Temat: Wasze zdanie?
Zobacz pojedynczy post
stary 11-10-2008, 12:36   #22
Wux
Użytkownik Forum

Wux's Avatar

Data dołączenia: 20 12 2006

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Druid
Świat: Galana
Poziom: 63
Poziom mag.: 55
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet Pokaż post
A w jakim PVP tak nie jest?
Widzę, że ty niczego nie rozumiesz i na siłę wciąż próbujesz nam wmówić że Tibia i WoW to podobne gry. Tibia to bezsensowna klepanka potworków, nabijanie nieskończonej ilości expa, WoW to coś typu "od zera do bohatera"... Poza tym fantastyka w Tibii... Na czym ona się właściwie opiera? Na biciu potworów, które w rl nie istnieją?
no wybacz jeśli ja na siłę próbuje udowodnić że to są podobne do siebie gry, zważ jednakże na fakt iż ja argumentuje swoją wypowiedz w przeciwieństwie do ciebie, twoja wypowiedz wygląda tak: nie są podobne bo nie. Poza tym jak byś nie wiedział to Tibia też ma swoją historię tylko że mnóstwo osób nawet o tym nie wie po za tym historii Warcrafta nie stworzył WoW(nawet nijako ją zepsuł) natomiast zawdzięczamy to książkom oraz grom takim jak Warcraft I,II,III.

Cytuj:
Ten sam gatunek nie upoważnia cię do tego, żeby twierdzić, że są to podobne gry. Czy porównasz np. Gaia Online do WoWa (obie to gry MMO) ?
pod pewnymi względami na pewno, ponieważ gatunek do czegoś zobowiązuje! twórcy gier nie robią gry i nie przydzielają im losowego gatunku radze poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/MMORPG zarówno tibi jak i WoW, oraz reszta gier z gatunku MMORPG posiada te same cechy tylko w przypadku jednego jest to zrobione lepiej a w przypadku drugiego gorzej.

Cytuj:
Zabijanie potworów dla expa... Powiem krótko - w Tibii oprócz tego nie można robić NIC. WoW daje wiele innych dróg rozrywki, nie opiera się on na wielogodzinnym spędzaniu czasu przed monitorem klepiąc wciąż to samo.
a czy ja mówię coś innego, potwierdziłeś to co napisałem na początku WoW to jak gdyby audi po tuning, a tibia to polonez bez praktycznie żadnych dodatków, obydwa to samochody(ten sam gatunek), no chyba że według ciebie tego też nie można porównać, a ci wszyscy którzy to robią to debile...

Cytuj:
Exp za zadania? Chyba nie chodziło ci o Tibię?
czy nie dano takiej możliwości w najnowszym update?

Cytuj:
Co do możliwości wyboru klasy, nijak ma się to do podobieństw, bo o ile w Tibii wybierzesz klasę i jesteś taki jak setki tysiące innych osób, o tyle w WoWie mamy długą drogę rozwoju. Uważanie wyboru klasy za podobieństwo, to jak porównywanie do siebie wody z morza i sików - przecież oba są mokre...
co do tego porównania się nie zgodzę w każdej z tych gier masz możliwość wyboru klasy z tym że jedna jest bardziej urozmaicona to tak jak gdybyś porównywał sklep za czasów komuny gdzie były tylko ocet, i szary papier do dzisiejszych marketów z dużym wyborem produktów, może tego też nie można porównywać i wybrać co jest lepsze?...

Widzę że chyba tego nie zrozumiesz że te gry mają ze sobą dużo wspólnego, przecież ja nie porównuje rzeczy których nie ma w Tibi a są w WoWie, porównuje te rzeczy które istnieją w obu grach.