Zobacz pojedynczy post
stary 30-07-2008, 16:48   #343
Gelt
Da Old school.

Gelt's Avatar

Data dołączenia: 04 12 2005
Lokacja: Szpital dla psychicznie i nerwowo chorych Drewnica

Stan: Na Emeryturze
Gelt ma numer GG 4445444
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nari Pokaż post
Kościół palił, zabijał i ogólnie rzecz biorąc był nie grzeczny nie z powodu jakiegoś złego wyboru, lecz z powodu korupcji, oraz żądzy władzy. Pytanie, gdzie ci wszyscy święci? Nie mieli się jak przebić, choć w końcu im się to udało. Teraz zostali tylko pedofile ;s. Kto spowodował to, że kobiety nie miały nic życia? Aaa Kościół. Ta, zapewne ten, który istnieje od 2- tysięcy lat. Bo przecież wcześniej ubóstwiano kobiety. Fakt. Kobiety były pozbawione praw nie przez Kościół, lecz przez mężczyzn i siebie samych. Naprawdę. Nie ma takiej płci, czy rasy jak Kościół. To jest po prostu religia zrzeszająca pewną grupę osób. I istnieje od 2000 lat. Nawet mniej.
O to mi chodzi.! Nie chodzi mi o kościół jak o mężczyzn (chociaż stanowili tam właściwie niemalże 100% ale mniejsza) lecz o instytucje. Kobiety praktycznie nie miały praw, ponieważ katolicyzm był narzucaną religią. Dziś jest inaczej. Nawet gdyby kobiety nie miały praw to i tak nie miałoby to znaczenia bo coraz więcej krajów jest świeckich. Co nie zmienia faktu, że kościół katolicki próbuje tworzyć niejako rzeczywistość (nie wiem czy to dobre słowo) na swoje widzimisię. Ma praktycznie na każdy temat coś do powiedzenia. A wystarczy popatrzeć na księży.. Nie wszyscy wiadomo.. Ale większość. Zresztą, jak ktoś jest katolikiem to kieruje się rozumem i żyje jak dobry człowiek. A księdzą i kościół go nie obchodzą; )

Troche offtopujemy: x

Jeśli Ci będzie smutno i bardzo źle, to pomyśl, że byłeś najbardziej niesfornym i aktywnym plemnikiem w całej swojej grupie.

Poradnik "Jak dojść do Demony"
Gelt jest offline   Odpowiedz z Cytatem