Zobacz pojedynczy post
stary 10-07-2008, 03:49   #169
Sweeper
Użytkownik Forum

Sweeper's Avatar

Data dołączenia: 09 07 2008
Lokacja: Zielona Wyspa

Stan: Aktywny Gracz
Profesja: Elite Knight
Świat: Guardia
Poziom: 75
Skille: zal.pl
Poziom mag.: 7
Sweeper ma numer GG 3289826
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Slythia Pokaż post
W Polsce kobieta w ciąży często jest traktowana jako zło konieczne - nie można zwolnić przez jakiś czas, mniej wydajna. Pracodawcy nie patrzą długodystansowo, co ona może firmie zaoferować. Wiadomo - dziecko jest na początku problemem, lecz urlop macierzyński mogą (i powinni) brać także mężczyźni.
Tak tylko sama zobacz co mówisz... Wieszokowi chodziło o kobiety w ciąży a nie po urodzeniu, ja Ci to wyjaśniłem a ty mi znowu o urlopie macierzyńskim...

Cytuj:
A co, jak on szybciej zginie, lub też ją opuści? Wszystko jest dobrze, dopóki są razem...
Jak zginie, to ona ma rente po nim i spadek, jak odejdzie to i tak o ile nie podpisali intercyzy dostanie połowę jego majątku wiec mniej więcej wystarczy jej na te pare lat więcej jakie przeżyje

Cytuj:
Poza tym, co z emeryturą? Jednak kobiety żyją dłużej...
Żyją, a dlaczego.... no właśnie, jak dostałybyście 100%-owe równouprawnienie to same byście się przekonały jak szybko ta różnica w ilości przeżytych lat by się wyrównała....

Cytuj:
A nie można tego wprowadzić? Nie można tego zmienić? Opisane przeze mnie zasady funkcjonują już na zachodzie...
Po raz enty mówisz słowo na "zachodzie"..... Jak tak Ci sie tam podoba to dlaczego nie spakujesz walizek i nie wyjedziesz tam?? w końcu "na zachodzie" przyjmą Cię z otwartymi rękami, dadzą równouprawnienie no i prace - nie ciężką, bo przecież jesteś słaba fizycznie.
Sweeper jest offline   Odpowiedz z Cytatem