23-07-2008, 00:07
|
|
Użytkownik forum
Data dołączenia: 07 07 2008
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Never_Get_Busted
Twój mózg jest zainfekowany.
|
even myślałem, że nie żyjesz bo tak cicho, a czytałem o tym twoim mieście i myślałem że padłeś ofiarą nożownika
Reykjavík: Czwarte najniebezpieczniejsze miasto Europy
„Wyniki są zaskakujące," powiedział Helgi Gunnlaugsson specjalista od badań przestępstw, na temat badania przeprowadzonego przez International crime victim survey (ICVS), z którego wynika, że Islandczycy są częściej poszkodowani w różnego rodzaju przestępstwach w Reykjaviku, anieżeli ludzie w Wielkiej Brytanii. Reykjavik zajął czwarte miejsce na liście najbardziej niebezpiecznych miast w Europie, gdzie Talin, Londyn i Amsterdam znaleźli się na pierwszym do trzeciego miejsca.
Badanie przeprowadzono na podstawie przestępstw dokonanych w latach 2004 do 2005. Islandia miała około 20 procent poszkodowanych w różnych przestępstwach, w innych krajach Wspólnoty Europejskiej liczba ta wyniosła około 15 procent wszystkich przestępstw.
Informacje te podano szczególnie dokładnie w brytyjskiej gazecie The Economist, gdzie omawiano także przestępstwa dokonane przez bardzo młodych ludzi na wyspach brytyjskich, a szczególnie przy użyciu noża w ostatnim czasie. Islandia wypadła gorzej, aniżeli Wielka Brytania, pomijając morderstwa.
|
|
|