberna
Poziom: 41+
![]() |
![]() @up
I myślę, że to podsumowanie tematu. @Slythia itd. Pogadajcie sobie w innym temacie, przypominam, to temat: "Gdzie się podziały dziewice?"
Makaveli in this... Killuminati, all through your body The blow's like a twelve gauge shotty Uh, feel me! And God said he should send his one begotten son to lead the wild into the ways of the man Follow me; eat my flesh, flesh and my flesh Tupac Amaru Shakur [1971-1996] Rest in Peace! |
![]() |
![]() |