Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia
W Polsce kobieta w ciąży często jest traktowana jako zło konieczne - nie można zwolnić przez jakiś czas, mniej wydajna. Pracodawcy nie patrzą długodystansowo, co ona może firmie zaoferować. Wiadomo - dziecko jest na początku problemem, lecz urlop macierzyński mogą (i powinni) brać także mężczyźni.
|
Tak tylko sama zobacz co mówisz... Wieszokowi chodziło o kobiety w ciąży a nie po urodzeniu, ja Ci to wyjaśniłem a ty mi znowu o urlopie macierzyńskim...
Cytuj:
A co, jak on szybciej zginie, lub też ją opuści? Wszystko jest dobrze, dopóki są razem...
|
Jak zginie, to ona ma rente po nim i spadek, jak odejdzie to i tak o ile nie podpisali intercyzy dostanie połowę jego majątku wiec mniej więcej wystarczy jej na te pare lat więcej jakie przeżyje
Cytuj:
Poza tym, co z emeryturą? Jednak kobiety żyją dłużej...
|
Żyją, a dlaczego.... no właśnie, jak dostałybyście 100%-owe równouprawnienie to same byście się przekonały jak szybko ta różnica w ilości przeżytych lat by się wyrównała....
Cytuj:
A nie można tego wprowadzić? Nie można tego zmienić? Opisane przeze mnie zasady funkcjonują już na zachodzie...
|
Po raz enty mówisz słowo na "zachodzie"..... Jak tak Ci sie tam podoba to dlaczego nie spakujesz walizek i nie wyjedziesz tam?? w końcu "na zachodzie" przyjmą Cię z otwartymi rękami, dadzą równouprawnienie no i prace - nie ciężką, bo przecież jesteś słaba fizycznie.