Zobacz pojedynczy post
stary 04-10-2008, 02:55   #84
Merin
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 25 08 2008

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Knight
Świat: Aldora
Poziom: 80
Skille: 83/82
Poziom mag.: 6
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Grocix Pokaż post
No tak, tylko jeslibys nie zauwazyl, te 2000 lat temu ja np. nie moglbym pracowac, a teraz, wraz z rozwinieciem sie rynku uslug, moge pracowac pomimo tego, ze poruszam sie na wozku, he?
Poza tym, Twoje podejscie, ze ktos idealnie zdrowy jest lepszy od Ciebie, tez jest glupie - takie cos mialoby tylko zastosowanie gdybys chcial, a nie mogl robic tego co ta osoba moze (tu: chcesz isc do wojska, nie mozesz pojsc przez kolana, a ta osoba TEZ chce, i sie dostaje).
Inteligencja, nie jest czyms niezmiennym, co zostaje od chwili urodzenia - mozna ja nabyc, tym bardziej ze moim zdaniem jest to scisle powiazane z nauka i samodoskonaleniem sie, co zalezy tylko od checi danej osoby.
Swoja droga, odbieglismy troche od tematu, takze jesli masz ochote na dyskusje to zapraszam na PM lub GG

Dobranoc
Możesz pracować, więc nie możemy mówić o tym, że jesteś pasożytem któremu "należy się" comiesięczna renta, a jedyne co dajesz w zamian jest bycie. Właśnie czemuś takiemu jestem przeciwny. Inteligencję niby możemy rozwijać, ale głownie jest ona wrodzona. Mój pan od historii dobrze to określił. "Jesteś inteligenty, jak dobrze rozwiążesz rebus". Głownie inteligencja jest mierzona poprzez umiejętność logicznego myślenia, którą możemy nabyć, ale samą inteligencje jest trudno(pogląd ten nie jest poparty żadnymi badaniami naukowymi, jedynie jest to moje zdanie). Polecam do obejrzenia film "Thank You for Smoking". Jest tam pewna scena gdzie ów lobbysta rozmawia ze swoim synem, i mówi, że podczas tego rodzajów rozmów nie jest możliwe przekonanie swojego rozmówcy do naszego zdania. Wątpię, że po rozmowie ze mną zmieniłeś swój pogląd, tak jak i nie zmieniłem go ja. Tylko osoby które się nam przysłuchują mogą go zmienić(ktoś kto się przysłuchuje raczej nie ma jeszcze mocno wyrobionego zdania w tym temacie, ktoś kto się wypowiada raczej już ma).
Merin jest offline   Odpowiedz z Cytatem